Remonts

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Sveikas!
Esam tikuši pie remonta darbiem. Remontējamas ir trīs istabas - viesistaba, guļamistaba, bērnistaba. Praktiski visu vajag nomainīt - tapetes, grīdas segumu, mēbeles. Ja jums tagad būtu jātaisa remonts tieši guļamistabā un bērnistabā, ko jūs taisītu? Kādas grīdas, tapetes, mēbeles..varbūt variet padalīties ar foto. Tīri iedvesmai. Pašai pilna galva ar domām, bet es gribētu paskatīties vēl kādus variantus :)
Paldies!
25.07.2015 21:41 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
es tapetes neliktu :) man patīk vienkārši uztaisītas smukas baltas sienas :) tad sanāk visu var pieskaņot, nevis pieskaņot dizainu tapetēm
29.07.2015 11:36 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Mums arī būs privātmāja.
Paldies par viedokļiem. Gridām izvēlēsimies laminātu un pa virsu, pie gultas, pa maziem tepiķīšiem. Sienas visticamāk, ka taisīsim gaiši brūnas ar tumšāki brūniem elementiem. Ar tapetēm. :)
29.07.2015 11:35 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Baltais skandināvu stils labi izskatās tikai dienas laikā, dabīgā apgaismojumā. Ņemot vērā, ka vairums cilvēku strādā pa dienu, tad reāli paliek tikai vakari un rīti. Pusi gada rīti un vakari ir tumši. Mākslīgajā apgaismojumā tie baltie interjeri izskatās.... brrr Tāpēc jau nekur internetā neatradīsies balto interjeru bildes mākslīgajā apgaismojumā

Atsevišķā bērnistaba- taisnība meitenēm, kas raksta, ka tas ir neērti.

Te ielikto skaisto interjeru bildes labi izskatās tikai bildēs, jo pēc būtības tas ir viesnīcu vai mēbeļu reklāmas dizains nevis reālas dzīvojamās telpas dizains. Realitātē dzīviem cilvēkiem mājās parasti ir kas vairāk par rokassomiņu. Un tas viss ir kaut kur jāsaliek. Šādos intejeros skapju nav vai tie ir tik mazi un miniatūri, ka reālām ģimenes vajadzībām neder.

Un taisnība trollim par to, ka te ieliktie interjeri ir lielām privātmājām ne maziem dzīvokļiem tipveida padomju ēkās.
29.07.2015 11:24 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Viesistabā ir paklājs un tuliņ arī koridorā liksim paklāju - tā, kā tas bieži ir Anglijas mājokļos.

Trakā :-D :-D(tas nav uzbrauciens) Koridorā visvairāk sakrājas smiltis un netīrumi no ielas. Vieglāk ja var uzslaucīt un pāriet pāri ar slapju lupatu.
Man arī patīk paklāji, bet esmu pārāk liela pedante. Patīk, ja paklāju var sarullēt un zem tā var izmazgāt, un tur nekas nekrājas. Lai visa tā darīšana neaizņem pārāk daudz laika. Un lai pēc mājas uzkopšanas nejūtos kā pēc garas darba dienas. Beržu grīdas katru otro dienu. Kkāds diskomforts būtu, jo nu nevar to tik perfekti iztīrīt, lai tur nesakrātos pilnīgi nekas.
29.07.2015 11:23 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Tapetes es noteikti neliktu, neesmu redzejusi, ka kāds vēl liktu tapetes, man tas šķiet noiets etaps. Tepiķi man arī nepatīk.
Man patīk krāsotas sienas ar nelielu tonīti, grīdas segums - labs lamināts / parkets vai koka grīda.
Pašai personīgi labāk pie sirds iet gaišie toņi. Pati pašlaik plānoju guļamistabu, pasūtīju lielu baltu skapi no Ikea ar bīdāmajām durvīm, ļoti ērts , ar foršām lielām atvilknēm, ļoti patīk.
Gultu pasūtījām tepat LV mīksto auduma, gaišu ( ne īpaši patīk tās cietās koka gultas, pret kurām var atdauzīt kājas , kad no rīta esmu samiegojusies :D ), gaiši lina aizkariņi.

Bērnu istabas gan neesmu pētījusi vēl, bet ir dzirdēts, ka ikea ir labi varianti.
29.07.2015 11:20 |

10 gadi
Reitings 942
Reģ: 17.12.2010
Man nepatīk lamināts, koka grīdas ir foršas.
Guļamistabu varianti mas patīk

29.07.2015 11:03 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
man vannas istaba ir oranža flīžu grīda, sienas baltas un oranžas, baltajās sienās ir pa vienai puķu flīzei.
Bērnistaba ir neitrāli gaiši zaļa, mēbeles pirktas IKEA balta+zaļa.
Guļamistaba neitrāla gaišā tonī. Mēbeles bērza koka uz pasūtījumu taisītas, akcentu dod skaisti aizkari un lampas (griestu, pie gultas)
26.07.2015 18:19 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Unique, būs vien Jums pašiem jālemj, te katram savs :)
26.07.2015 17:51 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
neliktu koka grīdu,. jo nepatīk trokšni, labāk kādu tepiķi ieklātu
26.07.2015 17:44 |

Reitings 8407
Es par laminātu. Normālas klases lamināts, kas kvalitatīvi ieklāts nemaz tā nepūtīsies no pāris ūdens pilēm, lētie lamināti gan ātri pūtīsies. Kā arī ir pieejami arī ūdens izturīgie lamināti. Vismaz lamināts vieglāk kopjams. paklājs var būt bērnam kaitīgāks, grūtāk iztīrāms, jo neredz jau dziļāk esošos putekļus, kas var mazajiem nepatikt.

Man visās istabās viena siena ir savādākā un pārējais gaišos toņos, bet nu tas gaišums brīžiem iegāž, jo mazais nosmērē šad un tad sienas ar savām rociņām.

Bet nu kā te citas apraksta, tik traki man vēl nav bijis, ka izklausās, ka vieglāk māju izflīzēt, lai ar karčeru var iztīrīt, regulāri sekojot līdzi bērnam, nemaz tik traki postījumi nerodas.

Dīvānu tiešām ieteiktu meklēt lētāku, jo ja bērns neēdīs uz dīvāna, tad kāda cita šmuce jau gadīsies, arī podiņapmācības laikā, tad labāk vai nu normāli izmazgājams, vai tāds dīvāns, ko nav žēl izmest un nomainīt uz jaunu.

Vēl tagad tik daudz idejas internetā, ka liekas dīvaini, ka jāprasa citām kā remontēt māju, jo katrs taču grib ko savu. Un iekārtojot dzīvesvietu beidzot var īstenot savas, ne citu vēlmes.
26.07.2015 17:42 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Savā mājā vēl neesam neko nedz pārkrāsojuši nedz remontējuši, dzīvojam ar iepriekšējās īpašnieces (labās) gaumes izpausmēm. Sienas ir krāsotas ļoti gaišos toņos, ar viegli pelēcīgu apakštoni - sākot no gaiši, gaiši mint, beidzot ar gaiši bēšiem toņiem. Man ļoti patīk, izņemot vienu istabu, bet to tuvākajā laikā taisos pārkrāsot baltu. Visu, tajā skaitā grīdu. Ļoti patīk kā tas izskatās. Uz grīdām šeit ir gan lamināts, gan parkets, gan dēļi dažās istabās. Lamināts man no visiem viedokļiem patīk vismazāk. Bet ja man būtu jātaisa ātrs un lēts remonts, tad izvēlētos visas sienas nokrāsot baltas un ieklāt pelēcīgu (nosirmojuša ozola, piemēram) laminātu. Arī mēbeles censtos maksimāli pārkrāsot baltas, jo tā var sakombinēt dažādu stilu mēbeles un izskatīsies harmoniski. Izvēlētos austu vilnas paklāju viesistabai un bērnistabai, lai bērns var dzīvoties uz grīdas. Dīvānu droši vien izvēlētos ādas, lai vieglāka kopšana. Guļamistabā galvenais ir ētra gulta un liels skapis, lai visam ir vieta un būtu harmonisks kopskats. Kopš Parīzē īrējām dzīvoklīti, kur guļamistaba bija balta un arī gultasveļa balta, man šķiet, ka tas ir miera un harmonijas iemiesojums. Tiešām tāda sajūtā kā mākonī gulēt :-)
26.07.2015 15:06 |

10 gadi
Reitings 4157
Reģ: 22.11.2013
Grīdas segumu noteikti izvēlētos tumšu laminātu tīri kopšanas dēļ. Nu jau vairākus gadus visā mājā ir lamināts un vairs nekad nevēlētos atgriesties pie paklājiem. Ātri var uzslaucīt netirumus un uzmazgāt. Vienīgai izņēmums ir guļamistaba - tur gan labprāt izvēlētos pūkainu paklāju, lai no rīta mīlīga sajūta būtu, turklāt guļamistaba ir paredzēta gulēšanai nevis darbam vai viesiem, takā paklājs tur tik ātri arī nesasmērētos.
Interjera ziņā man loti patīk, ka ir maigas vienkrāsainas tapetes un viena siena tiek izcelta ar savādāka.
26.07.2015 14:27 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Story, kad es skatos meiteņu saliktās bildes ar smukajam, baltajam, mīsktajam mebelēm, un to foršo garspalvaino balto paklāju un iztēlojos savējo bērnu tajā interjerā... Man ta mājās vienalga, dīvānam vismaz 15 gadi, vienīgais paklājs - specialais bērnu, pārējais ūdens un netīrumu drošs, nav žēl, pat ja kāds negadījums notiek, bet ja viss būtu tikko sapirkts, būtu žēl, ka neiztīrams pleķis virsū vai paklaja ieķepusi pusapesta Skittles konča.

Grīda man ir apsildamā, paklajs tikai traucē. Ziemā bērnam ideāli - silti, labi, var basām kājam tusēt. Ja ir tāds variants remonta laika - iesaku.
26.07.2015 11:37 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Pēdiņas un puteklīši nepaliek uz parketa un mīkstāka sajūta, man gan visvairāk patīk koka grīdas, mājās man ir lamināts, un lamināts man ne īpaši, ja nu vienīgi viņš ir ļoti augstas kvalitātes un tumšā krāsā, citādi nav tāda silta sajūta.
Zinot ka īrējat es nekad neremontētu kapitāli māju. Tas noteikti nebūs lēti. Vairāki tūkstoši eur par visu. Bērnistabu pasmeltos Ikea tur gan mēbelīšu cenas ir ok, gan arī bildes ar paraugu.
Par mani, patīk jau šeit pieminētais Skandināvu stils.
26.07.2015 11:30 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
57days,

bet es tev pilniigi piekriitu par taam meebeleem, vienkarshi es esmu cilveeks pedants, pat viirietis paaraudzinaats :D
26.07.2015 11:29 |

Reitings 17280
Story, nu cerams, ka tā būs! Es uzburu postījumu ainu pēc savas pieredzes :) Labak drošības pēc sagatavoties sliktākajam - ir taču daudz smuku UN ērti kopjamu mēbeļu!
26.07.2015 11:26 |

Reitings 5625
Viesistabā ir paklājs un tuliņ arī koridorā liksim paklāju - tā, kā tas bieži ir Anglijas mājokļos.

Pie mammas visur ir lamināts.

Fui, nepatīk lamināti.

Ar paklāju daudz siltāks mājās, klusāk, mājīgāk. Laminātu kopjot, to prasās uzslaucīt un tad mazgāt, bet ar paklāju - paņemu tik sūcēju, 2 minūtes un viss!

Arī bērniņam vieglāk iemācīties rāpot, siltāk pie zemes dzīvot (jo to iesaka visi - pēc iespējas vairāk uz cietu virsmu), un arī kad kaut ko gadās izliet (kas, piemēram, mums nemaz tā negadās) - ja uzreiz uzslauka vai uzpūš to pašu Vanish, viss ir ok!

Protams, jāizvēlas arī attiecīga krāsa/raksts.

Un jā - paskatoties saulē uz laminātu, tur vienmēr visādas pēdiņas, puteklīši, pat ja tas tikko izmazgāts. Lai gan, protams, arī, iespējams, kvalitāte/raksts ar to ietekmē.
26.07.2015 11:21 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
57days,

piekriitu, ka japerk viegli kopjamas meebeles, bet es ar nopirku gaishu, salidzinoshi viegli kopjamu diivaanu, jo zinu, ka berns uz vinja tur neediis. Man pashai nav saprotama taa eshana uz diivaaniem, dzershana uz diivaaniem un zinu, ka mans beerns needis ne uz divaana, ne laistis majas uudeni. Udeni grib laistiit - daarzaa vai uz balkona, vannas istabaa, grib kraasot, kraasot var tikai pie galda...

Draudzenju beerni atnaakot pie manis zin, ka est var tikai pie edamgalda, ka sokolaades olinja jaatver uz skiiviisha un padzerties var tikai sezhot pie edamgalda kreeslaa vai virtuvee. Arii tagad, kad edam visi brokastis, pusdienas vai vakarinjas, ko nu sanaak kopaa est, bebene sezh ar mums baroshanas kreeslinja. Kad vinja grib eest - tiehsi tas pats, sezham baroshanas kreslinjaa un vinja dzer savu pieninju. Un tada es vienkarshi esmu. Viirs ieaudzinaats peec maniem noteikumiem, gan jau berni arii :D
26.07.2015 11:20 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
57days - taisnība!
26.07.2015 11:15 |

Reitings 17280
Es te ne par dizainu, bet par kopšanu soreiz.

Lamināta mīnusi - ja bērnam patīk liet visu un visur (ūdeni no pudeles krūzē, no krūzes sķīvī, no šķīvja bļodā....), tad laminātu tas bojā - nu nebūš ta, ka uzreiz vienmēr pamanīsi un saslaucīsi. Tas var beigties ar grīdas seguma maiņu. Risinajums - bērna zonā kads no tiem "bērnu" paklajiem ar gumijas apakšpusi, kuram slapjums cauri neiet. Visi citi paklāja veidi tiks aplieti ar sulu un zupu, aplipinati ar konfektēm, utml. Paklājus, kurus nav ērti un viegli tīrīt, vienkārši aizmirsti uz pāris gadiem. Tas pats attiecas uz mīkstajam mebelēm - ideāls variants ir mēbeles, kuram pārvalku var noņemt un izmazgāt veļas masīnā. Rēkinies, ka tavs dīvāns tiks vismaz paris reizes apčurats vai apvemts tuvako paris gadu laikā. Man nav bērns - tapešu apgleznotājs, bet daudziem gan tādi ir, tapēc no praktiska viedokļa, sienas labak tādas, ko var pēc pāris gadiem vienkārši pārkrāsot pa jaunu.

Gribu vienkārši ieteikt izveleties visērtāk kopjamos un visērtāk iztīrāmos variantus! Jā, daudziem gadās ļoti mierīgie bērni, bet tagad, remonta laika, tu nezini, vai tev būs maigais eņģelītis, vai zinātkārais eksperimentētājs, vai fresku gleznotājs.
26.07.2015 11:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits