Budūc-bladākš

19.12.2013, PārslaKo

Tas notika atkal. Kārtējā liktenīgā dziesma, kārtējais cilvēks, kas atstāj nospiedumu manā dzīvē. Nolaižoties no mākoņa malas, uz kuras pēdējo nedēļu tupēju kājas krustā salikusi jautri kūkodama, nākas apjaust, cik zeme ir slapja, auksta un dubļaina. Un netīra, tā sasmērē manas kurpes un pieķēzī manu dvēseli. Tā salauž manu garu kā kaulus pēc tam, kad ir nežēlīgi norāvusi mani no gaisa, no bezsvara stāvokļa. Tā aprok manu dvēseli un man šķiet, ka es smoku.

Es aizklīdu filozofijā un pārpārēm gudros spriedelējumos ap tēmu, jo gribēju aprakstīt to sajūtu, to amplitūdu, kas sākas ar ekstāzi un beidzas ar šausmām. Sākas ar ekstāzi brīdī, kad tu satiec cilvēku, kas vienā setā atrod to slēdzi, kas izslēdz visas tavas raizes un visas tavas bēdas. Atrod un nospiež. Un tas beidzas ar šausmām, kas pārņem, kad top skaidrs, ka nav iespējams šo sajūtu paturēt. Tas nav nedz iespējams, nedz pareizi, nedz vēlami, nedz godīgi, nedz iespējams... Jā, es vārdu "iespējams" uzrakstīju divreiz. Iespējams tāpēc, ka no pilnīga emocionāla kraha mani glābj tikai vārds "iespējams". Vai - "varbūt".

Nesaprotu, kā viens cilvēks spēj būt tik emocionāls kā es? Kā es vienmēr spēju atdot savu dvēseli jebkuram, kurš pareizā laikā bilst pareizo vārdu? Kāpēc nespēju uzklausīt un pieņemt vienkāršu laipnību, neatdodot pēdējo gramu savas dvēseles pretim?

Vienmēr saku: "Šoreiz viss ir savādāk, tas ir nopietni.", bet par laimi tā nav. Šoreiz es ceru, ka tas nekādā, nekādā gadījumā nav nopietni. Nedod Dievs, ja tas ir nopietni. Domājams, tādā gadījumā es neizdzīvošu.

Ciks skaisti un riebīgi ir iemīlēties...

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
iemīlēties ir vienkārši funkcionāli. ja cilvēks ir gudrs, viņš taču saprot, ka iemīlēšanos nevar vērtēt pārāk augstu. pat, ja cilvēks ir emocionāls.
29.04.2014 06:04 | saite | Atbildēt

+0
gramatika
21.12.2013 12:37 | saite | Atbildēt

+1
Cik atceros no grammatikas "kas" lieto nedzīām būtnēm/priekšmetiem. Cilvēkam lieto vards "kurš".
21.12.2013 12:36 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+1
Zinām, zinām šos gramatikas likumus, bet reizēm prātā veidojas vārdi tā, kā veidojas un tad vairs nešķiet tik svarīgi "kas" vai "kurš" vai "kāds".
P.S. Cik atceros no gramatikas, palīgteikumu no virsteikuma atdala ar komatu. :)
21.12.2013 13:57 | saite

+0
"Kas" var lietot arī attiecinot uz cilvēkiem, bet raksts jau nav par gramatiku :) Piekrītu BellaDonna, ka nedaudz apskaužu emocionālos cilvēkus. Pati esmu loģiska un racionāla
23.12.2013 00:29 | saite

-1
Reizēm apskaužu emocionālos cilvēkus, jo viņiem viss ir plašākā emociju spektrā. Citreiz tik ļoti pietrūkst rozā briļļu un kā gribētu uztvert to visu vienkāršāk.
19.12.2013 14:13 | saite | Atbildēt

-1
Man liekas ,ka emocionaali cilveeki loti aatri iemiilaas,aizraujaas ar kaut ko,bet tad notiek tas lielais "pliisiens"-vai nu mees emocionaali esam satriekusi to otru ,vai veel kas,bet biezi izjuuk....Man taa ir bijis vairaakas reizes,kad cilveeks ir teicis-ar tevi bija loti labi,bet bez tevis ir labaak...
19.12.2013 04:46 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Tādēļ, ka emocionāli cilvēki ir derīgi tikai grāmatu rakstīšanai. Nē, ne gluži tik skarbi vai nievājoši kā tas skan, bet tieši tādēļ, ka viņos ir ļoti maz vai nav vispār loģikas. Viņu rīcība nav prognozējama, viņu attieksme un domas ir mainīgas, viņos nemājo konkrētība un dedukcijas izpausme. Tāpat, viņi ir slikti oratori. Viņi balstās uz emocijām - paļaujas vājībām, kaislībām, iegribām. Tas viss ar laiku nokauj garu, jo nesniedz kāroto - visas emocijas ir gaistošas. Bet tieši dēļ emocijām nav espējams vai ir grūti gaidīt labākus laikus. Emocijas nokauj prātu un pieprasa nākošo sajūsmas devu - un tad jau ir vienalga kā to panākt. Var dzīvi griezt uz 180 grādiem otrādi, ja tā prasa - teorētiski, sirds. Bet tie visi ir prāta joki, joki, joki...
29.12.2013 10:48 | saite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!