Agrā rīta pārdomas :)

01.11.2013, Neprātīgs

Nedomāju, ka kādreiz rakstīšu seit ko. Varat nelasīt visu, īsā versija beigās dzejolī :D :D

Vakardienas viena no diskusijām lika aizdomāties, par sevi, savu dzīvi un cēloņsakarībām. Nonācu pie secinājuma, lai arī ir pagājis nu jau ilgs laiks, es vēljoprojām esmu dusmīgs. Es nepaciešu nodevību, melus, divkosību. Cits pat teiktu, ka tā ir ļoti apsveicama īpašība, bet tas man traucē. Nav drausmīgākas sajūta, kā neticēt nevienam, bet visur ieraudzīt, ko nepareizu, teikšu pat ne nepareizu, bet līdz kaulam biedējošu. Bet tai pat laikā esmu saglabājis ticību labajam un skaistajam cilvēkos tikai neļauju, neriskēju, lai to ieraudzītu.

No vienas meitenes ar kuru laiku atpakaļ draudzējāmies saņēmu interesantu reakciju, viņa brīnijās, kādēļ es vēljoprojām esmu viens. Un galvā man nāk miljons iemesli, kādēļ. Nepatika tas, šitas utt. Bet smieklīgākais ir tas, ka esmu ievērojis, ka nespēju uzturēt kontaktu vairāk par vienu randiņu. Es nobīstos, jo nejūtu, ka šī meitene/sieviete manā dzīvē ir vajadzīga, ieraugu lietas, kuras man neliek justies ērti. Saprotu, ka atkal esmu nonācis situācijā, kurā zaudēšu kontroli pār savu dzīvi, jo būs jārēķinās ar vēl kādu un neizmērojami baidos, ka mani nodos, vai šo neizdzīvoto un apspiesto dusmu rezultātā es pats izdarīšu muļķīgus lēmumus.

Kamēr esmu viens es visu kontrolēju pats un dodos uz mērķiem neskatoties uz nevienu šķērsli, jo riskēju taču tikai ar sevi. Nevēlos es nonākt situācija, ka manu risku dēļ varētu ciest cilvēks, kurš uz mani paļaujas. Jo jā man patīk rūpēties, patīk būt mīļam prot otru cilvēku, bet ja pēkšņi ir situācija, ka nespēšu atbalstīt pietiekami un tādā mērā kā vēlētos. Ko tad? Kaut arī esmu cilvēks, kurš vienmēr atrod risinājumus un alternatīvas, tomēr nereti, šīs lietas tiek noraidītas no otras iesaistītās puses, jo jebkura altrnatīva rada neertības/zaudējumus. Bet otra persona pat nepamanīs, ka esmu izdarījis jau pārcilvēcīgas lietas, lai nodrošinātu kaut vienu no opcijām.

Jā beidzot varu pateikt pār manu dzīvi valda bailes, ko radījušas ir daudzas neveiksmes. Kaut arī viens no maniem dzīves moto ir „Vienīgā lieta no kuras jābaidas ir bailes pašas”. Es baidos no sevis, es baidos iekrist, kā vecā filmas atkārtojumā, kur rezultāts ir zināms. Bet es apzinos, ka šī ir lieta ar kuru man jāstrādā un to arī daru, jo pat tajās reizēs, kad ir  tas viens randiņš, es kaut nedaudz sāku uzticēties un ļauties tam, ko sauc par dzīvi – nedrošībai, nenoteiktībai, un visai plašajai emociju gammai.

Kā iegūt bangojošā upē mieru

Un kritienā vairs nebīties

Tad laikam jābūt ir bez prāta

Ar ticību, kas nenoriet

Kaut pieredze mums stāsta

Kā sāpes toreiz pamodies.

Bet kas ir tas, kas mūsos valda

Un dzīvē krāšņumu mums sniedz

Laikam ļauties dzīvei un bez prāta

Ir tas, kas liek uz priekšu iet

Un lai vai kā mēs izplānotu

Mēs katrs esam neprātīgs

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Ļoti paš-atmaskojoši. Tas ir ceļa sākums - sev atzīties. Ir bijis laiks, kad esmu koncentrējusies uz savām bailēm. Jo vairāk ļauijies tam, jo vairāk baidies. Es nonācu pie atklāsmes, ka ne uz vienu jautājumu es dzīvē vairs nevēlos atbildēt ar vārdu "bailes", nevēlos, lai jebkad manus spriedumus ietekmētu reakcija "bailes". Bailes ir komforta zona, bailes ir reakcija uz potenciālām pārmaiņām un to tu sapratīsi, kad tās uzvarēsi. Bailes ir cilvēciskas, mirstīgas būtnes emocijas, bet cienīgi ir pacelties tām pāri.
20.11.2013 11:25 | saite | Atbildēt

+0
Ne vienmeer ir uzreiz jaaienes savaa dziivee paarmainjas pie pirmajiem randinjiem. Pameegini iedot gan sev, gan meitenei laiku un arii iespeeju. Uzticiiba ir jaanopelna, taapat arii ir jaanopelna cienja un izieshana uz kompromisiem. Atceries, ka neesi nevienam neko paraadaa, kameer neesi izteicis oficiaalu bildinaajumu vai dziivojat kopaa, taapeec arii ar vieglu roku nedaavaa to daargumu ko sauc par uzticeeshanos.
Liidziigi ir ar paliidziibu un atbalstu. Sievietes saprot, ka viirieshi ir arii cilveeki un var arii nebuut iespeeja otru atbalstiit. Nevajag arii paliidzeet, ja pats cilveeks to neveelaas. Taadu paliidziibu visticamaak, neviens nenoveertees. Tu meegini uzkraut uz seviim vairaak kaa speej nest. No saakuma izveertee, vai to vajag, vai sieviete to veelaas un tad tikai darbojies. Buusi paarsteigts par to, ka taa paliidziibas vajadziiba ir patiesiibaa sameeraa reta paraadiiba. Neesam nekaadi trauslie ziedinji, daudzas lietas, risinaajumus protam atrast arii pashas.
Par lietaam kas nepatiik jau pirmajaa randinjaa, visticamaak,tas velns nav nemaz tik melns kaa saakumaa liekaas. Dazkaart mums rodaas pirmajaa randinjaa nepareizs prieksstats par otru, jo visi meeginaam pieteelot, lai izskatiitos labaaki. Varbuut taas neertiibas ir tikai tavaas iedomaas, vai arii nav tik traki, kaa saakumaa liekaas.
Divi cilveeki var lieliski dziivot katrs savu dziivi un paraleeli tam tikties, pirms izlemj veidot ko nopietnu. Tas patiesiibaa ir pat ljoti skaists posms - izzinaat vienam otru un vienkaarshi labi pavadiit laiku bez noteikumiem, saistiibaam, probleemaam. Ja shajaa posmaa nepazuud interese, tad var runaat arii par taalaakajaam attieciibaam un parasti peec kaada laika ir skaidrs, vai buus turpinaajums.
20.11.2013 05:51 | saite | Atbildēt

+0
Traki ir tad ,kas badies, baides no pats īsti nezini kā, kad vajā šaubas ,neuzticēšanās otram, nespēja uzticēties ,vēlies visu triekt pie velna ,bet nevari, drīzāk negribi, jo baidies. Baidies no tā ,ka tev ir tā vēlme ,bet tu apznies ,ka tas beigsies slikti un cietējs būsi tu ,bet gribās ,bet bail, bail, ka zaudēsi noteicēja pozīciju , bet tā vēlme tevi urda, tad beigās tu paliec ar savām bailēm ,šaubu ,neuzticēšanas pilns ,gribošs to izdarit un besains, he, es zinu ,vismaz es domāju ,ka es zinu cēloņus savai situācijai ,kura pēc būtības ir līdzīga tavai. Skrien kā kāmis ritenī, bailes->vēlme->šaubas->besis
12.11.2013 00:43 | saite | Atbildēt

+0
Patiesībā, ļoti atklātas pārdomas :)
11.11.2013 21:32 | saite | Atbildēt

+0
Jēziņ, vēlu Tev veiksmi!
03.11.2013 10:55 | saite | Atbildēt

+1
Man patika dzejolis :) Vienigais veids ka uzveikt bailes, ir staties tam preti! :)
01.11.2013 07:29 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+0
Paldies :) Cenšos, cenšos :D grūtākais jau ir apzināties cēloņus :))
01.11.2013 09:05 | saite

+0
Pie tā paša iedzenot veselīgas bailes citiem...
02.11.2013 13:16 | saite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits