Vieglas uzvedības izskats vai vienkārši neglīti vārdi?

20.02.2013, Chanel

Šodien mans pacietības mērs bija pilns. Vienkārši pilns.

Gara un nogurdinoša diena. Šķiet, ka vajadzētu glāzi laba sarkanvīna, bet ir jau vēls.

Pirms kāda laika trepju telpā ievācās jauni kaimiņi - draugi. Abi vecpuiši. Varētu būt ap gadiem 30, ļoti simpātiski. Turīgi, ar melnu Mercedes Benz un pelēku Porsche. Izskatījās pat sakarīgi, inteliģenti, vismaz, cik sanāca parunāt jeb sasveicināties kā jaunajiem kaimiņiem. Pēc kāda laika sāku ievērot, ka katrs no viņiem katru dienu ved mājās jaunu sievieti. Vienu dienu brunete, otru dienu blondīne... (Mercedes stāv zem maniem logiem un man tik bieži patīk vakaros stāvēt pie atvērta loga un klausīties pilsētas klusumā). It kā man bija vienalga, lai jau vīrieši savos dzīves labākajos gados dara, ko grib.

Bet šodien, šodien es vārījos dusmās un gribēju pateikt visu, ko es domāju.

Sanāca vēlāk atbraukt no darba, iekāpu liftā un gaidīju, kad aizvērsies durvis, kad pēkšņi tām neļāva aizvērties Mersedesa puisis. Un protams, ka viņš ienāca kopā ar laikam jau, ka citu sievieti. Man it kā bija vienalga, vienīgi tās smaržas. Likās kā lēts pakaļdarinājums kaut kam. Vismaz smaržoja tā.

Nespēju sagaidīt, kad iedegsies 8.stāva cipariņš un tikšu ātrāk savā dzīvoklī. Izejot no lifta musm visiem, Mersedesa īpašnieks pagriezās pret mani un pateica - es ceru, ka tu arī esi ņemama. (Vārds vārdā tā pateica)

???

Kā lūdzu?

Man likās, ka uz tām mili sekundēm mani nervu un dzirdes receptori nespēja to sagremot.

???

Ņemama? Pēc kā es izskatos? Pēc vieglas uzvedības sievietes? (tieši tā arī pajautāju) Un vienkārši dusmīga atslēdzu durvis un aizcirtu tās.

Es tagad domāju, vai tas bija veids, kā viņš parādīja kaut kādu savu varenību, vai tiešām uzskatīja, ka es iespējams būšu nākamā, kura viņu pavadīs zem rokas un viņa vecpuiša mitekli?

Nevarēju un nevarēju rimties visu vakaru. Paskatījos uz sevi spogulī - nē, es neizskatos pēc tādas. Mana uzvedība nav tāda.

Man laikam ir pārāk grūti sagremot šādu vīrieša izturēšanos. Kāpēc ir jābūt tik samaitātam?

Kas vīrieša uztverē ir sieviete? (nerunāju par tiem, kas jau precēti, dzīvo kopā, iemīlējušies). Bet lūk tā - svešs vīrietis un sveša sieviete. Par ko vīrietis uzskata sievieti? Par objektu, par iekāres augli? Par kaut ko naivu, kas skries pakaļ pirmajam bagātniekam, kas pavicinās pāris simts latu naudas zīmes gar degunu un brauks spīdīgā mašīnā? Par kaut ko lētu, ko vienai dienai ,,dabūt,, gultā un otrā dienā pateikt - sveiki?

Vienkārši reizēm nesaprotu šo loģiku. Nesaprotu.

Tagad sēžu un domāju, kuru dienu, varbūt jau rīt es viņu atkal satikšu - liftā, kāpņu telpā, un man vēljoprojām gribas glāzi laba sarkanvīna...

Komentāri [12]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Matemātika ļoti vienkārša. Pēc daļas no jums tiek izdarīti spriedumi un secinājumi par visām. Simpātiski puiši, kuriem vienmēr būs kāda, kura neatteiks.
24.02.2013 23:48 | saite | Atbildēt

+0
Es atkal pretēji..Līdzīgās situācijās nekļūstu rupja. Pieklājīgi, bet pietiekami skaidri māku izteikties tā, lai vīrietis tāpat saprastu, ka noteikti neesmu "ņemama".
Par Ewas gadījumu - puisis jau neko TĀDU nedarīja, uzsauca dzērienu un nāca iepazīties. Nepaveicās, ka meitenei jau ir puisis, bet to jau viņš nevarēja zināt.
Sievietēm nepatīk, ka viņām pievērš uzmanību tie,kas viņām nav vajadzīgi, bet citas atkal raud, ka viņām netiek pievērsta uzmanība....
22.02.2013 14:13 | saite | Atbildēt

+0
Šodien vēl aizdomājos par šo tēmu, bet Tu ļoti labi "ietērpi" vārdos :) Domāju - ja mani kādreiz uzaicinātu fotogrāfēties žurnāla vākam tā kā Kima Kardašjana šeit - http://media-cache-ec5.pinterest.com/550x/db/05/49/db054969b8f7c6e2d5d645b6925b01df.jpg kāda būtu attieksme pret mani - noteikti būtu vīrieši, kas teiktu "maucīgi" utt. Man riebjas šādi vīrieši un riebjas arī tas, ka, lai kā arī negribētos, viņu teiktais tomēr aizskar - vismaz mani. Tur neko nevar padarīt. Es arī neģērbjos ne prasti, ne vulgāri. Laikam jāstaigā treniņbiksēs un ar matiem zem kapuces, lai neko tādu nenāktos dzirdēt.
21.02.2013 18:07 | saite | Atbildēt

+2
Nu tādiem "vīriešiem" vienkārši slikti metas.
Priecājos, ka man ne reizi dzīvē tā nav bijis. Pārsvarā tikai parasti mēģinājumi iepazīties kādā bārā, bet arī tie ir kaitinoši, jo vienmēr sāku domāt par to - vai tiešām izskatos viegli ņemama? Nē! Vai tiešām vīriešiem liekas, ka gaidu kādu, kurš sāks ar mani koķetēt? Arī nē!
Vienmēr tādus tipus ātri atšuvu ar frāzēm, ka iepazīties nevēlos, līdz beigu beigās arī sāku kļūt pat, tā saucamo, maitu un pateikt vārdus, kas šos atstāja, tā teikt, uz pauzes.
Pēdējais gadījums bija klubā, kur mans puisis spēlēja mūziku, bet es sēdēju pie bāra. Kāds čalis uzsauca dzērienu, jau manāmi pašpārliecināts nāca iepazīties, smaidīja tādu smaidu it kā viņa fantāzijās jau atrastos viņa gultā. Liels bija viņa šoks un ātra bija viņa aiztīšanās brīdī, kad paskatoties viņam tieši acīs mierīgi un nopietni pateicu: "Paldies Tev par dzērienu! Ja reiz esi tik laipns, ka izmaksā kokteiļus svešiem cilvēkiem, varbūt vari arī izmaksāt alu manam puisim, kurš pašlaik atrodas pie dj pults?"
20.02.2013 22:16 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Ewa, nu to dod :d Malacis :D
21.02.2013 10:09 | saite

+0
Nākamreiz vajadzētu pateikt, esmu, bet Tu nevari mani atļauties :P
20.02.2013 18:06 | saite | Atbildēt

+0
Varbūt vienkārši neesmu pieradusi ikdienā saskarties ar tāda tipa vīriešiem, tāpēc kaut ko dzēlīgu pirmajā momentā pateikt nevarēju. :)
20.02.2013 17:17 | saite | Atbildēt

+0
Es atbildeetu-jaa,esmu nemama,bet ne tev mani panemt-masiina pa prastu:D:D
Loti patiik ,kaa raksti:)
20.02.2013 17:08 | saite | Atbildēt

+1
Es arii buutu pateikusi kaut ko riebiigu iz seerijas " Tu jau savu sifilisu izaarsteeji?".
20.02.2013 16:08 | saite | Atbildēt

+0
Man šķiet, ka tāda tipa vīrieši - pašpasludinātie "katras sievietes sapnis" ir sastopami katrā daudzdzīvokļu mājā! Ļoti žēl, ka puse mana brāļa draugu ir šāds tipa "vīrieši", ka pilnīgi vemt gribas. Nesaprotu, kas tik ļoti ir traumējis viņu psihi, ka jebkas, kas tiek vērsts pret viņu dzīvesveidu, ir, viņuprāt, vienkārša apkārtējo skaudība, kas ceļ viņu ego! Visticamāk, par Tavu atbildi viņš tagad labsajūtā vārās un jūsmo, cik ļoti Tu viņu gribi, ja jau reiz šādi "aizsvilies". Un tomēr es nesaprotu, kādēļ viņi meitenes spēj atļauties mainīt kā zeķes! Kas tās meitenes piesaista? Mašīna? Zemiskums? Jo, piedodiet, vairāk tādiem puišiem nekā nav!
20.02.2013 14:44 | saite | Atbildēt

+0
Es parasti svešiniekiem, kas izsaka dīvainus komentārus, atcērtu ar dzēlīgām piezīmēm, lai šiem mute aizveras. Man parasti vemt gribas no tik sekliem vīriešiem. Galvu augšā, neļauj tādiem sekliem brunču medniekiem ietekmēt savu ego.
20.02.2013 12:56 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits