Ideālā bārbija vai briesmīgā ragana?

11.05.2012, Abalone

Cik patiesībā briesmīgi, ka sabiedrībā valda skaistuma kults. Palasot jebkuru diskusiju par to, kas skaitās skaists, daudzas saprotam, ka neatbilstam nevienam skaistuma kritērijam. Tā vien šķiet, ka jāstaigā ar maisu uz galvas, jo visiem šķitīsim neglītas. :)

Nesatraucieties ideālās, runa nav par jums. :)

Lai gan ar maisu nebūs līdzēts-jāietinās necaurredzemā kartonā visai, vēlams augumu formējošā, lai nekur nekas nelīstu ārā un izskatītos pēc skaista kartona vīšķa :) Jānoslēpj mati, kas nav tik kupli un spīdīgi kā visām Holivudas daiļavām (tas nekas, ka tām daiļavām viss skaistums ir pieaudzēts). Rādīsim, ka ideāli mati ir tieši tādi, bet smiesimies par tām, kuras pieaudzē tepat un teiksim, ka tas nav labais stils. Mazā dubultmorāle. :) Nesmuki esot arī tie bainātie salmi. Ai, kā man ir apnicis visiem teikt, ka arī melni man tie būs tikpat salmīgi, bet vai kādam no tā būs labāk, ja būšu briesmīga melnmate ne briesmīga blondīne? :)

Skaista sieviete ir tikai tieva sieviete. Nē, pat ne tieva, bet kārna, Nu tāda absolūti nofotošopēta no galvas līdz kājām, bez liekām formām. Atceramies sevi 9 gadu vecumā-jā, tās ir ideālās sievietes pieprasītās formas. :) Ai, nē, piedodiet ir jābūt krūtīm-gluži kā silikonētēm. Ja tās kaut nedaudz nebūs vingras, stingras un uz augšu sacēlušās, tad skaitīsies tā ar nesmukajiem pupiem. Labi, dziedam slavas dziesmas silikonam, kam daba nav devusi fotošopa krūšu supergēnu, tam dos dakteri ar skalpeli un silikona kulīti. :)

Smaidīt nedrīkstam, ja zobi neizskatās tik balti kā vannasistabas santehnika,tas nekas, ka mūsu platuma grādiem ideāli balti zobi nav paredzēti-izbalināsim, noplāksnēsim un izskatīsiem pēc izlietnes. :)

Nemaz nerunājot par parādīšanos pludmalē, ja uz kājas uzmetusis kaut mazākā celulīta bedrīte. Visi taču rādīs ar pirkstiem, šausmināsies un teiks, ka sieviete nav pie pilna prāta, ja uzdrošinājusies parādīties tādā izskatā ārpus mājas. Nosauks viņu par resnu apelsīnu un ieteiks sevi katru vakaru dauzīt ar medu. Jā, tieši tas saucās lielā mīlestība pret sevi. Vai tik nesanāk kā krievu teicienā "Bjot značit ļjubit" (Sit, tātad mīl) :)

Ne velna, neviens ar pirkstu nerādīs, bet citu domas... Vai mums tās tik ļoti interesē? Vai mūsu dzīve paliks sliktāka, neinteresantāka, ja 3 ideālās Mis Pasaules padomās savā galvā, ka esam briesmones, jo neatbilstam viņu priekšstatam par to, kas ir skaists? Es nevienu neaicinu sākt sevi nemīlēt un nekopt. Tieši otrādi-sevi jāmīl, jākopj un jāizskatās labi, tikai jāatcerās, ka katram tie standarti, prasības un sevis mīlēšana izpaužas savādāk. Un tā apziņa, ka kādam ļoti patīkam arī ar saviem mīnusiem un neatbilstību kultivētajiem standartiem, ir sasodīti laba. :)

Komentāri [29]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Runājot par skaistuma standartiem - jo vairāk dzirdu versijas, kas ir skaista sieviete, jo vairāk saprotu, ka tas ir pārāk relatīvs jēdziens, lai to definētu. Vieni saka, ka skaistums slēpjas dabiskumā. Bet tagad, ja mēs pat skropstas vairs neuzkrāsotu, tad dabīgā sieviete nešķistu skaista. Tāpat arī par visu mākslīgo, sākot no matu balināšanas un beidzot ar silikona buferiem - tas pilnībā liek domāt, ka sieviete ir teju gumijas lelle. Protams, no tā var secināt, ka domāšana ir dažāda un visur svarīgs ir zelta vidusceļš.
Pilnībā piekrītu tam, ka mēs sievietes esam tās, kuras visu brēku par pareizo skaistumu saceļam. Latvietēm tā ir ļoti izteikta īpašība - mums skauž, ja kāda cita izskatās labi un ko mēs daram? - meklējam to, kas viņā ir tik neglīts. Bet vīrietim tas ir pilnīgi vienalga, un dažbrīd man šķiet, ka skriešana pakaļ skaistuma kanoniem nav vairs tāpēc, lai izpatiktu vīrietim, bet lai uz citu dāmu fona izskatītos pēc pāviem. Lasīju pāris nedēļas atpakaļ IEVĀ rakstu, kur kāda sieviete eksperimentēja ar krāsainajām lēcām. Eksperimentā viņa atklāja, ka daudzi nepamanīja uzreiz, ka viņai acis savādākā krāsā. Pats labākais, ko autore beigās uzrakstīja, ka ja jau cilvēki nepamana, ka izmainījusies pati acu krāsa, kas ir kā dvēseles spogulis, tad domājat, ka citi baigi ievēros, sevišķi vīrieši, kādu celulīta pēdu un pumpu? Un vēl tai pašā IEVĀ bija teikts, ka celulīts rodas galvā, ja par to nedomā, tad tā nav. Tas tā pārdomām.
07.06.2012 15:27 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Mans viirs vienmer smejas ,ka sievietes nepuceejas viiriesu deel,bet lai konkureetu ar draudzeni!Vispaar taa laikam ir loti biezi...!Tur tev taisniiba-to slikto visi pateikt daudz aatraak, kaa labo...!Bail braukt uz Latviju:D
07.06.2012 15:58 | saite

+0
Vispirms laikam jāapsveic Abalone ar furora sacelšanu mierīgajos cosmo blogu ūdeņos, jo, tā kā šai sadaļai sekoju līdzi, zinu, ka tik aktīva diskusija zem kāda bloga nav raisījusies sen. Vienaldzīgo nav, tā teikt. :)
Bet vispār es īsti neizpratu te vairākkārt pausto sašutumu, jo man šķiet, ka tieši tādi, kāds šis ieraksts, ir arī Abalones komentāri ikdienas diskusijās - rotaļīgi ironiski. Reizēm tie patiesi ir tik smieklīgi un asprātīgi, ka gribas skaļi iespurgties un izteikt komplimentu, reizēm ironija neizdodas un šķiet mākslīga un neveikla, bet pie tādas viņas taču mēs esam pieraduši un tāda viņa ir liela vairuma lietotāju simpātija, kāpēc tagad tāds troksnis? Ok, viedokļiem nav jāsakrīt, bet te dažviet tādi rūcīgi tie teksti. Par ierakstu. Ir citi, kas man šķituši labāki, šis līdz galam neaizrāva, bet ir domas, kurām piekrītu. Un viss, nekādu pārmetumu. :)
12.05.2012 18:38 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Bez lieka patosa un ironijas-liels paldies Tev par komentāru! :)
12.05.2012 19:28 | saite

+1
....es laikam esmu pesimiste šoreiz, bet neticās,ka tās,kuras tādejādi "paaugstinās"pieaugs....Te daudzām ir tik daudz paštaisnuma un.. es teiktu bābiskuma,ka tajos mirklos,kad attopos,ka visas esaa vairālk vai mazāk vienaudzes - 20+....daudzas ap 27un vairāk...nu ko - ja jau tik agrā jaunībā izveidojusies tāda šaurpierība,tad vnk bail domāt,kas būs ap 40?? Kāda mietpilsoniska, liekulīga domāšana un caciskums....Un nav jābūt super iedegušai, ar viltus LV, mazu sunīti un vienmēr špilkās....manuprāt,caca var būt arī diagnoze domāšanas veidam...
12.05.2012 18:11 | saite | Atbildēt

+1
piekrītu priori, vispār Abalones domu sapratu ļoti labi - nav jau arī grūti saprast un uztvert,jo sakarīgi un ironiski uzrakstīts ;) Tā nu tas ir,diemžēl...un vai kādreiz mainīsies?..Varbūt....pēc gadsimta vai ātrāk modē atkal būs kaut kas pavisam citādāks....bet mēs to tapat nepiedzīvosim,var tikai cerēt,ka mūsu pecnācējām vispārējie,izplatītie standarti nečakarēs galvas....Bet jā- sava ziņā mēs pašas esam vainīgas,ka tik tālu nonācis"skaistuma kulta"kroplības....Realitatē vīrieši iemīl un izveido attiecības arī ar meitenēm,kam ir celuīts,iedzelteni zobi, blondi,sausi mati vai krāsoti,bojāti..whatever.....ar tām,kas sver 77kg un nevis 57kg, ar nabadzīgām,parastām,ar bezgaumīgam,jebkādām......mes esam tik dazādi,bet vnm atradīsies,kaut viens cilveks,kam tieši Tu liksies pati labākā...un tā visbiežāk būs cita SIEVIETE,kas kaut kur mala nokunkstēs "ai,tai Zane(Ievai,...)tak ģīmis ne pēc kā un vispār- varēja jau labak apģērbties,utt...."nevis vīrietis,bet sieviete ir tā,kas ievēro nepilnības citas sievietes izskatā, noraada uz to,bieži pavisam netaktiski.Sievietes ļoti lielā mērā kultive uzskatu,ka skaista sieviete ir slaida,ar mazu dibenu,šauriem gurniem,baltiem zobiem,iedegumam,kupliem matiem (tas tāds viens no must have izplatītākajiem piemēriem)...protams,tas viss nav slikti,bet ja kādai tadas īpašības nepiemīt,sieviete būs tā,kas īdēs,ka, oj,esmu nesmuka vai taa tur nesmuka...Pašas atklāj celuītu un pašas skrien ,pērk antidote un tad žēlojās,ka sabiedrība spiež... :( Ok,man tada pati problēma,es jūtu spiedienu attiecībaa uz ādas krāsu,kā jau lasījāt nesen diskusijās,bet par to arī vīrieši piesienās,taa ka izņemumi gadās...jāsaka tā - vairāk tolerances un takta izjūtas mums visām!!!! Šīs īpashības ir krietni vērtīgākas par spēju laicīgi nospiest caps lock :D
12.05.2012 17:49 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+1
Pilnībā piekrītu-vislielākie soģi, vērtētāji un nežēlīgākie sieviešu kritizētāji ir nekas citas kā citas sievietes. Arī es padsmit gados uzskatīju, ja pateikšu, ka tā vai cita meitene ir nesmuka, pati būšu ārkārtīgi smuka. Diemžēl tas nestrādā. Bet, ja jau kādai noliekot citu publiski paliek labāk un pašapziņa sakāpj debesīs, lai rīkojas. :) Varbūt kādreiz tomēr pieaugs. :)
12.05.2012 18:03 | saite

+1
Šajā forumā esmu ievērojusi interesantu tendenci - sevi celt augstumos un nekautrējoties nolikt citus. Nē, tas nav par Tevi, bet saujiņa pasakaini skaisto sieviešu te ir. To sauc par mākslīgo pašapziņu - cilvēks sevi ceļ debesīs, ieskaidrojot, ka apkārtējie ir sliktāki. Un skaidro visiem tik ilgi, kamēr pats sāk tam ticēt. Un tad ir iemesls sevi stādīt priekšā kā skaisto, pašapzinīgo sievieti. Nav nekādu skaistuma standartu. Ir tikai saskaņa ar sevi. Nesen ārzemēs redzēju meiteni, kura neatbilstu nevieniem standartiem un lielākā daļa šejienes dāmu par viņu sarauktu degunu. Meitene bija alternatīvā stila piekritēja, viņas ķermeni klāja milzumdaudz tetovējumu un pīrsingu, bija neliela riepiņa un apaļīgs dupsis, un garie, blondie mati sānos izskūti. Uz deniņiem viņai bija zemādas implants sirsniņas formā. Bet viņa tā smējās, tik neuzspēlēti komunicēja un bija tik atraisīta savā būtībā, ka es skatījos un domāju - viņa ir tik skaista! Viņa ir apmierināta ar to, kāda viņa ir, un viņai ir vienalga, ko domā apkārtējie. Lūk, tā ir jādzīvo!
12.05.2012 17:26 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Zini, kas ir sliktākais? Tās pasakaini skaistās, kas noliek citas, īsti nesaprot, ka stāsts ir tieši par viņām. Domāju, ka viņas neasociēs Tavu komentāru ar sevi, bet ceru, ka kaut kur klusībā sevī tomēr aizdomāsies :)
12.05.2012 17:56 | saite

+0
Tevis aprakstītais "skaistums" ir kults vien noteiktā sabiedrības daļā. manā draugu/paziņu lokā nav nevienas personas, kura būtu ieskaitāma vai gribētu būt ieskaitāma šajā daļā. secinājumus vari izdarīt pati. es nesaprotu vispār, cik vēl te tiks turpināts malt, ka skaistuma ideāls ir Tevis nosauktie parametri, man likās, ka visiem tas ir pašsaprotami, ka tā nav.
12.05.2012 14:03 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Redzi, par to jau arī stāsts un man arī ir lieks prieks par to, ka manu radu, draugu, paziņu lokā citas vērtības ir svarīgākas. :)
12.05.2012 14:45 | saite

+0
Vispar paslaik mode ir dabigs skaistums. Ari sevis kopsanai jabut ar maksimali dabigu rezultatu. Nedabigi dzeltenas vai oranzas pakulas uz galvas ir vulgaras, neatkarigi no matu sausuma...
Te minetas "izsalkusas modeles" iedalas commercial un editorial. Visas komerciali pardodamas sejas un augumi ir dabigi. Nekadu pieaudzetu matu vai skropstu vai silikona. Panemiet kaut vienu Sports Illustrated izdevumu. Dabiga atlase. :) Katrai sievietei jadzivo ar tadu seju un augumu, kadu Dievs devis. Man tikai zel, ka dazam liekas pareizi sekot amerikanu vidusslana neizglitotajam skaistuma "idealam" a la Playboy maison baby un uzskatit, ka tas ir vispar atzitais skaistums un pec ta tiekties , un , ja nesanak, uzrakstit izsmejosu tekstinu. Skumji.
12.05.2012 13:38 | saite | 2 atbildes | Atbildēt

+1
Pārejam uz personīgiem apvainojumiem, ja? Malacīte. :) Es vēlreiz atļaušos atkārtot, ka šo bloga ierakstā minēto izpratni par skaistumu izlobīju no cosmo diskusiju komentāriem, bet, ja reiz vēlies par mani izteikties, tad droši. :) Man nav ne pieaudzēti mati, nagi, ragi, skropstas vai vēl kas uzlabots. Nepatīk balināti mati? Man arī ir kas tāds, kas nepatīk Tevī-gaumes jautājums. :) Nekad neesmu sapratusi, kāpēc visi nozākā tās, kuras balina matus, bet tās, kuras krāso, skaitās tās labās? Abos gadījumos tiek mainīta dabīgā matu krāsa. Ja manai sejai labāk piestāv gaiši, tad ir gaiši un ar PlayBoy standartiem tam nav ne mazākais sakars.
12.05.2012 14:43 | saite

+0
Es vienmer atceros,kaa mana mazaa radiniece iztureeja modeleesanas konkursu!Tas bija paaris gadus atpakal-visi teica,ka noteikti vinai ir jaameegina ,jo kaut kas taads sejaa ,izskataa!Tad teetis arii aizveda!Bija sanaakusas loti smukas mammas ar veel smukaakaam meitaam-visaam skaisti ieveidoti mati,skaistas kleitas!Muusu meiteniites teetis jau domaaja ,ka jaagriezas apkaart un jaabrauc maajaas,jo vins bija pavisam ikdieniski apgeerbies un meiteniite arii!Atceros ,ka bija atnaakusas kaadas 500 meitenes-tas konkurs bija taads paliels un izveeleejaas tikai paaris beernus!Muuseejais tika ,jo vinaa bija tiesi tas tips, ko tie cilveeki mekleeja!
Es arii kaadreiz domaaju,kaa es veeletos uzgleznot tiesi to cilveeku,seju,jo redzu tiesi tur kaut ko taadu...iipasu!Tas skaistums katraa cilveekaa ir savs!Izpratne katram cilveekam ir sava par to kas ir skaists!Runaajot par kosmeetiku,skaistiem teerpiem -ir tacu reizes ,kad mums vajag uzlikt to kosmeetiku,uzvilkt to skaisto kleitu!Kaadreiz cilveeki vienkaarsi visu liek vienaa katlaa un viss ir par daudz!-pazuud tas "vienreiziigums"!
Es laikam beidzot sapratu raksta domu...bet pasniegts soreiz bija taa diivaini...!
12.05.2012 16:53 | saite

+1
smējos lasot un smejos vēl :D Ļoti laba ironija, man patika :)
Bet kā jau katrai ironijai ir arī bēdīga puse, vai tas mainīs sieviešu domas par ārējo skaistumu? Diezin vai... kamēr tiks kultivēts, kad sievetes dzīves svarīgākās ārējās prasības ir holiwudas cienīgi mati un zobi un kombinējot to visu vēl kopā ar tīneidžera bodiju, bet Pamelas krūtīm, kamēr augstā mode ar dizaineriem uz mēles izliks izsalkušu modeļu skatienus un xxxs izmērus, tikmēr nemainīsies nekas...vien atliek vēlēties kaut daļai sieviešu, domāšanas veids nav iesprūdis žūrnālu līmenī un ir vairāk kā pāspārliecināta būtne ...bet tas jau tikai ārējais... es pat baidos sākt uzskaitīt kādas prasības tiek izvirzītas sievietei, kuru gribētu apprecēt nereāls vīŗietis, nereāls vīrietis gan domāts ar savām nereālajām prasībām pret sievieti.....
12.05.2012 12:51 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Man ir liels prieks, ka vismaz dažas no jums saprata, ko es ar šo ierakstu vēlējos pateikt. :)
12.05.2012 14:46 | saite

+0
Eh...Abalone, kur ir problēma, ja viss ir kārtībā? Kāpēc fiziski sajūtama apdraudētība no patiesībā vienas marginālas grupas? Tas vēsi ironiski rotaļīgais tonis nepārliecina. Tu mānies...
12.05.2012 08:57 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Jebkurš ieraksts vairāk vai mazāk tiek "izlaists cauri" savai skatu prizmai vai pieredzei. :) Varbūt Tev taisnība. Varbūt... :)
12.05.2012 14:47 | saite

+0
Nepiešķiru ārišķīgumam lielu nozīmi. Jā, fasādei jābūt kārtībā- zobi, rokas...bet tās jau ir pašsaprotamas lietas. Nezinu neko par pretcelulīta krēmiem, želejām un medus masāžām. Nu, iz personiskās pieredzes - nav tādas. Mans enerģijas avots un arī skaistuma noslēpums ir sports. Jā, arī vīrietis. Tieva? Nē, formīga! Manas krūtis un dibens ir no Latvijas krējuma un piena :D Jau vairākus gadus man patīk "mans rāmis" :)))
A vīrieši...ir tik vienkārši kā trīs rubļi :D ja nepateiksi, pat neieraudzīs...
12.05.2012 00:24 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)