Hate is easy love takes courage

09.11.2011, mangija
Mana sune savainoja ķepiņu un es biju spiesta viņu nest aptuveni kilometru uz mājām (viegli nebija, kaut gan viņa sver tikai kādus 10 kg). Tas man lika aizdomāties, kas cilvēkus mudina rūpēties par kādu, ne tikai dzīvnieku, bet arī otru cilvēku. Labi, ģimenē mēs mīlam viens otru, jo esam saistīti ar asins saitēm. Tā ir tā sauktā "asins balss". Tas, domāju, ir vairāk fizioloģiski, nekā psiholoģiski. Es te tagad nerunāju par tiem, kas pamet savus bērniņus bērnu namos vai, pasarg' Die's, kkur uz ielas vai miskastē... Es nevarētu pamest savu suni, kur nu vēl bērnu. Kas ir tas, kā mudināti mēs izlemjam, palīdzēt tantiņai, kurai uz ielas ir palicis slikti vai vienkārši pasoļot garām? Ignorēt taču ir vienkāršāk. Un citam pat neiesmilkstēsies sirdsapziņa... Kas mudina pieķerties kādam, saukt to par draugu un izjust otra sāpes tikipat stipri kā savējās vai vēl stiprāk? Palīdzēt, neko nedaidot pretī, iedot naudu ubagam, ziedot... Nezinu, laikam jau tas ir atkarīgs no katra cilvēka audzināšanas, morālājām vērtībām utt... utt. Vai vienkārši kkas mūsu sirsniņās liek ietrīsēties un tā ir mīlestība pret apkārtējiem, draugiem, mājdzīvniekiem, bet galvenokārt pret sevi, par to, ka izdraīts labs darbs.

Komentāri [2]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Ģimenes dēļ es būtu gatava pat mirt :)
bet par apkārtējiem - teikšu godīgi, es nejūtu baigo cilvēkmīlestību. Man bieži vien prātā ir negatīvas domas par citiem cilvēkiem. Bet tiklīdz kādam noticis kas slikts, es gan steidzos palīgā. Baigi jocīgi, ka tā! Tajā brīdī ir vienkārši kāds klikšķis - es eju un viss, man tas jādara. Man nav kaut kādas pārdomas, ka labiem cilvēkiem tā jādara utt...varbūt Dieviņš bīda :)
10.11.2011 13:08 | saite | Atbildēt

+0
Es ari biezi aizdomajos par to :-) !Atceros ,ka mans virs vienmer "nocekoja" savu vecmammu!Tada sirsniba visa taja!Es domaju-laikam tas nak no audzinasanas,attiecibam gimene!Vispar labs jautajums-kapec viens cilveks apstasies pie nokritusas tantinas,bet cits paies garam...!
10.11.2011 07:11 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits