Ubagi,raudātāji un narkomāni.

26.10.2011, Late
Ja es visu laiku domāju,ka mums Latvijā ir tikai viena profesionāla raudātāja, tad tagad sapratu,ka tādu ir ne mazums. Tās dāmas, kas notupušās celīšos, ar uzrakstu rokās uz kura 2 valodās uzrakstīts, lai ziedo naudu viņas bērniem utt. Un viņas vienmēr raud. Nu tā ir jāmāk, visu dienu raudāt uz vella paraušanu. Teiksiet,ka esmu skopule, bezjūtīga maita? Aiiiiiziet! Lai ceļos tupētājas meklē darbu. Un nepastāv tādas atrunas,ka darba nav.! Darba nav tiem,kas ir slinki. Redz, mums mazpilsētā, mājas pirmajā stāvā dzīvo kāds bomzītis, nu viņam gribas i iedzert, i uzpīpēt, i paēst, bet viņš strādā. Viņš vienmēr piedāvā manai mammai uznest malkas maisus uz 2.stāvu, nu labi,viņš pāris pagales no tā maisa nosper, lai savu plīti iekurinātu,bet viņš vismaz dara. Nedomāju,ka ir bijusi kāda reize,kad viņš bez darba prasītu,lai viņam kaut ko iedod. Un tā viņš piedāvā savus mazos darbiņus, pretī saņemot tādu ekstru kā cigarešu paciņu vai 1,20ls (jo tā tagad maksājot 2l alus). Viņš kādreiz arī lasa pudeles, iet nodot un saņem saņķikus par kuriem nopirkt to, ko viņš vēlas. Teikšu,ka es viņam esmu palīdzējuši šajā lietā, jo dažkārt pēc ballītēm atstājam pudeles viņam pie durvīm,lai šim pudeļbizness iet no rokas! Un šādiem cilvēkiem nav žēl, ko iedot, bet tie ceļos tupētāji un ar suņiem tusētāji, stacijas tuneļos ir vienkārši slānāmi un pie darba liekami. Viņi pie manas sirsniņas neapelē. Ja lielākajai daļai no viņiem piedāvā maizi, viņi trīsstāvīgos vārdos mūs pasūtīs ellē ratā. Ziniet,ja man kāds pienāktu uz ielas un paprasītu: "Saimniecīt, nopērciet man maizi un pienu!". Es viņam ne tikai maizi un pienu nopirktu. Šīm šodienas pārdomām pa virsu, vēl pirmo reizi redzēju narkomānu duršanās procesā. Nu tas ir noticis! Pie bērnu slimnīcas, bitīt matos!!! Nošokējos, bet tai pat laikā sapratu, ka viņiem jau vispār nekādas morāles nav par to,kur to darīt...

Komentāri [18]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Chrissy, atliek vien cerēt,ka maisiņu ar ēdamo pieņems. Retais pieņems, tā diemžēl ir.
30.10.2011 16:13 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Es gan vienmēr mēģinu iemest kādu santīmu.
Atceos, ka aizpagājušo vasaru, tunelī sedēja veca tantiņa, ar Dieva bidīti blakus, satinusies. Man bija tik ļoti žēl. Tagad, kad aizbraukšu uz Latviju, vienkārši ieiešu veikalā, un nopirkšu maisinu ar ēdamajiem, un iedošu kādam.
30.10.2011 02:15 | saite | Atbildēt

+0
Liels + par šo rakstu.
Apbrīnojami ir tie cilvēki,kas nepadodas,kas ceņšas un turpina dzīvot neskatoties uz to kas ir noticis un cik liela nelaime ir notikusi. Lūk tie ir apbrīnas vērti cilvēki. Nevis tie kas cenšas ko panākt ar iežēlināšanu vai savus mērķus cenšas īstenot ar ļauniem mērķiem un iedzīvojoties uz citu laimes. :-)
27.10.2011 20:44 | saite | Atbildēt

+0
Principā,es mēdzu būt ļoti jūtelīga,bet man,par laimi ir mans draugs,kurš mani atsēdinājis attiecībā uz visiem šitiem raudātājiem.Nu nedodu es šitiem ne santīma un pat nedomāju dot.Vasarā gana šito sērgu autoostā sastapu-katram otrajam pēkšņi nebija naudas biļetei(pie tam,braucu pēc divām nedēļām-tie paši feisi priekšā ar to pašu tekstu).Zini,kad vienreiz jau piektais šitāds pienāca,man kliegt gribējās.
Un tiem tuneļa božiem vispār gribētos tos dzīvniekus atņemt.Tos sunīšus gan man žēl.
27.10.2011 18:10 | saite | Atbildēt

+0
Es arī vairs vispār necenšos palīdzēt tiem tuneļu naudas diedelētājiem, kas labāk visu dienu tupēs uz asfalta nekā pārvarēs slinkumu un vismaz centīsies atrast kaut kāda veida darbu. Bet nu laikam jau tas mūsdienās ir ienesīgs "bizness" - piepelnīties uz citu cilvēku labajām sirdīm.
Jebkurā gadījumā, es uzskatu, ka, dodot šādiem cilvēkiem naudu, mēs tikai kultivējam šo ideju, ka tas ir pareizi un normāli, kaut gan tā tam nevajadzētu būt. Un kamēr vien būs kāds, kas ziedos, viņu nekļūs mazāk. Tieši pretēji... :-/
27.10.2011 08:32 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
hāāā, Late, kāds no maniem draugiem draugiem.lv bija ieteicis tavu dienasgrāmatu. šito pasu tēmiņu :D Netišām sanāca Tevi uziet. :D
26.10.2011 22:12 | saite | Atbildēt

+0
Es šajā jautājumā esmu ņerga, vienmēr jūtos vainīga, ja kādam lūdzējam paeju garām, bet kaut kāda saprāta balss man arī liek visai kritiski attiekties pret lielāko daļu dzīves pabērnu pēdējā laikā. Pirms vairākiem gadiem pie kino "Rīga" regulāri dežurēja viens vīrietis, diezgan zolīdi ģērbies, un stāstīja, ka esot no kurienes tur, ieradies Rīgā, naktī apzagts, nekā neesot, nevarot tikt uz mājām, neesot ne telefons, ne nauda autobusa biļetei, pilsētu arī īsti labi nepārzinot. Labi, ka es tobrīd ar turboapgriezieniem pēc skolas nesos uz darbu un turklāt man nebija skaidras naudas, citādāk būtu šim iegrūdusi kādu piečuku rīklē. Smieklīgi - kad teicu, ka man nav skaidras naudas un es steidzos, viņš teica - tepat ap stūri taču ir bankomāts (nepazīstot pilsētu)! :D :D Kā tad, sapņo vien, mūdzi! Forši bija tad, kad pēc nedēļas atkal nesos uz darbu un redzēju, kā šis pats kungs apstādina kādu tikpat naiva paskata meiteni kā mani un sāk savu lielo bēdu stāstu par aplaupīšanu un šeku reku, pēc gadiem diviem es viņu redzēju kaut kādā "Bez tabu", jo kāds bija ar telefonu nobildējis un informējis televīziju, ka šis ir krāpnieks. Happy end. :D
26.10.2011 19:42 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Pārtiku man nekad nebūtu žēl dot, bet akli sabērt santīmus,latus kādam par kura mērķiem es neko nezinu-nu nē. Tik laipna es neesmu. :-)
26.10.2011 19:35 | saite | Atbildēt

+0
Sunce-es tiesam ticu ,ka sadi gadijumi ir loti daudz Latvija!Asaras saskreja acis! (s) Ta jau ir laikam ,kamer pasus neskar nekas tads -tas liekas neiespejami un loti talu!
Es tapec nekad nemetu ara sakritusus abolus uttEs pilnigi visus labumus no sava darza nesu saviem darbiniekiem-kopejiem ,telpu tiritajiem!Viniem ir darbins ,bet ta samaksa ir tik nieciga un majas tik daudz berninu! (t) Ir jau ari tie "muldetaji"...bet kaut ka tomer var just ,kurs ir kurs!?
26.10.2011 19:19 | saite | Atbildēt

+0
Lasīju Sunces stāstu un arī man tirpiņas skrēja pāri ķermenim.. Jelgavā šādu lūdzēju ir ļoti daudz, vismaz es vai draugs parasti trāpās tiem ceļā. Un nē, viņi neprasa naudu, bet tik tiešām palūdz vai nevarētu nopirkt maizes klaipiņu. Tad ieejot veikalā, gribās pirkt ne tikai maizi, bet vēl un vēl. Kad šim cilvēkam tiek dots, tā pateicība acīs nav aprakstāma un vienmēr šādos gadījumos es novērtēju to, kas man ir un neuzdrošinos čīkstēt par to, ka vot šokolādīti aizmirsu nopirkt. (t)
26.10.2011 19:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits