mēs pērkam par naudu, vai nauda pērk mūs?

17.03.2011, Man ir ko teikt!
Pēdējās dienas vairāki cilvēki man ir aizrādījuši, ka es par daudz domāju, runāju par naudu... drīzāk, es kunkstu, ka man tās nav, ka es gribu, ka es varētu pārdot savu nieri, ja man par to kādus 100'000 ls samaksātu (vot, mana niere ir tieši tik vērta, cik Latvija noziedoja Japānai) :D, nezinu, tas ir daudz, vai maz, bet man kādam laikam, varētu pat teikt, kādam gadam, diviem pietiktu mierīgi! un tad nu es tā domāju, kāpēc ir tik šausmīgi tā daba iekārota, ka vienam tā nauda ir pilna pakaļa, bet citam nav vispār, it kā visam jābūt līdzsvarā, bet es tam galīgi un pilnīgi nepiekrītu... šobrīd nekas nav līdzsvarā... jo kāpēc citi naudu triec visādos mēslos, a es pat sev sporta bikses un ipodu nopirkt nevaru?? zinu, ka ir stulbi kunkstēt par šādu lietu, bet tomēr es negribētu domāt, ka es pilnīgi neko nedaru, lai nebūtu pelnījusi kaut mazumiņu no tā, kas ir citiem, kas naudu dabūjuši zogot no citiem, vai jebkādā citā veidā, tikai ne godīgi nopelnījuši? un tāpēc man arvien biežāk liekas, ka cilvēki dzīvo tikai tāpēc, lai viņiem būtu nauda un to varētu tērēt, vismaz par mani man tiešām sāk likties... es vairs nejūtu tās vērtības sevī, kas man kādreiz bija... kaut gan ja man vismaz kaut kādi ienākumi būtu, var jau būtu, ka es domātu nedaudz savādāk!!

Komentāri [12]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
sporta bikses un ipods :-D laaaabs! man šķiet, ka Tev labāk vajadzētu novērtēt to, ka Tev ir kur dzīvot, ko ēst un ko vilkt mugurā. Domāju, ka citiem iet daudz sliktāk un viņi sapņo par ēdienu, nevis par ipodiem un sporta biksēm. Un ne jau visi, kuri tērē pa labi, pa kreisi naudu nozog, vai nopelna negodīgi. Šeit tieši vietā teiciens, ka katrs pats savas laimes kalējs ;-)
22.03.2011 17:34 | saite | Atbildēt

+0
"jo kāpēc citi naudu triec visādos mēslos, a es pat sev sporta bikses un ipodu nopirkt nevaru?? zinu, ka ir stulbi kunkstēt par šādu lietu, bet tomēr es negribētu domāt, ka es pilnīgi neko nedaru, lai nebūtu pelnījusi kaut mazumiņu no tā, kas ir citiem, kas naudu dabūjuši zogot no citiem, vai jebkādā citā veidā, tikai ne godīgi nopelnījuši?"
Man ir savādāks viedoklis- Tev nav tās lielās naudas,jo Tu viņu neesi nopelnījusi/laimējusi/nozagusi, citiem(Tevis pieminētajiem negodīgajiem) tā ir,jo viņi to ir negodīgā ceļā ieguvuši. Ja Tev tās naudas nav, tad Tu ,vismaz legālā ceļā, viņu vēl neesi pelnījusi. Zagļi arī nav pelnijuši, bet ir dabūjuši. Slavenības,aktieri,dziedātāji,Parisas Hiltones un visas Holivudas slavenības savus miljonus un miljardus ir nopelnījuši, un manā skatījumā, viņiem nav jādod kādam tā nauda,tikai tādēļ,ka kādam tās nav. Katrs var savu naudu šķērdēt kā viņam pašam patīk, jo tā ir viņa nauda. Ja tev nav nauda,pats vainīgs, ka neesi pietiekoši centies.
20.03.2011 21:55 | saite | Atbildēt

+0
Buxiic!Tu tiesam lasi manas domas!Ta tiesam ir loti biezi! :-P |-)
19.03.2011 02:15 | saite | Atbildēt

+0
Laime tiešām nav naudā, bet nauda dod laime tādu kā dekorāciju - es tā uzskatu.
Man arī nekad nav gājis viegli ar naudu. Tagad lieku tiesības, kuras naudas dēļ mocu jau 2 gadus ar pārtraukumiem.Nu jau drīz būšu galā. Ikmēneša ienākumi nesolās būt ilgi, bet ar darbu ir ļoti smagi, sevišķi, ja nevari dzīvot nekur citur un katru rītu un vakaru ir jābūt mājās. Tādēļ ir doma veidot savu biznesiņu, taču tam vajag auto. Mammai šobrīd nav nekā, ir reāls darba piedāvājums, ja vien arī viņa noliks tiesības. Palīdzu vēl viņai. Un tā arī pagaidām neredzu sākumu savam biznesam, kam jau jābūt aktīvam līdz brīdim, kad beigsies ikmēneša ienākumi.
Nu esmu arī es te papīkstējusi :-D Varu teikt, ka pēc visa šī vēl joprojām esmu spējīga būt tik laimīga, lai dienas beigās lēkātu līdz griestiem 3m augstumā. Spēju sev padarīt raibu ikdienu, laimi esmu iemācījusies atrast pat sīkumos. Varbūt pie vainas optimisms manā raksturā, bet tā ir. Gadās ieslīgt pat raudāšanā, bet tas ir tikai tad, kad ir pamatīgi sakrājies un tad, kad tam nāk klāt hormoni :-D Bet vismaz nākamajā dienā ir atkal jauki un smaidu līdz ausīm. Taču, ja būtu iespēja izdarīt to, ko vēlos darīt ar naudu, būtu tās laimes bik vairāk, justu, ka esmu sevi nodrošinājusi, celtu savu pašapziņu un tas dotu iespējas atrast vēl vairāk pozitīvā katru dienu.
Laikam man te tikko iedvesma uz tekstiem parāva :-D
18.03.2011 23:00 | saite | Atbildēt

+0
Eh... Jā laime nav naudā, bet lietās... Manuprāt, lielā mērā mūsdienu cilvēku dzīve ir iegrozījusies pakārtoti naudai... Un mūsu laikos tai ir DAUDZ lielāka nozīme, nekā tas bija agrāk... Bet to ir panākusi pati sabiedrība... Stereotipi, bet ne tikai - nauda - tā jau ir dziņa... Man šķebina, kad skatos uz skolasbiedrenēm, uz tām jaunajām, skaistajām meitenēm, kurām blakus ir veči, gan veci, gan resni, gan nesimpātiski - un visas, kā viena apgalvo - tā ir mīlestība un viņas mīl tos vīriešus, bet nē - viņas mīl to sajūtu, kad ir nauda... Kad nav jāuztraucās par to, ko vilksi mugurā, ko ēdīsi... Kad viņa ir "labāka" (naudas dēļ) par citām utt... Un tā visa dēļ viņas ar aizžmiegtām acīm pacieš, ka viņas "jāj" veči un bieži vien pat briesmoņi... Bet tāda ir sabiedrība...
Piedodiet, par tiešumu...
18.03.2011 20:32 | saite | Atbildēt

+0
laime tiešām nav naudā, laime ir lietās, ko par to var nopirkt, jo tieši šīs lietas arī mūs padara laimīgus! Kaut vai ceļojums uz Malddivu salām (mans mūža sapnis), un nu vot, būtu man lieki 5 tk ls, es tur būtu D
18.03.2011 00:29 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
nauda dod brivibu, izveles iespejas, padarit cilveku laimigaku, ta tas ir. man pasai nav nauads un nekad nav bijis, ne maniem vecakiem vai radiem. esmu pieradusi dzivot pieticigi. bet ja man tagad uzrastos nauda ... vai dzive mainitos? es domaju 100 punkti ja!uz labo pusi. laime nav nauda? ja naudas nav tad un laimes nav. ehh gruti domat par to, ka butu ja butu,tapec es dzivoju ka ir :-D
17.03.2011 20:04 | saite | Atbildēt

+0
es ar nesaprotu kaapeec man kaada Holivudas slaveniiba nevareetu iedot paaris tukstoshus tiiri taapat..vinji taapat nejustu to summu..a man tas butu wuuujuuu:D...nesaprotu shitos ljaunos cilveekus :D :D :D
17.03.2011 19:03 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
sallij, sviests no vienas puses, no latviešiem izdevīgi 100 ls pa 100 zaļajiem :D
emmanuell, nu es vnk neesmu tāds cilvēks, kurš var mainīties, ja viņš neredz jēgu tām pārmaiņām, nu un šobrīd ir kā ir, precīzāk, nekā nav...
17.03.2011 14:42 | saite | Atbildēt

+0
Man visvairāk patika teikums "vienam tā nauda ir pilna pakaļa, bet citam nav vispār" :-D
17.03.2011 13:49 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits