Sievietes.

15.03.2011, stellaglmr
Sveika. Vēlējos padalīties savos novērojumos attiecībā uz sievietēm un mājsaimniecību. Kaut kad nesen cosmo sarunāš bija tēma - ko pagatavot puisim, ja nemāku gatavot. Jāatzīst, ka uzreiz es tam nepievērsu uzmnaību un mazliet pat sasmējos par to, kā dažas sievietes reaģēja uz itkā uzstādīto ultimātu - pagatavot vakariņas un kā gan tas nelietis vispār iedrošinājās piekodināt, lai pie tā visa, rezultāts vēl arī būtu garšīgs?! Radāš iespaids, ka dažām tāds nosacījums kalpotu pat par iemeslu, lai aizietu. Protams, viss būtu labi - ja vien nebūu tāda maza aspekta kā - vīrietis ved uz restorāniem - par kuriem arī maksā, vīrietis pagatavo vakariņas mājas apstākļos un viņam to pat nav jālūdz. Redziet - tāds garš ievads sanāca - es vienkārši domāju. Kurā evolūcijas posmā sievietes iemantoja parazīta nepatīkamās īpašības? Redziet - mēs esam tiesīgas apvainoties, ja nesaņemam kārotu dāvanu kādos no daudzajiem svētkiem, mēs esam tiesīgas pirms kopdzīves uzsākšanas noskaidrot - cik turīgs ir mūsu vīrietis. Tātad mēs drīkstam līst viņa makā, taču, ja viņš kaut ko vēlas no mums - kāds ciniķis, egoists un patmīlis gan ir šis cilvēks. Protams, šādas nav visas meitenes - bet daļa atradīsies. Es tomēr uzskatu, ka tas ir par daudz. Es tomēr, pat būdama par dzimumu vienlīdzību uzskatu, ka vīrietim ir jāiznes atkritumu maiss, bet man jāuzkopj māja. Iespējams, tas tādēļ, ka ar vienlīdzību es saprotu - nevis maksāšanu uz pusēm, bet gan godīgu darbu sadalīšanu. Līdz ar to - es vienmēr esmu bijusi laimīga, saprasta un neapspiesta. Varbūt sievietēm ir laiks iemācīties ne tikai savas tiesības, bet arī pienākumus?

Komentāri [3]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Nu, ja tu sev apkārt redzi tikai sievietes - parazītes, tad varbūt tā ir tava draugu un paziņu loka, nevis visu cosmo.lv komentētāju, vaina. ;-) Es nekad ne no viena - ne draugiem, ne puiša - neesmu neko pieprasījusi (ne dāvanas (arī dz.d, Ziemassvētkos utt.), ne izmaksāšanu (tieši otrādi - man ļoti nepatīk, ka man izmaksā vai kaut ko pērk)), neesmu līdusi neviena makā un prasījusi, lai manā vietā kaut ko izdara - pagatavo ēst vai piesit nagliņu sienā. Tieši tāpēc es pret sevi vēlos saņemt tādu pašu attieksmi. Attiecībās ar motīvu "pakalpojums pret pakalpojumu" varbūt ir savādāk, neesmu informēta, jo man tādas pieredzes nav.
15.03.2011 22:37 | saite | Atbildēt

+0
Redzi, es necenšos kādam uzspiest savu viedokli un arī necenšos to precizēt, jo nerakstu ar mērķi izpelnīties vai neizpelnīties. Kā arī - ja reiz lasīji, tad pamanīji, ka es runāju par to, ka vcispār ir tādas meitenes un diez vai vispārinājums ir pārspīlējums. Bez tam es rakstīju, ka mna atstāja iespaidu, ka es aizdomājos par to kas manā galvā raisīja ideju - kā abstraktu, eksistējošu lietu un/vai parādību kopumu. Īsāk - es neraksīju par vienu konkrētu lietu, bet par reāli pastāvošu lietu kādos atsevišķos dzīves gadījumos.
15.03.2011 17:15 | saite | Atbildēt

+0
Sveika, laikā, kad sāku rakstīt, to lielākā daļa darīja uz papīra, bet manos darbos arī bija pilns ar pārspīlējumiem. Redz, ja es to tēmu nebūtu lasījusi, visu uztvertu savādāk, bet tā kā zinu tur rakstītos komentārus, Tavs darbs tikai saniknoja. Izlasi kārtīgi visus komentārus tik reizes, cik nepieciešamas, lai redzētu tālāk par sevis iedomāto patiesību!
Un pienākumi visām nav vienādi, man ir bijuši vīrieši, kuri virtuvē pat nedomāja laist, tas tā, piemēram, attiecības no tā noteikti necieta. Katrai no mums ir savi pienākumi, kurus apzināmies, ne visu jāpēta caur to prizmu, kuru Tu pati uztver kā pareizu. Manās mājās atkritumu maisu var iznest tas, kurš pirmais dodas ārā, uzkopt var abi kopā, no tā nekas nemainās.
15.03.2011 17:09 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits