viens cilvēks

03.02.2011, sunce
Pēdējās stundas laikā galvu nospiež tik daudz domu… Īsti nevaru atrast īstos vārdus, lai viņas visas ietērptu, ir tikai skices, uzmetumi.. Ietekmējos no Lates diskusijas par to, kas ir tas, kā dēļ mēs dzīvojam.. Ietekmējos no pēdējo nedēļu notikumiem Latvijā… Ietekmējos no Mārtiņa dziesmām šodien.. Un pēkšņi kā ar bomi pa pieri – ir tikai viens, kā dēļ es tagad dzīvoju.. Viens cilvēks! Varbūt skan muļķīgi, bet tas ir vienīgais cilvēks, kura dēļ es negribu nomirt.. Un tikai tāpēc, ka es tam cilvēkam esmu ļoti, ļoti vajadzīga.. Saka jau, ka neaizvietojamu cilvēku nav, bet šeit es pilnīgi noteikti zinu, ka šim cilvēkam ļoti, ļoti sāpētu, ja manis nebūtu.. Un tieši tāpēc es dzīvoju! Un man nevajag ne pavasara putnu čivināšanu, ne jūras šalkoņu, ne žilbinošos saulrietus, ne rozā mākoņus.. Man nevajag ne karjeras uzplaukumu, ne manu mērķu piepildījumu, nevajag ne kaudzi naudas, ne slavu, ne visu pasauli pie kājām… Ja šī cilvēka nebūtu, es, protams, dzīvotu, nekur jau neliktos, bet atšķirība būtu tā, ka man nebūtu žēl vai bail nomirt.. Es dzīvotu tāpat, kā tagad, ja nu vienīgi – mazliet bezatbildīgāk… Lūk, šajā brīdī es pavisam nopietni pirmo reizi savā dzīvē sapratu, ko nozīmē teiciens „kamols kaklā”…

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
mana omīte palika slima tieši tāpēc,ka vectēvs nomira.viņa palika uz gultas.aiz skumjām viņa palika vientuļa,jo nebija jau kā dēļ dzīvot.vectēvs viņai bija viss.viņa nomira 2 gadus pēc vectēva nāves.
05.02.2011 22:31 | saite | Atbildēt

+0
Nu es jau teicu-emocionāli, jā. Bet nu tādu gadījumu ir pamaz. Un tomēr-ne jau cilvēks skumst par otru, viņš skumst par sevi, savām ciešanām, jo nevar bez otra. Bet arī tas ir nomāli, tā vienmēr bijis miršanas gadījumos. Tikai ne jau visi iekrīt līdz tādam līmenim, ka aiziet paši.
04.02.2011 17:20 | saite | Atbildēt

+0
Varu padalīties līdzīgā stāstā, kā Salomē!
Mana vecmamma ilgi gulēja uz gultas smagi slima, viņa mocījās un visi jau runājām par to, ka viņai vieglāk būtu aiziet no šīs pasaules, lai vairs nav jāmokās.
Vectēvs nespēja izturēt to, ka vecmamma ir palikusi tāda, viņam nebija dzīve bez viņas (jo reāli viņa nevienu neatpazina). Viņš uztaisīja pašnāvību.
Pēc pāris nedēļām.. vecmammai nemaz neviens neteica, ka viņas vīrs ir miris. Bet viņa noteikti to juta un vienā naktī arī viņas sirds apstājās.
Un tagad jau gandrīz gadu viņi atkal ir kopā un var turpināt savu mūžīgo mīlestību.
04.02.2011 14:13 | saite | Atbildēt

+0
Gemini - ne jau vienmēr dzīvo tālāk. Zinu vienu pāri, kuri bija viens otram īstie... to nevarēja neredzēt. Visos skatienos, visos pieskārienos. Gadu desmitiem ilgi. Un, kad viņš slimības dēļ nomira, viņas dzīve apstājās. Pēc mēneša aizgāja arī viņa - sirds dēļ. Tā laikam ir patiesa mīlestība, jo, lai gan viņai bija dēls, viņa neizturēja savu dzīvi bez vīra, iespējams, arī negribēja izturēt.. Tas tā - vēlējos pastāstīt.
04.02.2011 03:53 | saite | Atbildēt

+0
Man pilnigi iespruda "kamols kakla"-lasot tavu rakstinu!!!Jasaka godigi ,ka es esmu tev ari kaut kur lidziga!!!Lena gara jutu,kura sieviete ir mana aura!!! (l) Tu zini, man ta bija vel Latvija dzivojot,es pilnigi skaidri zinaju ,ka jaiet pari visam, lai tikai mani mazie varetu dzivot labak ,ka es!!!Gruti tam pat ticet,nemot vera ,ko esmu sarakstijusi par sevi...bet viniem tagad tiesam viss ir OK :-) !!!Tapec laikam saku-tagad mani nebaida nekas-ne tas trakais vulkans Jackson Hole,ne kas cits!!!Mani kaut kada mera ir iestajies miers,jo maniem abiem puisiem iet labi!!!
Paldies ,ka padalijies!!! :-)Bilde ir dieviga-ja es to varetu uzlikt uz audekla!!!?:-P
04.02.2011 01:02 | saite | Atbildēt

+0
Patiesība jau ir tāda, ka tie cilvēki īstenībā varētu iztikt gan. Vismaz ekssistēt noteikti. Tieši tamdēļ dzīve turpinās, ja kāds arī aiziet.
Emocionālā ziņā, jā, tas varbūt ir kas sāpīgs. Bet reāli-mēs šeit esam vieni un sev. Piemēram, ģimenes veidošana ir sava veida tradīcija, tas r tamdēļ,lai turpinātu cilvēci (bet mēs,protams, tajā varam sasktīt atkal kaut ko emocionali baudāmu).
Bet labāk,lai ir kāds kura dēļ dzīvot, nevis plika eksistēšana :-)
03.02.2011 20:38 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
man arī ir tāds cilvēks...mamma!
03.02.2011 19:56 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits