Ēdiens ietekmē mūsu smadzenes - ražotāji apzināti veido atkarību, kas, savukārt, rada svara problēmas!

09.12.2010, i_am_human_lv
Ir zināms, ka daudzas uzkodas ar nodomu ir veidotas tā, lai izraisītu atkarību. Čipsi, cepumi un tam līdzīgi produkti – apvienojot saldo un sāļo garšu, pievienojot garšas pastiprinātājus un citas papildvielas – tie rada vēlmi tos ēst un ēst vēl. Paņemot vienu cepumu pēc brīža redzat, ka visa paka jau nemanot apēsta! Vai tad tā nav? Tas nozīmē, ka pārtikas sastāvdaļas iedarbojas uz organismu, garšas kairinājums iedarbojas uz smadzenēm radot ražotājfirmām vajadzīgo atbildes reakciju – nepārtrauktu vēlmi kaut ko ēst, uzkost un našķēties, pat ja mūsu organismam tas absolūti nav nepieciešams un mums nav nekādas bada sajūtas. Kāpēc gan lai ēdiens nevarētu iedarboties tieši pretēji? Vai tad nevar iedarboties ar pārtiku uz organismu un smadzenēm tieši tādā veidā, lai pazeminātos vēlme uzkost? VAR! PATIKA TEKSTS no www.notievēt.90.lv

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Ieputinata Magdalena-man viens dakteris(mana klusa milestiba)teica,ka viss ,kas veseligs, parsvara ,varetu tiesam teikt, negarsigaks...!Vins pareizi teica-cilveks var izveleties !!! |-) Tas tapat ,ka ar netradicionalo medicinu-katrs izvelas pec sava skatijuma-pa kuru celu iet!!!Pie mums par to loti daudz runa -pedeja laika ipasi!!!! :-)
10.12.2010 01:41 | saite | Atbildēt

+0
Nu īstenībā, jau ļoti sen ir rakstīts un stāstīts par to, ka populārākā piedeva - nātrija glutamāts - ko liek čipsos, dažādos gaļas izstrādājumos, fast foodā utt. izraisa zināmu pieradumu. Cilvēks pēc bagātīgas šo produktu lietošanas, vairs nespēj ēst normālu ēdienu, jo garša nav tik izteikta, un atkal atgriežas pie pārtikas ar šo piedevu.
09.12.2010 20:20 | saite | Atbildēt

+0
Mēs neesam pietiekoši pieaugušas meitenes, lai domātu, pirms kāda produkta iegādes? Tekstam jau nav nekādas vainas, bet tajā nav nekā jauna. Un nav tā, ka mani ēdiena tēmas neuztrauktu, es arī par rakstu, kas veltīts sen zināmai teorēmai, nepriecātos. Kāpēc Tu nepastāstīji savu pieredzi un cīņu ar šo šķietamo netaisnību? Kāpēc bloga ierakstā trūkst emociju? Prieks, ka kopēt māki, bet dzīvība burtiem prasās.
09.12.2010 16:29 | saite | Atbildēt

+0
Ja ēdienam nebūtu garšas kas mūs piesaistītu, mēs varētu ēst tikpat labi zāģu skaidas vai cira kātu. Bet kurš ir laimīgs no bezgaršīgas pārtikas? Es ne! Tad es neēdu vispār nekā ēdu kautko kas negaršo ne pēc kā un man gluži vienalga ka tas ir veselīgāk.
09.12.2010 13:52 | saite | Atbildēt

+0
Esmu pilnigi parliecinata ,ka ediens iespaido domasanu,koncentresanas speju!Es to varu teikt pec pasas piedzivota,pieredzes!
09.12.2010 06:55 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits