Smaržu pasaule...

12.11.2010, buxiic
Lai arī zinu, ka Emanuelle no manis gaida cita veida stāstu, bet tas šoreiz izpaliks... Šodien aizdomājos par vienu lietu... Vai smaržas, ko lietojam ikdienā mums ir tikai parasts aromāts vai kas vairāk...? Man šķiet, ka pēc smaržām var bieži vien ļoti daudz pateikt par cilvēku... Un tas nav tā, ka man konkrēti nepatīk kādas smaržas ar kurām cilvēks ir sasmaržojies, tad man nepatiks arī cilvēks... Vairāk es domāju par to, ka var just cilvēka noskaņojumu... Es zinu pati pēc sevis - man plauktā stāv ap 20 (ja ne pat vairāk) smaržu pudelītēm un es tās lietoju skatoties pēc noskaņojuma... Pamostos no rīta, noskalojos, un pieeju pie savām smaržām un saprotu - jā, šodien būs Nina Ricci, vai citu dienu - Versace, vēl citu dienu - Chanel... Visas smaržas ir tik dažādas savā starpā, tikpat dažādas, cik mans katras dienas noskaņojums... 8-) Un esmu ne reizi aizdomājusies - smaržām tač vēl ir doti savi nosaukumu, piemēram, Chanel "Chance" - "iespēja", un, ja padomā - jā es tās izmantoju dienās, kad priekšā ir izaicinājums :D , Calvin Klein "Euphoria" - dienās, kad esmu "eiforijā" :D , no Itālijas atvedu vēl pavisam maziņas smaržiņas ar nosaukumu - "Sexy Pink" - šīs man ir uz trakām ballītēm :D ... Jā, tā noteikti ir ar mani... Rūgtākām dienām rūgtākas smaržas, trakākām - trakākas, un tamlīdzīgi... Bet ar smaržām vēl ir viens fenomens - jā, tieši "fenomens" ir tas vārds, kā es to nosauktu... Man smaržas ir ļoti lielā mērā saistītas ar atmiņām... Pat tagad ejot pa ielu, sajūtu garāmejošajai sievietei smaržas, kas man asociējās ar bērnu dārzu, jo tādas smaržas (senas! :) ) bija auzdzinātājai dārziņā... Bet lielā mērā es vairāk atceros smaržas tieši saistot tās ar smagākiem dzīves posmiem... Diemžēl... Laiku pa laikam jūtu, kādam vīrietim tādas smaržas, kādas ir bijušas, piemēram, bijušajam vīrietim manā dzīvē... Man tajā mirklī tirpas izskrien pār ķermeni un viss ataust atmiņā, tā kā laiks, kad mēs bijām kopā, būtu atgriezies... Līdz ar smaržām man pat šķiet, ka ataust atmiņā ne tikai pats tēls manā dzīvē, bet situācijas un mirkļi... Pat elpa uz mana ķermeņa, pat pieskārieni... Un tā notika arī šodien, kad cilvēks (šoreiz ne svešs, bet gan īstais), kas diemžēl vairs nav manā dzīvē..., pagāja garām un viņam bija tās pašas smaržas, kas mūsu skaistajos kopā būšanas mirkļos... Man likās uz mirkli apstājās sirds, un gar acīm melns sametās... Viss... Viss sāpīgais bija atpakaļ... Visas atmiņas... Viss labais bij atgriezies atmiņā tā, it kā sliktā pēc tam nebūtu bijis... Hmmm... tās tādas manas sajūtu pārdomas... :) Gan jau, ne man vienai smaržas ir tas, kas lielā mērā rada asociācijas par cilvēkiem mūsu dzīvē...

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
jā, tieši tā ir ar tām smaržām un atmiņām... bet jācenšas atcerēties vairāk to pozitīvo, kas saistīts ar smaržām, Man tā parasti izdodas, bet biežāk tas tā sanāk ne flakoniņu smaržu ietekmē, bet gan sajūtot rīta, piparkūku smaržu... :-) arī izvēlos gandrīz katru dienu citu aromātu, pēc garastāvokļa, nevarētu visu laiku lietot tikai vienas smaržas... pašlaik vismīļākās ir D&G rose the one (l)
08.02.2011 14:59 | saite | Atbildēt

+0
pēc smaržām var ļoooti daudz par cilvēku pateikt!
bet Tu tik labi uzrakstīji par tiem nosaukumiem un to, ka dažas smaržas izsauc visvisādas atmiņas..
varu teikt, ka Chance es parasti lietoju ļoti īpašos gadījumos, jo tās pagaidām man ir smaržu smaržas. bet pieaugot jūtu, kā mainās gaume - agrāk man patika visas Escadas utt., kur vnk piededzis cukurs līst ārā, tagad - smaržas, ko asociēju ar sevi - svaigas, vieglas, bet ar noti, kas paliks atmiņā.
13.11.2010 03:17 | saite | Atbildēt

+0
Salomē, pavisam virspusēji ir ieskicēts manā blogā (esmu saņēmusies), bet tur pavisam, pavisam virspusēji, jo patiesībā ir daudz smagāk...
12.11.2010 21:14 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
buxiit, es tik smalki nezinu, kas bija Tev, lai spriestu par līdzību, bet ir smagi, jā. :-|
12.11.2010 20:29 | saite | Atbildēt

+0
Salomē, es ceru, ka tā tēma nav līdzīga, jo to, kam es esmu gājusi cauri, dēļ tā visa, pat visniknākajam ienaidniekam nenovēlētu... :-( Bet, ja tā, tad tas nav viegli... ir ļoti, ļoti grūti...
Emanuelle, Tu neticēsi - es dievinu frēziju, narcišu un maijpuķīšu smaržu... (l) Tie nav mani mīļākie ziedi (laikam gan man tādu pa īstam mīļāko ziedu nemaz nav), bet smaržas ziņā absolūtie favorīti... :) Vēl man patīk kā smaržo baltās lillijas... (l)
12.11.2010 20:24 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
< --- aizmirsu parakstīties - Salomē
12.11.2010 12:56 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
buxiit, man šķiet, ka arī tā tēma, par kuru mums 'sagriežas galva un saļimst' kājas ir ārkārtīgi līdzīga...
12.11.2010 12:55 | saite | Atbildēt

+0
Man jasaka godigi Buxiic un ar Salome....jus aizskarat manu sapigo temu,jo smarzas es faktiski savas majas vairs lietot nevaru!!!Mans virs ir loti alergisks uz smarzam!!! (t) Atceros vecos laikus ,ka biju traka uz tam-man ari bija milakas ,protams!
Atceros pedejo gajienu Riga uz operu ,un tomer japiekrit viram...ja katrs atnacejs ir sasmarzojies ar citam smarzam ,tad bija tik specigs smarzu vilnis ,ka mums bija jaiet ara-vinam tiesam palika slikti! :-( Pie mums ir loti strikti-pie arsta nekada gadijuma nevar iet sasmarzojies,ari uz masazu ne,uz adatu terapiju ne utt!
Tiem cilvekiem citadi ir nenormali gruti stradat,ja visu dienu jaelpo daudz dazadu aromatu!!
Man loti patik smarzas,kuras atgadina svaigumu,mazliet citrona aromats,laims utt.Viena no milakam smarzam man ir siena smarza-tiesam lauku smarza.Milakie ziedini noteikti frezijas un narcises-smarzigas.Atceros maijpukites!!! (l)
Man loti patik smarza pec lietus-atkal Latvija!! :-)
12.11.2010 11:09 | saite | Atbildēt

+0
Jā... Tikko atbraukusi no darbiņa, pieskrēju pie savām smaržām un uz fikso saskaitīju - sanāca 23(+/-2) dažādas (l) smaržu pudelītes... :D
Eh, tātad es neesmu tāda vienīgā... Smaržas un atmiņas... Un, jā, ja runā par citām smaržām, tad tieši tā... Tās var būt dažādas - svaiga siena smarža laukos vasarā, meža smarža, citrusaugļu miziņu smarža utt... Tiešām šo saraktu varētu turpināt un turpināt... :)
Un, absolūti jāpiekrīt Tavam teiktajam - citēju:"smaržas sajūtot. Jā. Galva sagriežas. Kājas saļimst. Un ir ārkārtīgi žēl.... Eh."... Salome, Tu esi uzrakstījusi absolūti manas sajūtas...
12.11.2010 09:35 | saite | Atbildēt

+0
Man ir tieši tāpat! Tiesa, nevaru lepoties ar 20 smaržu pudelītēm (lai gan savas neesmu skaitījusi, ņemot vērā, ka man "mājas" smaržas stāv atsevišķi no ārējās pasaules smaržām :-P).
Bet jā... smaržas un atmiņas ir saistītas ārkārtīgi cieši. Un šeit es domāju arī kanēļmaizīšu un svaigi spiestu apelsīnu sulas smaržu pēc patīkami pavadītas nakts... vai cigarešu un rūgta parfīma nošu duetu uz vīrieša kakla... vai mīļākais mitrinošais nakts krēms, kura smarža atgādina Vidusjūras vēja brīzi... Varētu vēl daaaaudz, daaaudz, daaaaaaaaudz rakstīt un stāstīt, un, par laimi, lielākā daļa manu atmiņu ir skaistas un pozitīvas. Izņemot dažas... Vienas Paco Rabanne un Hugo Boss smaržas sajūtot. Jā. Galva sagriežas. Kājas saļimst. Un ir ārkārtīgi žēl.... :-| Eh.
12.11.2010 08:09 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits