vajag kādu spēcinošu vārdu

04.09.2010, duudaa
Sveikas mīļās meitenes.. gribēju jautāt vai kādai ir bijusi kāda līdzīga problēma, vai vismaz saprot mani. Nu tā..pagājuši jau kādi 4 mēneši, kopš ēdu veselīgi, nevis sēžu uz diētas. Esmu no 70kg nokritusies uz 58kg. Esmu ļoti apmierināta un gribētu vēl dabūt savus 55kg. Tajā visā procesā bija arī baseins un fiziskas aktivitātes. Jūtos labi un cik saprotu izskatos arī. Kad svēru 70, tad domāju, ka man ir glīta seja, un augums ir neglīts. šobrīd vaidziņi iekrituši un neizskatos slikti, galīgi nē..man viss ir savās vietās, bet kaut kā ir tā sajūta, ka kaut kas nav. Biedē tas, ka pēkšņi atkal varētu pieņemties svarā..katru dienu sevi šaustu, kaut gan bieži noraujos, apēdu kādu kārumu, un paēdu arī pēc 18tiem un tā kārtīgi. Svars vēl pagaidām neatgriežas, lai kā es nenorautos un turas tiešām un pat krītas, bet tagad sāk uzmākties citas problēmas- seja, vai neesmu par tievu uc.., bet fiziski varētu būt pat vēl tievāka. Kāpēc rodas visādi citi kompleksi, kuriem nevajadzētu būt, kurus, liekas citi pat neievēro? Kā lai iemīlu sevi ārēji un vēljoprojām gūstu prieku no savas figūras nevis sāku šaustīt sevi..? Lūdzu meitenes..es ceru, ka saprotat mani. Gribētu dzirdēt kādu uzmundrinājumu, savādāk esmu ieņēmusi galvā, ka esmu neglīta, kaut gan uzmanība no pretējā dzimuma netrūkst, un komplimenti arī. Nesaprotu..kāpēc nevaru sevi pieņemt! Vienmēr gribas sevi uzlabot..un kad pasaku, ka sevī kaut kas nepatīk, citi ir baigā šokā un saka, ka ar mani nav labi, bet es domāju nopietni! :/

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
miiljaa meitene bet vai tad nevari iemiileet un savaa dziivee uz visu muuzhu lietot tikai veseliigu paartiku?tas ir tik vienkarshi,tikai vajag sevi pieradinat!un ko nozime norauties?vienreiz menesii apeedod kuukas gabalu vai 1 reizi nedeeljaa kaadu ssokolaades gabalinju nenoziimee norauties,taa tieshi sirds tev pateiksies un organisms kopumaa jo laimes hormoni izdaliisies!neparmet sev ka apeed kko ne tik veseliigu jo ja parmetiisi iespejams liekie kg saaks atgriezties!vai tad vajpiena biezpiens ar darzenjiem un augljiem nav garsiigs?liesie siera salati utm eedieni?taa ir mana ikdiena un apedot kko saldu es dziivi padaru saldaaku,daudz kustos un par liekiem kg varu neuztraukties! ;-) un tas ko citas eed un kaa izskataas,so what????tu esi TU un tu dziivosi savu dziivi nevis kada cita tavaa vietaa!!!veiksmi tev un izturiibu veseliigaa dziivesveida ievieshanaa!un galvenais neseedi uz dietas bet vnk eed ja gribi eest,bet skkaties ko liec mutee!
05.09.2010 09:37 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
maizi es ēdu, pilngraudu..no tās grūti atteikties, jo ir vajadzīga..saldumu vietā izvēlos rozīne, riektiņus un tādus našķus. :)
Paldies par ieteikumiem, centīšos!! :)
Viss ar mēru (l)
04.09.2010 21:42 | saite | Atbildēt

+0
Nekad nevar būt pārāk tievs vai pārāk bagāts. (l)
04.09.2010 21:11 | saite | Atbildēt

+0
Prieks lasīt šādus blogus.
Mans ieteikums būtu nepamest fiziskās aktivitātes, kad būsi sasniegusi mērķi un neēst saldumus, treknu ēdienu,maizi utml., tad svars turēsies. Pretējā gadījumā atgriezīsies un pēc tam būs grūtāk nomest.
04.09.2010 19:54 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
04.09.2010 13:06 | saite | Atbildēt

+0
Jā, man pašai ir labie un sliktie brīži.
Reizēm viss ir ok, reizēm vienkārši šausmas brēc pretī no atspulga vai fotogrāfijas :D
Un man arī uznāk brīži, kad uzsit dusmu, kad es ēdu tik pārdomātu ēdienreizi ar kalorijām un uzturvielām un ienāk virtuvē mana kaimiņiene, uzvāra spageti, uzcep vistas pusfabrikātu eļļā, pārkaisa visu ar rīvētu sieru, sāli utt un sver viņa 45 kg
Bet tad es padomāju, ka tomēr pati priekš sevis to daru un es nemaz negribu tos makaronus ! un priecīga esmu, ka rūpējos par sevi arī iekšēji, liekot izvēlētu pārtiku savā mutē
Jā un tikko Tu no kaut kā atsakies, kāds uzreiz - Tu uz diētas, vai?! Nu bet ēd savus cepumus, ja Tev gribas, bet atļauj man turēties pie savas izplānotās ēdienkartes un man nevajag tās liekās 100 kalorijas, paldies ;)
Iemīlēties palīdz, jā... (l) nevar balstīt savu pašapziņu uz citiem un būt atkarīgai no komplimentiem - pašai ar jāapzinās, ka esi to vērta, bet, protams, ir tiešām patīkami uzzināt, ka kādam kaut kas Tevī patīk un piesaista un tas liek justies īpašai ;)
04.09.2010 02:36 | saite | Atbildēt

+0
Es domaju ,ka tas tiesam noderetu-iemileties ,but miletai,kad kads piemines ,cik tu esi speciala!!!! (l) (l)
04.09.2010 02:20 | saite | Atbildēt

+0
un esmu 1.68 gara..aizmirsu piebilst!
04.09.2010 02:18 | saite | Atbildēt

+0
Paldies, ļoti vērtīgs teksts. :)
Tagad laikam tas periods, kad, ja jūtos slikti sāku domāt- vai es tievēju par strauju? Vai kaut kas nav kārtībā? Un tad ir dienas, kad jūtos laimīga, ka nesāku baigi rīt uc..
Es to saucu nevis par diētu, bet režīmu..vienkārši bail, ka atgriezīšos tur, kur biju..tagad vismaz jūtos pārliecināta par izskatu un nebaidos uzvilkt kaut ko uc. Nejūtos resna, tādā ziņā.
Svarīgākais laikam nepadoties un saprast, ka tā es jūtos visslabāk..bail, ka pēkšņi trūks motivācijas ēst veselīgi, jo visi apkārt ēd eļļainus ēdienus, sālītus, cukurotus, cik lien un nekas nenotiek..vismaz nekas tāds pamanāms. Tajos brīžos pārņem vājuma sajūta..cik ilgi es spēšu tā..protams nav jau nekas drastisks man, bet vienmēr jau mūsdienās ir grūti uzsākt ēst veselīgāk, jo retais piedomā pie tā, ko ēd.. :/
Paldies vēlreiz par tekstu, noderēja..centīšos atras tsevī ko labu. Varbūt vajag iemīlēties.. he :)
04.09.2010 02:15 | saite | Atbildēt

+0
Chau :) Neuztraucies, saprotu Tevi!
Pirmkārt, apsveicu ar apņēmību un rezultātiem !
Dažas domas, kas radās, lasot !
1. Pie veselīgas ēdienkartes ir jāierod. Bet ideālā gadījumā tas ir kaut kas patīkams, nevis pagaidu sasprindzinājums, kuru pavada bailes "norauties". Tas jau velk uz diētu vairāk. Jo veselīga ēdienkarte iekļauj visu, saprātīgās devās un vainīgam nav jājūtas, jo kopumā viss izlīdzinās ! Paskaties, vai neierobežo sevi pārāk dikti un tāpēc ir tik grūti ;)
2. Par tiem kompleksiem ir tā, ka, manuprāt, mēs ieliekam savas problēmas tai svara ideālā un nez no kā nolemjam - kad zaudēšu tik un tik kg - TAD es būšu skaista, pašpārliecināta, pievilcīga un laimīga. Ok, sasniedzam to svaru, bet dzīve iet uz priekšu, kāds izsaka kādu komplimentu, bet patiesībā - no one cares, Tev ir tās pašas problēmas un iekšēji Tu esi tas pats cilvēciņš. Tāpēc nevajag izskatā ielikt atbildes uz citām dzīves problēmām un caur ēšanu un attieksmi pret savu ķemeni mēģināt novērst enerģiju no situācijām, kuru priekšā jūties bezspēcīga. Tā kā centies nošķirt atsevišķas problēmas. Un risināt katru problēmu atšķirīgi un savā laikā un ar īstajām metodēm.
3. Par to, ka šaubies, vai neesi par tievu, bet tomēr vēlies nomest vēl - tas ir dabīgi. Pašam ir ļoti grūti no malas sevi novērtēt. Loģiski, ka ar prātu apzinies - esmu diezgan tieva. Bet dzinulis jau parādījies, esi ieskrējusies un azartā un apstāties ir grūti un novilkt robežu - jā, šis ir mans ideālais skaitlis. Fiziski jūtos spēcīga, veselīga un apmierināta. Redzējusi es Tevi neesmu, garumu nezinu, bet ieteiktu apstāties, svars izklausās labs un salīdzinot ar mani - 71 man būtu par daudz (bet arī ok) un 58 - jau uz zemākās robežas - nedaudz par maz. Bet es esmu pagara. Un skaties, kā jūties !
4. Par bailēm pieņemties atkal svarā - tas ir dabīgi. Bet to tik un tā nevar uztvert kā šausmīgu bubuli. Jā, kāroto svaru noturēt var būt grūti, bet jāapzinās, ka nebūs pasaules gals, ja pieņemsies svarā par pāris kilogramiem un piedzīvosi vieglas, dabīgas svārstības, atkarībā no Tava dzīvesveida, stresa līmeņa, aktivitāšu biežuma utt.
5. Kopumā - ar kompleksiem pašai Tev būs jātiek galā. Man ir lietas, kas palīdz man, bet Tev ir jānonāk līdz tai vietai un līdz tai apziņai un līdz tai cieņai pret sevi un rūpēm, un mīlestībai. Galvenais - neatņem sev prieku tiešām muļķīgu sīkumu dēļ. Nebojā pati sev dzīvi ar tādām lietām. Tikai Tu pati kontrolē savu attieksmi pret sevi un, kad būsi mierā ar sevi, tad arī viss pārējais ap Tevi lēnām sāks nokārtoties.
Gari sanāca ! Un, iespējams, viss tas teksts Tev neko neizsaka ! Bet vismaz pati padomāju...
04.09.2010 02:02 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits