"Manas domas, tās naktīs skrien visādus ceļus"..

16.05.2010, Salomē
Man šodien patriotiski nacionālistisko domu vakars - Prāta Vētras mūzika, Elsberga dzeja un burciņa paštaisīta ābolu biezeņa ar kanēļa šķipsniņu. Un domas. Arī asaras. Bet ne jau savējās, ne jau par sevi vien. Par visiem. Par visiem, kuri šeit dzīvo, kuri šeit ir dzīvojuši un miruši, kuri ir cīnījušies un raudājuši. Citādi kā šodien to daru es... Kas mums liek aizmirst savu mīlestību un doties prom? Kāds ir TAS galvenais motīvs? Labāka dzīve vai, kā būtu pareizāk - labklājīgāki dzīves apstākļi?.. Kas ir tā škala, kurā mīlestību un cieņu var iemainīt pret naudu un svešumu?.. Citējot Akurāteres dziesmu: "Mana tauta, tā nīkst visās pasaules malās, Pat savā zemē tā neaug kā nākas. Palīdzi, Dievs, palīdzi, Dievs Visai latviešu tautai, Saved to mājās pie Daugavas krastiem".. Saved to mājās. Ehh. :-|

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
... ak.. Dievs, saved mūsu tautu mājās.. man skumji ik reiz, kad dzirdu, kā mēs paši peļam savu dzimteni... mūsu valsts ir fantastiska, vaina ir mūsos... :-/
13.07.2010 14:17 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Joprojām meklējam meitenes, kas piekristu skypa intervijai (rakstiski) par cosmo.lv blogiem. Kāpēc raksta utt. Dati būs anonīmi un nekur netiks publicēti! Lūdzu atsaukties uz e-pastu [email protected] un mēs sarunāsim precīzu dienu un laiku! Intervija neaizņems vairāk par pusstundu! Ceru uz Jūsu atsaucību! :-)
20.05.2010 22:37 | saite | Atbildēt

+0
Vienmēr esmu kaut kādā mērā apbrīnojusi Akurāteri par viņas uzdrīkstēšanos toreiz, kad viņa sāka dziedāt patriotiskās dziesmas toreiz, kad Latvija nebija brīva valsts. Patīk viņa kā personība. Un Elsbergs (vairāk gan Klāvs, bet arī Jānis) ir mans mīļākais dzejnieks :)
17.05.2010 00:31 | saite | Atbildēt

+0
Tā Akurāteres dziesma ir fantastiska,manuprāt.Vienmēr,kad dzirdu,tad skudriņas pārskrien.
Bet-es izprotu tos,kas brauc prom.Nenosodu cilvēkus par to,ka viņi grib strādāt un grib nodrošināt bērniem normālu dzīvi.Skumji,protams,bet ko darīt-sēdēt te,bez darba,naudas,līdz ar to,bez pārtikas un dzīvesvietas tikai..nezinu...patriotisma dēļ?
16.05.2010 05:04 | saite | Atbildēt

+0
Labi pateici. Man arī skumji par to ...
Un Elsbergs. Tas ir viens spēcīgs dzejnieks, jā gan.
16.05.2010 03:57 | saite | Atbildēt

+0
Tik labi pateikts!Asaras saskreja ,jo esmu viena no tam ,kura aizbrauca!!! (s)
16.05.2010 03:35 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!