Skaista un gudra, bet viena. Jeb - kur ir īstie vīrieši?

09.10.2009, Vivita Leismane
Pēdējā laikā arvien vairāk dzirdam jautājumu - kāpēc tik daudz sieviešu, neskatoties uz to, ka ir skaistas, gudras un čaklas, tomēr nespēj atrast sev piemērotu partneri un dzīvo vienas? Vai tiešām vaina ir jāmeklē kur dziļāk - jādodas pie psihologa un jālūkojas pēc kādas sen aizmirstas bērnības traumas? Man arī nav bail, ka mani kāds varētu uzskatīt par stipru, jo es tāda patiešām esmu, un vai tas ir kāds grēks? Bet tik un tā, ja esmu dominējoša un man ir tendence nomākt cilvēkus ar savu enerģiju, tad, ja vēlos būt ar to otru kopā, man ir jāmēģina sevi kontrolēt, un tas attiecas uz attiecībām starp cilvēkiem neatkarīgi no dzimuma, tas var attiekties arī uz manām draudzenēm. Bet šajā ziņā sevi ir jāpaanalizē. Tāpat pilnīgi droši var teikt, ka Latvijā sieviešu - skaistu, gudru, ņemamu - ir vairāk nekā viņām adekvātu partneru, nevis sugas pārstāvju kā tādu. Ja sievietei ir beigušās attiecības un viņa ir sapratusi, ka tā bijusi viņas jaunības kļūda, neprāts, un tagad viņa zina, kas viņa ir un ko grib, viņa ir atvērta. Bet tie vairs nav skrējieni pa klubiņiem meklēt izmisumā jebkādu eksemplāru, jo tur var dabūt partneri naktij. Bet šī sieviete grib veidot attiecības un jau ar domu, ka ienāk ar stabilu vērtību un ir arī gatava kaut ko no tā atvēlēt otram cilvēkam, līdz ar to gaidot ko līdzīgu pretī. Bet kur tad šie devēji un ņēmēji ir? Vīriešiem ir tendence baidīties no sievietes prasībām. No vienas puses, viņiem tas imponē, no otras puses, viņi ir tādi kā apslinkuši, sieviešu apčubināti un negrib vairs piepūlēties. Viņš labāk paņems zaķi, kuram dzīvi regulēs viņš, nekā tādu zaķi, ar kuru kaut kas ir jāsaskaņo un jāsadarbojas. P.S. kādu ilgāku laiciņu atpakaļ es pati ļāvos COSMOPOLITAN rakstam par brīvām sievietēm un mani varējāt redzēt žurnāla lapās... Bet vai no tā laika līdz šim ir kas mainījies!? O! JĀ! :-D

Komentāri [11]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
"..Feminisms (franču: féminisme, atvasināts no latīņu: femina - sieviete) ir pārliecība, ka sievietēm pienākas tādas pašas politiskās, sociālās, seksuālās, intelektuālās un ekonomiskās tiesības kā vīriešiem. Feminisms saistīts ar dažādām sabiedriskajām kustībām, teorijām un filozofijām, kas pēta dzimumu atšķirības, aizstāv sieviešu līdztiesību un aģitē par sieviešu tiesībām un interesēm. Feminisma vēsturē tiek izšķirti trīs 'viļņi'. Pirmais vilnis bija 19. gadsimts un 20. gadsimta sākums, otrais bija 1960. un 1970. gadi, un trešais vilnis ir sākot no 1990. gadiem līdz mūsdienām.[1]
Feminisms ir izmainījis agrāk valdošos uzskatus Rietumu sabiedrībā daudzās dzīves sfērās, sākot no kultūras līdz pat likumdošanai. Feminisma aktīvistes ir rīkojušas kampaņas par sieviešu juridiskajām tiesībām (līgumtiesības, īpašuma tiesības, vēlēšanu tiesības), par tiesībām uz abortu, par kontracepcijas līdzekļu pieejamību un grūtnieču aprūpi, par aizsardzību no vardarbības ģimenē, pret seksuālu uzmācību un izvarošanu, par darba tiesībām, ieskaitot dzemdību atvaļinājumu, un līdzvērtīgu apmaksu, kā arī pret citām diskriminācijas formām.
Ilgu laiku feminisma kustības un teorijas veidojās Rietumeiropā un Ziemeļamerikā galvenokārt balto vidusšķiras sieviešu vidū. Taču šī situācija laika gaitā mainījās, kad 19. gadsimta vidū Amerikas feministes pievērsās rasu atšķirībām un tālāk feminisma kustībai attīstoties bijušajās Eiropas kolonijās un trešās pasaules valstīs.
Feminisms nepiedāvā vienotu ideoloģiju vai teoriju, jo daudzās sabiedriskās kustības balstās uz dažādām idejām, kas nereti ir pretrunīgas. To var lielā mērā skaidrot ar atšķirīgu vēsturisko attīstību, atšķirīgo sieviešu stāvokli sabiedrībā dažādās valstīs, kultūras un reliģijas īpatnībām, kā arī atšķirīgu izpratni par to, kā risināt esošās problēmas.."
hetere - vai tiešām mēs esam tādas? 8-)
02.11.2009 01:53 | saite | Atbildēt

+0
es varbūt lēnām kļūstu par feministi?
16.10.2009 18:16 | saite | Atbildēt

+0
es par to pašu domāju.. ka skaistas un gudras sievietes ir vairāk nekā viņām atbilstoši vīrieši.. bet kāpēc šāda situācija ir izveidojusies?
16.10.2009 18:15 | saite | Atbildēt

+0
...pārlasīju visus Jūsu komentārus un man prātā iešāvās tas varenais teiciens - "Neviens nav ideāls!"
Vai mēs - stiprās sievietes gaidam "princi baltajā zirgā"...? Vai mēs pašas šādam princim maz ticam?
Hmmm... Padomājiet par to! Jo vai mums ir vajadzīgs tas otrs cilvēks tikai lai ievilktu ķeksīti, ka mums viņs ir? Man šķiet - tas nav to vērts... Būt kopā ar cilvēku tikai tamdēļ, lai kāds būtu! Šai pieredzei es sen, sen esmu izgājusi cauri un tamdēļ tagad uzstājīgi nedaru neko tikai lai ievilktu ķeksīti. Daru kā jūtu! Ja jūtu, ka nav, ka nesaista - lieku par to manīt, jo man jau arī nevajag salauztu siržu kolekciju. Nevajag kādu tikai tamdēļ, ka vajag!
...varbūt esmu vēl pozitīvisma un labu domu pārpildīta, bet es ticu, ka mēs - stiprās sievietes būsim laimīgas, mēs mīlēsim un mūs mīlēs!
Skaisti dzīvot! :-)
11.10.2009 03:46 | saite | Atbildēt

+0
vienīgais, ko varu teikt, ir - meitenes esiet pacietīgas, nezaudējat savu vērtību un ticiet. Es zinu, ka ir besīgi, kad šitā saka, bet... ;-)
11.10.2009 02:20 | saite | Atbildēt

+0
Arī es nesen biju pieskaitāma pie šī tipa meitenēm. Mācījos, strādāju, pilnveidoju sevi, bet tas īstais kā nenāca tā nenāca. Gribējās veidot nopietnas attiecības, bet nebija ar ko! :-D (t) Tomēr šī statistika atbilst realitātei, ka Latvijā meitenes, kas ir stipras, gudras, skaistas un ar savu ES, ir daudz vairāk nekā ņemamie vīrieši. :-/
11.10.2009 02:16 | saite | Atbildēt

+0
tapec ka esam idealistes-labak viena neka ar cilveku kursh nau tev piemerots....
10.10.2009 23:24 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
labs nak ar gaidiishanu, gan jau ari tava karta pienaks.. tik esi pacietiga (l) 8-)
10.10.2009 08:12 | saite | Atbildēt

+0
Bet ja nu es zinu, juutu, veelos un alkstu, bet attieciibu kaa nav, taa nav? :-D
09.10.2009 22:23 | saite | Atbildēt

+0
Emerii: "taapeec, ka vinjas shaads statuss vienkaarshi apmierina. Vinjas juutas gana pashpietiekamas... "
Vot, vot! Tieši tā! Statuss apmierina. Jūtās labi, pašpietiekami, attīsta savu personību, uzmanība no vīriešu puses ir - ko tad vēl pilnīgai laimei vajag!? Bet par to, ka nevēlās stabilas attiecības - kā kura... Cita vienkārši vēl nav gatava stabilām attiecībām, cita atkal nevar izveidot stabilas attiecības, jo ir tik stabila pati kā personība utt. Ir dažādi iemesli, cēloņi, bremzēšanas, viedokļi un domas!
[ Stipra personība - kaut kas man TĀ zināms :-D ]
Bet kā es saku - viss ir galvā - domāšanā! Kad ieslēdzās "KLIK" un jūti, ka vari, gribi - attiecības izveidosies! Bet ja svārsties, nezini ko gribi, kā gribi... Jāgaida posms, kad zini, jūti, vēlies, alksti!
Lai Jums visām daudz mīlestības! Mīlestības kas nekad nepietrūkst! :-)
09.10.2009 20:46 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits