Tikai bez panikas!

15.06.2009

Ir sākusi darboties interneta lapa www.bezpanikas.lv. Tā ir pirmā plašai sabiedrībai pieejamā vietne latviešu valodā, kurā veģetatīvās distonijas izraisītie traucējumi - iekšēja trauksme un panikas lēkmes - ir aplūkoti nevis ārstu, psihoterapeitu vai citu speciālistu skatījumā, bet no panikas lēkmes piedzīvojuša un uz...

Vairums cilvēku, kas piedzīvojuši panikas lēkmi, atzīst, ka tā ir bijusi viena no dramatiskākajām un traumatiskākajām epizodēm viņu līdzšinējā mūžā. Tāpēc jaunās interneta lapas mērķis ir ne vien informēt cilvēkus par iespējām, metodēm un tehnoloģijām, kas var sniegt būtisku atbalstu trauksmes simptomu mazināšanā un panikas traucējumu uzveikšanā, bet arī pamazām mainīt sabiedrības attieksmi - lai panikas upuru tuvinieki, draugi, darba kolēģi kļūtu saprotošāki un zinošāki par to, kas īsti ir panikas lēkme un kas ar cilvēku tās laikā notiek.

Līdzās noderīgai informācijai par trauksmes un panikas uzveikšanas iespējām, lapā www.bezpanikas.lv pieejami arī padomi tuviniekiem, kas kalpos kā lielisks izziņas avots, lai atvieglotu panikas upuru ikdienu un sekmētu viņu atveseļošanos. Savukārt lapas forumā ikviens ir aicināts diskutēt, dalīties pieredzē, iedrošināt un atbalstīt citus ar draudzīgiem padomiem un ieteikumiem, kā arī ar savu personīgo veiksmes stāstu sniegt iedvesmu un cerību pārējiem.

Panikas lēkmes un to izraisītie veselības traucējumi mūsdienu straujajā, psiholoģiski un emocionāli sarežģītajā dzīves tempā, kļuvusi par aktuālu problēmu dažādās vecuma grupās. Arvien biežāk panikas traucējumi skar gados jaunus cilvēkus, un, kā liecina statistika, ar ģeneralizētas trauksmes stāvokļu izraisītiem simptomiem dzīves laikā saskaras aptuveni 5 līdz 6 procenti planētas iedzīvotāju. 75 procentos gadījumu panikas upuri ir sievietes.

"Priecāšos, ja mana pieredze un tas, ko savā ceļā esmu atklājusi un sapratusi, palīdzēs atgūt drosmi un dzīvotprieku arī citiem. Lai arvien vairāk cilvēku, kas cieš no panikas lēkmēm un to radītajiem simptomiem, beidzot varētu pāršķirt jaunu savas dzīves nodaļu. Tikai šoreiz - bez panikas" - tā savu ieguldījumu lapas izveidošanā raksturo Adela Gulbe.

bez_panikas_430

Komentāri [3]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man arī pirms vairāk nekā gada sākās šīs nepatīkamās izjūtas,bet esmu iem;acījusies ar to visu sadzīvot. Galvenais nelietot nekādas dārgās un ķīmiskās zāles (lexotanil utt.),manuprāt,jo tās tikai slimības saasināšanās brīdī rada atkarību,labāk iedzert kādu nomierinošo tēju vai dabīgas zālītes.. :-)
17.06.2009 17:54 | saite | Atbildēt

+0
El seto y ese sueño matutino.
El gorjeo
describe a
cielo abierto
ese candido sueño y una dulce poesía,
la rima infinita
que recuerda
el amor. Francesco Sinibaldi
16.06.2009 22:29 | saite | Atbildēt

+0
Jā, man draudzenei ir veģetatīvā distonija. Ļoti grūti iet. :-/
16.06.2009 00:23 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits