Brīvās meitenes kurpēs

29.02.2016, LauraZakse

If you ever go home with somebody and they don’t have books in their house, don’t sleep with them. I think that’s very important.

 /John Waters/

 

Internetā nejauši ieraudzītais citāts lika man aizdomāties – cik gan bieži mēs dodamies uz randiņiem ar cilvēkiem, kurus esam jau norakstījušas vēl pirms pārkāpjam mājas slieksnim, cik bieži iesaistāmies attiecībās zinot, ka tur nekas nesanāks, un cik bieži (Nedod Dievs!) stāvam pie altāra līdzās kādam no kura dveš aura – es neesmu tev piemērots!

Vai mēs neesam pārstājušas redzēt acīmredzamas lietas, saskatīt sakarības, kas liecina, ka konkrētais cilvēks nav mūsu stāsta varonis?! Protams, mēdz teikt – nepamēģinot neuzzināsi. Es uzskatu, ka tās ir muļķības, kaut kur dziļi sirdī mēs visas zinām atbildi vēl pirms iesaistāmies konkrētās attiecībās vai ielaižamies dēkās. Mēs ignorējam zīmes – kaitinoša rakstura iezīme, vizuāla antipātija vai pat seksuāla nesaderība. Ja atbilde slēpjas mūsos, kāpēc mēs to apspiežam un ļaujamies straumei?

Protams, statistika ir neapgāžama, - lai satiktu vienu reālu kandidātu uz tavu sirdi, tev jāpiedzīvo vismaz 10 mokpilni, pašapziņu graujoši randiņi pēc kuriem gribas stiepties pēc milzīgas vīna glāzes un raudāt uz pleca draudzenei. Taču tā ir dzīve – lai aizraktos līdz lappusei, kurā rakstīts – and they lived happily ever after, tev ir jāapēd puda sāls un jāizraud vesels spainis asaru.

Nezinu vai esi pamanījusi, bet žurnālā Cosmopolitan ir parādījusies jauna rubrika – Brīvās meitenes kurpēs, kurā mūsu lieliskā (brīvā) kolēģe Maija meklē savu Prince Charming. Lasot šo rubriku vienā brīdī gribas pilnā balsī smieties, bet citā panikā saķert galvu – vai šādi vīrieši (precīzāk indivīdi) tiešām vēl eksistē?! (Tas bija retorisks jautājums.) Taču tā ir reālā dzīve ar pavisam reālu Maiju un reāliem vīriešiem. Es te runāju aplinkus, taču galvenais, ko gribēju teikt – attiecību veidošana nav nekāda raķešu zinātne, to es zinu pēc pieredzes. Ja randiņā tevi otrā kaitina, neapmierina, aizskar, aizvaino…vismaz viena lieta, tad nepūlies doties uz otro vai trešo randiņu – tas nepāries un tu neiemacīsies ar to sadzīvot (tev nemaz tas nav jādara). Protams, runāt atrodoties barikāžu otrā pusē (precētas meitenes statusā) ir viegli, taču nedomā, ka es izspruku cauri sveikā (man arī bija pieraudāts spilvens un vīna glāzes, ko es te cenšos apmānīt - pudeles). Attiecībām ir jābūt priekpilnām, ar īsto cilvēku. Man atausa atmiņā vēl viens citāts: “A relationship is like couture – if it doesn’t fit perfectly, it’s a disaster.”

Izbaudi savu brīvas meitenes stausu, iekāp savās satriecošajās kurpēs un esi pašpietiekama (Cosmo meitenēm tas padodas lieliski). Un atceries, tavs vīrietis ir tepat aiz stūra. Neiznieko laiku pagaidu attiecībās – tu esi pelnījusi, ko labāku!

 

 
Komentāri [1]
 
+0
Neveiksmīgs raksts, kurā nav uztverta citāta doma. Ja pēc randiņiem jādzer vīns pudelēm un jāraud spilvenos, iesaku doties pie narkologa un psihologa.
10.05.2016 09:05 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits