TIKAI lai pievērstu tavu uzmanību

21.03.2007, erika_berzina

Desmit gadu vecumā uzrakstīju savu pirmo dzejoli. Pavisam drīz brālēns "izdeva" manu pirmo dzejoļu krājumu vienā eksemplārā - tajā bija tikai 4 lapas un brālēna zīmētas ilustrācijas. 15 gadu vecumā rakstīju sentimentāli saldus mīlas dzejolīšus, iesniedzu tos arī kādā literatūras konkursā, bet mani noraka līdz ar zemi. Toreiz kāds draugs man teica: "Neņem galvā, tikai raksti." Es nenobijos un rakstīju vien tālāk. Un nesen iznāca mana pirmā grāmata... Šis ir viens no maniem mīļākajiem dzejoļiem.

TIKAI

lai pievērstu tavu uzmanību

es esmu izpārdošana

kurpju veikalā uz pilsētas centrālās ielas

esmu biznesa pusdienas

ķīniešu ātras apkalpošanas restorānā

stāvēt un iebraukt te aizliegts

es esmu vārtrūme lepna

ar metāla kaluma vārtiem

neliela puskolonna ar spožu gaismekli galā

tas esot Art Deco

horizontālo un vertikālo būvapjomu ritmika

erkeri sandriki mezonīni

putekļi uz manas sejas

kā vissmalkākais pūderis klājas

es esmu tik snobiski skaista

un manas kājas ir tikai

melnas zīda zeķes

par krēsla atzvelti tavu

istabā kur lido

ziemas rīta pūkainā migla

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Skrinneime, vnk izcili formuleji savu garadarbu - "mans ievads, Vācieša vidus, un mans nobeigums"!!! :-D :-D :-D
P.S. Pamegini nelasit citu autoru darbus - tas palidzes pasai objektivi apraxtit savas emocijas! :-)
27.03.2007 02:13 | saite | Atbildēt

+0
paldies! :)
runājot par rakstīšanu... galvenais nevajag baidīties un turpināt rakstīt [kaut vai tikai priekš sevis]
22.03.2007 21:09 | saite | Atbildēt

+0
Superīgs dzejolis! :-)
Es arī kādreiz bērnībā aizrāvos ar dzejoļu un stāstu rakstīšanu, bet mana mamma mani mudināja vairāk mācīties, tā nu es pametu šo nodarbi!
Nesen paziņa teica man ka es viņai šķietot ne no šīs pasaules, ka manī esot kaut kas bohēmisks, kad pastāstīju ar ko kādreiz aizrāvos, teica lai turpinu! :-)
22.03.2007 20:21 | saite | Atbildēt

+0
Jā, Vācieša kungam ir pasakaini skaisti dzejoļi, jo īpaši "Es gribu Tevi satikt". ērika, Tu tiešām traki labi raksti ;)
22.03.2007 17:45 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Es jau varētu, bet tas vidus ir no kāda no latviešu lielajiem dzejniekiem... Apmēram tā: mans ievads, Vācieša vidus, un mans nobeigums. Pārāk prvokatīvi.
21.03.2007 19:03 | saite | Atbildēt

+0
žēl gan, es labprāt izlasītu... :)
21.03.2007 15:12 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Es esmu uzrakstījusi vienu dzejoli - ļoti skaistu, bet tā kā tur ir plaģiāta iezīmes (vidējo daļu norakstīju no viena dzejoļa internetā. Tas precīzi pateica to, ko gribēju pateikt arī es.), tad nevaru publicēt.
21.03.2007 14:15 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits