Cacu galvaspilsētā

07.06.2007, baiba_gabranova

Piedodiet, Louis Vuitton somiņu un D&G saulesbriļļu īpašnieces – pēc atgriešanās no Milānas man kādu brīdi būs alerģija pret smalkajiem zīmoliem. Spožo skatlogu un glamūrīgo sieviešu dēļ šī nekad nebūs mana mīļākā pilsēta.

Manam četru dienu braucienam uz Milānu gan ar modi nebija nekāda sakara. Devos saņemt savu dzimšanas dienas dāvanu – Torijas Eimosas koncertu. Biju tik ļoti sapriecājusies dzirdēt dzīvajā vienu no manām mīļākajām dziedātājām, ka par pilsētu un to, ko no tās sagaidu, pat nedomāju.

Līdz nokļuvu tā saucamās modes galvaspilsētas pašā viducī. Kur vien skaties, ultra dārgi dizaineru veikali un super uzposušās meitenes. Vispār jau man patīk kopti cilvēki. Izņemot, ja aiz zvērīgās grima kārtas un saželejotajiem matiem no cilvēka vairs nekas īsti nav saskatāms. Uz pieres rakstīts rich, bet autfits tik garlaicīgs, ka pat paskatīties nav uz ko. Visām vienas un tās pašas džinsenes ar mirdzošiem dekoriem, špiļkas, pieguloši topiņi un ādas jaciņas. Viss. Ja kaut viena no viņām būtu tajos dārgajos zīmolos izvēlējusies ko interesantāku, atšķirīgāku! Nekā... Pirmo pusstundu bija pat jautri vērot šos krāšņos, bet vienādos putnus, bet drīz vien tik vienveidīgs spožums sāka spiest uz smadzenēm.

Daudzējādā ziņā jau viņas var apbrīnot. Tas, ar kādu eleganci viņas nes to savu Louis Vuitton somiņu (kuru personīgi es no laika gala esmu uzskatījusi par vienu no neglītākajiem modes industrijas izstrādājumiem), žvadzina savas zelta ķēdes vai min velosipēda pedāļus ar 10 cm augstām smailpapēžu kurpēm kājās – nu, visu cieņu! Pat vissmalkākajai Rīgas cacai līdz tādai virtuozitātei vēl augt un augt.

Par laimi draugi ieteica meklēt glābiņu Navigli kvartālā, kur gar kanālu malām pilns ar mākslinieku darbnīcām, studentu krodziņiem un cilvēkiem zempapēžu kurpēs. Tur beidzot atviegloti uzelpojām, un arī vīnam te bija pavisam cita – daudz dabiskāka garša.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es arī nefanoju par pilsētām, dodu priekšroku vientuļām pludmalēm, basām kājām, vējā plīvojošiem matiem. Bet pilsēta ir pilsēta un meitenes augstapēžu kurpēs uz vello izklausās tiešām seksīgi. Zinu, ka tā nevarētu, jo pēc 10 min jau būtu "iesvīdusi". Neķer krenķi Baibiņ, katram dzīvē savs! Ir taču iespēja izvēlēties, jebkurā situācijā, kaut vai kā pašam to uztvert. Cenšos visu uztvert pozitīvi! :-)
12.06.2007 16:20 | saite | Atbildēt

+0
Meitenes, nezinu kaa ir Milaanaa, bet meitenes uz ritenja, neatkariigi svaarkos vai biksees/ sporta apavi vai gliitas kurpiite speej ir redzamas ik dienu uz Vanshu tilta aizjonjojam.
Taapeec es ar izmeegjinaaju, galvenais , lai svaarki ir gana plati un var kaapt uz ritenja! (l)
11.06.2007 18:16 | saite | Atbildēt

+0
Nu jā...
Kas par daudz,tas par skādi.
09.06.2007 20:28 | saite | Atbildēt

+0
Skaidrs, uz Milānu nebraukšu:) Man jau no Rīgas saldumiem šķērmi metas:D
08.06.2007 13:16 | saite | Atbildēt

+0
man gan ljoti patik Milana un shis ziimolu glamuurs. Njemot vera, ka Latvijas meitenes lielakoties neesaa sho ziimolu viltojumus (biezhi vien pashas to neapzinoties), tad Milanas sievietes galu galaa ir dabigakas par musejam. Skaistas un koptas ir Italju daamas.
Un tiesham, nemaz ari tik vizuljojoshas un areskjigas, jo Italija esmu bijusi reizes 7 un Milana kadas 3, man skjiet, ka tur dominejosha krasa viemer ir bijusi klasiskaa-melnaa!
08.06.2007 01:15 | saite | Atbildēt

+0
Par velosipēdiem gan es Tev nepiekrītu.Pa visu Eiropu tas ir ļoti izplatīts - Francija, Spānija, Itālija uc. var redzēt simtiem noparkoto velosipēdu, bet tā viņi dzīvo :) Viņiem vienalga,ka ir špiļkas kājās vai uzvalks mugurā.
Par Milānu..varbūt neesmu ievērojusi, negribu teikt,ka tā nav, bet.. nu nezinu :) Ļoti skumji,ka pilsēta nepatika tikai ,kā teici "spožo skatlogu un glamūrīgo sieviešu dēļ" .Tiešām nesaprotu kāpēc tik daudz negatīvā. Drīzāk jau ir alerģija pret LV esošajām tjipa "Gucci" somām uc. štruntiem.
08.06.2007 00:18 | saite | Atbildēt

+0
nezinu, neesmu biusi Milānā. Bet par Virago teikto.. gribas Tev piekrist par tām meitenēm ar riepām un zemajām jostasvietām. bet.. pilnīgi noteikti nepiekrītu par to, ka latvju meičām vajag tikai nu to, ko nu tu tur nosauci. ai.. varbūt es neko nezinu. un varu pateikt par sevi tikai. pa dienu staigāju savās augspapēdenēs. bet vakarā, pēc darba uzvelku sporta tērpu un botas, un aidaa..ar riteni iekarot savu rajonu :D tāpēc nesaki, ka tā neviens nedara.
07.06.2007 18:09 | saite | Atbildēt

+0
arī pati esmu bijusi Milānā..un PILNĪBĀ piekrītu Virago! apmerām to pašu vēlējos komentēt;)
07.06.2007 17:22 | saite | Atbildēt

+0
Nu, nezinu... Vai tik pati neslimo ar kaut kādiem mazvērtības kompleksiem, ka esi gatava šādi aprunāt Milānas sievietes. Es gan pati nekad neesmu bijusi pieskaitāma cacu kategorijai, bet es Milānas sievietes par cacām vis nesauktu. Tās drīzāk ir gaumīgas un skaistas, sakoptas. Un nemaz tik spīguļojošas arī viņas nav. Jā - vieni vienīgi zīmoli, bet viņām tomēr ir prasme tos zīmolus skaisti salikt kopā, atšķirībā no mūsu dāmām. Un kādi augumi - neredzēju nevienu sievieti ar riepu, kura būtu uzvilkusi sev nepiemērotu apģērbu. Bet te - pilnīgi vēmiens nāk, kad staigā pa ielu pārlaimīga dāma, iedomājusies sevi par baigo cacu, bet tai pat laikā riepa karās pāri zemajai jostasvietai vai zem mini svārkiem ir nevis garas slaidas kājas, bet celulīta rotāti "baļķi".. Fuij.. Un man bija tieši patiess prieks, ka Milānā sievietes ar tādu glanci brauc ar velosipēdiem - jā, ar aukstpapēžu zābaciņiem (biju Milānā decembrī) un gariem svārkiem, bet - kas par eleganci, kas par grāciju!! Un nemaz neizskatījās smieklīgi! A jūs pamēģiniet letiņu meiteni vispār uz velosipēda uzsēdināt - viņām tikai vajag biezus čaļus ar "bemām" vai "bemu" bez čaļa..
07.06.2007 15:55 | saite | Atbildēt

+0
Neesmu bijusi Milānā, taču no draugiem par šo pilsētu neko labu neesmu dzirdējusi. Tur pat apkalpojošais personāls esot nelaipni. Savukārt par to ģērbšanās stilu - man arī nepatīk pārlieku cacisks ģērbšanās stils, taču neciešu arī pārlieku uzsvērtu nevīžību, kādu esmu redzējusi sievietēm Dublinā un Skandināvijā.
07.06.2007 15:51 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits