Kāzu dāvana

18.06.2007, elina_stengrevica

Kāzu laiks ir sācies. Vakar atgriezos no jau otrajām kāzām šovasar un tuvākajā laikā paredzamas vēl divas. Un atkal jāsāk laikus domāt, ko dāvināt jaunajam pārim.

Atceros, reiz Cosmopolitan taisīja aptauju pa tēmu "Ko es vēlētos, lai man kāzās uzdāvina." Tur starp populārākajām izvēlēm bija sadzīves tehnika un "kaut kas personisks". Bet pati populārākā un ar lielu balsu pārsvaru, protams, bija kāzu ceļojums. Atzīšos, arī es pēdējā laikā arvien biežāk izvēlos dāvināt naudu un uz aploksnes zīmēju lidmašīnu.

Agrāk man šķita, ka nauda ir bezpersoniska dāvana - gluži kā dāvanu karte vai Stendera ziepes. Bet, runājot ar meitenēm, kuras ir precējušās vai taisās to darīt vēl ne reizi neesmu dzirdējusi, ka par naudu nepriecātos. Iespējams, dāvinot naudu, iztrūkst personiskums un pārsteiguma moments, bet to var izpaust apsveikuma kartiņā, novēlējumā un banknošu aploksnes noformējumā.

Šajās kāzās es jau pirms divām nedēļām uzzīmēju kartiņu un pati salīmēju naudas aploksni, vēl divas dienas meklēju dzejoli (izvēlējos Frici Bārdu), un galu galā dāvanas gatavošanas process izrādījās tikpat aizraujošs, kā dāvanas meklēšana. Katrā gadījumā skatīties uz savu dāvanu citu dāvanu vidū man bija liels prieks un skaisto kartiņu dāvināt bija pat mazliet žēl. :)

Dāvinot naudu, es pat esmu uzbūrusi sev galvā ainiņu: kā jaunā pāra kāzu viesi visi kopā "sūta" viņus ceļojumā. Katrs ar saviem novēlējuma vārdiem, bet visi kopā - ar mīlestību un iespēju jaunajam pārim aizbraukt vienā no skaistākajiem ceļojumiem mūžā.

Kā ir tev - ko tu vēlētos, lai tev kāzās uzdāvina?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
pavisam noteikti negribētu, lai ir tā,ka visi sadāvina naudu. man gribas tā, lai pēc 20 gadiem varētu kādas kāzu dāvanas bērniem parādīt. man patiktu kaut kas, kas ir saistīts ar manu( vai mna mīļotā) un tā konkrētā cilveka pagātni. varbūt tiešām kāda bilde, glezna, kaut kas, kas atgādinātu par dullajiem jaunības gadiem ;)
20.06.2007 22:26 | saite | Atbildēt

+0
Paldies, meitenes, ka padalījāties ar viedokļiem! Domāju, ka tie noteikti kādam palīdzēs izšķirties par kāzu dāvanu.
20.06.2007 11:01 | saite | Atbildēt

+0
Nauda ir un paliek ljoti noderiiga daavana. Nekad nebuus garaam!
Ko es gribeetu - ja ne naudu, tad vabruut kaadu lielu fotoalbuumu, kur buutu manas, draugu un miiljotaa bildes! (varbuut kaut kaa origjinaalaak.. ) :-)
19.06.2007 02:23 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
1.jūn. bija kāzas - daudzi dāvināja naudu, bet vīra māsas dāvana bija visoriģinālākā: skaistā fotorāmīti ielikta naudaszīme ar šķērsām pāri uzliktu uzrakstu - izsist tikai ārkārtas gadījumā! :) Klāt miniatūrisks āmuriņš! Tātad: arī tik nepieciešamo naudu jaunajiem var uzdāvināt interesanti! :-D
18.06.2007 22:50 | saite | Atbildēt

+0
Liekas,ka nauda jaunajam pārim tiešām būtu visnoderīgākā :)
18.06.2007 20:15 | saite | Atbildēt

+0
Es jau tagad, kad mamma prasa, ko tad uz izlaidumu/dzimšanas dienu/jauno gadu dāvināt, saku, ka naudu:D Bet uz kāzām... Es gribētu milzīgu melnā sudraba svečturi:)
18.06.2007 18:11 | saite | Atbildēt

+0
Tā kā mēs ar draugu jau gadus 2 dzīvojam kopā, tad visādas sadzīviskas lietas jau ir sagādātas. Mēs plānojam kāzas nākamjā vasarā, esam runājuši arī par dāvanām un arī vislabprātāk saņemtu naudu, jo gribam kāzu ceļojumā doties uz Parīzi (l).
18.06.2007 15:32 | saite | Atbildēt

+0
es ar līgavaini arī esam pārrunājuši šo tēmu un nonācām pie slēdziena, ka arī vēlētos naudiņu ceļojumam. interesantaa veidaa lūgsim piepildiit muusu veeleeshanos un ieraxtiisim muusu veelmi jau ieluugumos :) taadaa veidaa atvieglosim arii viesu dziivi :D
18.06.2007 12:49 | saite | Atbildēt

+0
Vēl kolosālāk, ja dāvināts jau tiek pats ceļojums - tad ir arī pārsteiguma moments! Vienīgi draugiem iepriekš jāsametas un jāvienojas.
18.06.2007 11:40 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits