Mana skaistumkopšanas dienasgrāmata

27.08.2007, zane_nikodemusa

Tā kā mēs tev lūdzam atklāt savu skaistumkopšanas dienasgrāmatu, tad es nolēmu, ka nav jau īsti godīgi, ja pati Cosmo redakcija par to klusē. Lūk, mana bilance!

Patiesībā no skaistumkopšanas procedūrām, kuras veic salonos, regulāri izmantoju tikai vaksāciju. Tās dēļ mēnesī šķiros no aptuveni 18 latiem. Savukārt manikīru un pedikīru salonā esmu taisījusi vien pāris reizes. Man vienkārši šķiet, ka ar tām štellēm es pati ļoti labi tieku galā. Tiesa, karstais laiks manus nagu laku krājumus ir krietni paputinājis (lasi - sabojājis), tāpēc tuvākajā laikā nāksies tās iepirkt. Lielu robu manā makā tās gan neradīs, jo, pateicoties Cosmo skaistumkopšanas redaktorei Nanai, par velti šad un tad tieku pie citas dekoratīvās kosmētikas.

Atceros, kad tik tikko sāku strādāt Cosmo un Nana man ļāva izvēlēties kaut ko no saviem kosmētikas krājumiem, es grābu kā tāds negausis. Acu ēnas, ķermeņa mirdzumi, tušas, šampūni - elpa aizrāvās, cik ļoti man tos visus gribējās! Pirms pāris gadiem izrevidēju mājās sastiepto, un tagad mani dekoratīvās kosmētikas krājumi ietilpst nelielā kosmētikas makā. Laikam dzīvē ar visu ir tā - vajag kaut ko saēsties (sadabūt) tik, cik sirdij tīk, lai pēc tam pret to izturētos veselīgi. Tagad Stokmenā mierīgi varu pastaigāties pa kosmētikas nodaļu un zinu, ja kaut ko tiešām nevajadzēs, tad arī iziešu no tās ar tukšām rokām.

Turpinot manu skaistumkopšanas dienasgrāmatu, varu pavēstīt, ka uz solāriju neeju un arī pie friziera eju reizi pusgadā (ja Nana šito dzirdētu, viņa droši vien man sadotu pa kaklu). Tātad mani ikmēneša tēriņi skaistumkopšanā sastāv no ikdienā nepieciešamām lietām (šampūniem, dušas želejām, sejas un ķermeņa krēmiem), šādas un tādas dekoratīvās kosmētikas (nagu lakām, skropstu tušām, pūderkrēmiem) un vaksācijas. Manuprāt, tas viss kopā mēnesī summējas uz kādiem 35, 40 latiem. Tiešām ne vairāk, tāpēc man ir grūti saprast sievietes, kuras par skaistumu var atdot vairākus simtus. Kur var izgrūst tādu piķi?

Komentāri [14]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Šķiet, tas raksts par aromterapiju bija kādā no pēdējiem žurnāliem "Marta".
03.09.2007 15:51 | saite | Atbildēt

+0
Interesanti:) Kur to var izlasīt? :)
01.09.2007 16:12 | saite | Atbildēt

+0
Un par kopjošo kosmētiku nesen lasīju materiālu, ka ļoti nozīmīgi ir tas, ar kāda veida smaržu tu visbiežāk izvēlies, piemēram, ķermeņa krēmus. Citrusiem bija saistība ar smagu fizisko vai emocionālo darbu. Kanēlim, krustnagliņām un pārējām pārtikas smaržām ar tukšumu emocionālajā pasaulē, proti, ka tev pietrūkst uzmanības vai mīlestības. Savukārt skuju kokiem ar švaku imūnsistēmu. Par ziedu aromātiem gan tur nebija rakstīts nekas konkrēts, jo katrai zieda smaržai esot sava nozīme.
01.09.2007 00:54 | saite | Atbildēt

+0
Jo vairāk sadomāsies un baidīsies, jo vairāk sāpēs :) Svarīgākais gan ir atrast foršu kosmētiķi, ar kuru var kopā pasmieties un brīvi parunāt. Lai arī nemīlu savu ikdienu apspriest kosmētiskajā salonā, jauka un runīga meistare vaksāciju var darīt vieglāk paciešamu.
01.09.2007 00:48 | saite | Atbildēt

+0
Ar mani ir tā, ka es esmu nonākusi pie tā, ka vairāk līdzekļu iztērēju, iegādājoties kopjošo nevis, kā pirms pāris gadiem, dekoratīvo kosmētiku. Varu iztērēt kaudzēm naudas pērkot visādus garšīgi smaržojošus ķermeņa kopšanas līdzekļus :-) Hmmm...nez ko par tādu rīcību saka psihologs?! ;-) Bet ir viena lieta, kurai jau laiciņu gribu saņemt drosmi, bet neesmu vēl saņēmusies...tā ir bikini vaksācija 8-) Bail, ka trakoti sāpēs :-/ Tā ir vai nav? :-)
31.08.2007 23:28 | saite | Atbildēt

+0
Nu, es nedomāju gan, ka tā ir nolaišanās, ka sevi apkopju pati. Nevienu reizi neviens frizieris nav man nogriezis matus tā, kā man patīk. Es pati gan esmu. Un tāpat es pati ļoti veiksmīgi varu savākt nagus sev izdevīgā laikā. Filmu skatoties vai pirms gulētiešanas, nevis tad, kad ir kaut kāds pieraksts. Ļaut vēl kaut kādai riebīgai cacai gar maniem nagiem grābstīties? Paldies, nē! It sevišķi, ja man pašai labi sanāk un tikai es pati varu izdarīt tā, kā patīk man, nevis rakstīts modes žurnālā vai "meistarei" labpatīk.
29.08.2007 22:38 | saite | Atbildēt

+0
Nevajag pārspīlēt, bet nevajag arī nolaisties un pašai visu darīt. Tāpat manikīru mājās 5min neuztaisīsi. Un es pie saviem kāju pirkstiem noliekties nevaru tik veiksmīgi, lai pedikīru uztaisītu. Šad un tad kājas pamērcēju siltā ūdenī, padarbojos ar pumeku un sasmērēju ar krēmu (Avon) un mana pēdu kopšana beigusies. Pie manikīra eju reti, bet gribas, lai šad un tad kāds parūpējas manā vietā.
29.08.2007 12:36 | saite | Atbildēt

+0
Salonā nonācu nepieciešamības dēļ. Ar liekajiem matiņiem cīnījos gadus 7, līdz aizgāju uz salonu un tagad regulāri vaksēju, ar manikīru un pedikīru pati zināmu iemeslu dēļ netieku galā un zināmu iemeslu dēļ man vajadzīgs ārstieciskais pedikīrs. Matus arī pietiekami daudz esmu krāsojusi un griezusi mājas apstākļos, bet tagad eju pie savas frizieres rezi 2os mēnešos. Naudiņu tas prasa, bet esmu apmierināta.
28.08.2007 18:14 | saite | Atbildēt

+0
Nu, es, piemēram, matus biju audzējusi kādus gadus 5, kad tikai sāka parādīties šķeltie gali. Nu neko, pati tos stulbos galus nogriezu, kāpēc man būtu jāmaksā frizierim barga nauda, ja es pati to varu izdarīt? :D Nuja, un nagus tak tiešām var nogriezt mājās.
28.08.2007 15:02 | saite | Atbildēt

+0
Savukārt par to, ka vizīte skaistumkopšanas salonā uzlabo garastāvokli un ļauj justies pasakaini, es piekrītu. Vienīgi man parasti ir žēl to stundu, kas tur jāpavada. Laikam jau tieši tāpēc esmu tik karstasinīga atbalstītāja tam, ka manikīru un pedikīru var uztaisīt mājās.
28.08.2007 01:27 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits