Piedzimt par Superbēbi

28.09.2007, zane_nikodemusa

Tikko saņēmu ziņu, ka Latvijā ir piedzimis Superbēbis. Tā ir meitene, par kuru LTV1 raidījums Māmiņu klubs veidos dokumentālo seriālu, ar kura palīdzību arī tu varēsi sekot līdzi bērniņa attīstībai, sākot no viņas dzimšanas brīža līdz pat bērnudārzam.

Lūk, pirmās sērijas anotācija:

„Superbēbja vecāki ir sajutuši pirmās dzemdību kontrakcijas. Ir jau nakts, tāpēc topošais tētis iedarbina savu auto un viņi dodas uz Rīgas pilsētas dzemdību namu. Dzemdību gaita, sākot jau no pirmajām kontrakcijām, tiek fiksēta videokamerā. Neskatoties uz patiešām stiprām sāpēm, māmiņa un tētis ir laimīgi, jo divu stundu laikā ieraudzīs savu pirmdzimto! Danielas māmiņas dzemdības ir vieglas un noris ātri, bez sarežģījumiem. Tētis trīcošām rokām uzņem pirmos kadrus, kad mazais Superbēbis ierodas pasaulē. Bērna piedzimšana ir unikāli skaists brīdis, ko 6.oktobrī varēs vērot Māmiņu kluba skatītāji, kā arī uzzināt speciālistu komentārus par dzemdību norisi un pēcdzemdību periodu. Nākamajā Superbēbja sērijā (13.oktobrī) ieraudzīsim mazo Superbēbi Danielu jau viņas mājās, kā arī uzzināsim par to, kā saprast un iztulkot jaundzimušā bērna signālus saviem vecākiem!"

Lai arī TV projekta veidotāji uzsver, ka daudzi jaunie vecāki bieži vien ar savu jaundzimušo atrodas lielas neziņas priekšā, tāpēc šāda veida raidījums ar savu dokumentālo seriālu ikvienam krietni palīdzēs, tomēr man neliek mieru kāds ētiskas dabas jautājums: ja nu Daniela negribēja piedzimt par Superbēbi? Ja nu viņa vēlējās (vēlēsies) būt visparastākais bēbis no visiem bēbjiem, ko tad? Šķiet, šis ir viens no spilgtākajiem gadījumiem, kad tik asi izjūtu bērna bezpalīdzību un beztiesiskumu lielo cilvēku pasaulē.

P.S. Fotogrāfijā nav redzama Daniela.

Komentāri [15]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Es ļoti atvainojos, bet te laikam kāds errors lapā bija, bet man nerādījās otrās lapas komentāri, pirms pubicēju savējo. Tāpēc precizēju, ka pēdējais teikums netiek attiecīnāts uz visām komentētājām.
08.10.2007 18:06 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Piedod, Zane Nikodemusa, bet no manas puses FUI par "Superbēbja" projekta interpretāciju. Protams, tas ir Tavs viedoklis, bet, acīmredzami, Tu neesi pienācīgi iepazinusies vai arī vienkārši neesi izpratusi šī projekta jēgu un nozīmi. Tāpat, nekad neesmu varējusi saprast, kā var spriest, izdarīt kaut kādus secinājumus un tiesāt cilvēkus, kurus pat nepazīst! Domāju, ka ne raksta autore, ne arī kāda no komentētājām nepazīst ne mazo Danielu, ne viņas vecākus, un tāpēc arī jums dārgās dāmas nav tiesības kaut kādā veidā tiesāt un "nolikt" to, kāpēc Kristīne un Jānis pieteicās šim konkursam. Man ir prieks, ka Damškalnu ģimene uzvarēja šajā konkursā un, ka tieši Daniela ir superbēbītis, jo tagad Kristīnei un Jānim tiks atvieglota bērniņa audzināšana, jo būs pieejamas labāko Latvijas ārstu un pediatru konsultācijas, kā arī projekta autori palīdzēs risināt jautājumus un problēmas, kas skars viņus Danielas audzināšanas procesā. Manuprāt, jebkuri vecāki un jebkurš bērniņš būtu laimīgs, ka viņam tiek sniegta tāda palīdzība. Un domāju, ka mazā Daniela būs ļoti pateicīga saviem vecākiem, ka viņi darījuši visu, lai mazajai bēbītei sarūpētu visu to labāko. Un starp citu tas NAV realitātes šovs un ir bezkaunīgi raidījumu jaunajiem vecākiem pielidzināt kaut kādam farsam ar nosaukumiem: "Barbadosa", "Talantu fabrika" u.tml. Bišku vajag apdomāt savus vārdus pirms tos pauž sabiedrībai. P.S. Tik tiešām nenojautu, ka visa Latvija tik ļoti seko līdzi raidījumam "Māmiņuklubs", kuru rāda sestdienās astoņos no rīta! Nevajag pārspīlēt un teikt, ka mazās Danielas gaitām nu sekos līdzi visi Latvijas iedzīvotāji. Raksta autores izglītošanai tomēr pieminēšu, ka raidījums paredzēts visai šaurai mērķa auditorijai un neviens Danielas attīstību 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā nefiksēs. Tie būs sižeti raidījumam, kurš starp citu tiek translēts aptuveni 25 minūtes, un pat tad, ne viss raidlaiks būs atvēlēts Danielai. Un vēl, apbrīnojamas ir visas šī raksta komentētājas, kuras, es atvainojos, kā tadas pīles žvadzina pakaļ raksta autores pateiktam viedoklim.. Smieklīgi..
08.10.2007 18:01 | saite | Atbildēt

+0
Jā, Daniela noteikti arī "būs dziļi nelaimīga", ka zīdaiņa vecumā viņu būs aprūpējuši labākie pediatri utt! Jā, Z.Nikodemusa, Jums jau kā Žurnālistei vajadzēja zināt KAS ir realitātes šovs, bet lai nu paliek... Jums fascinē bērna beztiesiskums, bet mani fascinē Jūsu aprobežotie komentāri... Varbūt iesūdziet MK tiesā, lai aizklopē par bērnu ekspluatāciju, jo tur tak daudzi tiek rādīti... Tiesājaties ar bērnu produkcijas razotājiem - tie bērni tak negrib būt reklāmas sejas... Jā, un iesūdziet Danielas vecākus, jo vajadzēja viņu tak saukt par Ilzi!!! Un beigu beigās - varbūt padomājiet par bērna radīšanu!!!
P.S. Paldies Māmiņu klubam par iespēju izglītoties bērna aprūpē!
03.10.2007 13:06 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
kad man piedzima mazais, man tiešām bija neizpratne par daudzām lietām, kas, kā, kāpēc... tāpēc gribējās uzzināt pēc iespējas vairāk un dažādākus viedokļus "bērnkopības" sakarā. man gan šķiet, ka doma par šādu seriālu ir ļoti jauka un cepuri nost vecāku priekšā - man šķiet tas ir ļoti cēls solis, kas sniegs atbildes arī daudziem citiem jaunajiem vecākiem.
03.10.2007 02:33 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Un vispār - varbūt Daniela grib, lai viņu sauc par Ilzi, nevis Danielu!
Cietumā visas tās mātes, kas draugiem.lv bērnu bildes salikušas! 8-)
01.10.2007 16:46 | saite | Atbildēt

+0
nezinu. es personiigi negribeetu, pieaugot, uzzinaat, ka manu piedzimshanu veerojusi puslatvija, taapat arii manus turpmaakos pirmos dziives gadus... "soli pa solim" ir seriaals, kuraa olsenas SPEELEEJA savas lomas. vinjas neviens neizsekoja un nenoveeroja peec "darba dienas beigaam". ;-)
01.10.2007 01:04 | saite | Atbildēt

+0
zizii--> tas seriāls nesaucās "Solis pa solim" ;-) bet tas nu tā- ne par tēmu :)
29.09.2007 15:09 | saite | Atbildēt

+0
Bērnus nu ja nedrīkst fotografēt paši vecāki, bērnus nedrīkst aizstikt pret viņu gribu,bērniem tik daudz tiesību,viņi var visu....bet vai mazu bēbi drīkst rādīt pa tv?varbūt viņš nevēlās!Tikpat labi tā ir piespiešama...un tad kad izaugs varēs savus vecākus iesūdzēt tiesā! (e) Apbrīnojami!!!
28.09.2007 19:17 | saite | Atbildēt

+0
kādreiz bija tāds seriāls - "soli pa solim", kur galvenajā lomā bija dvīņu māsas olsenas. un viņas piedalījās filmēšanā arī gndr no dzimšanas. bet vai tad kādu tas izbrīnīja? ok, holivuda ir un paliek holivuda, bet vai tiešām jums neliekas, ka parādīt, kā praktiski notiek maza bērniņa audzināšana ir kaut kas tik nenormāls? tas jau ko izlasa grāmatā, ir viens, bet dzīvē - pavisam kas cits :-/
28.09.2007 18:10 | saite | Atbildēt

+0
Vai tieshaam Latvijaa ir TIK neizgliitoti cilveeki, ka rodas nepiecieshamiiba tik dabiskas lietas atspogiljot shaadaa projektaa?! :-/
28.09.2007 17:31 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits