Tematiskās ballītes

19.10.2007, baiba_gabranova

Vakarā jādodas uz Piebalgas pusi, kur lauku mājā pie draugiem mans brālis rīko tematiskās dzimšanas dienas svinības – 37 gadi kolhozā. Domājot, ko dāvināt un ko vilkt mugurā, izfantazējām brīnumu lietas. Žēl, ka, lai to visu īstenotu, vajag daudz vairāk laika un līdzekļu.

Bet vismaz kleita man jau ir – Ērika iedeva divas brīnišķīgas puķainas kleitas un tādu skaistu brezenta priekšautu. Gumijnieki man ir pašai, tā ka varēšu sapucēties ne pa jokam. Ideja par ierašanos vecajā volgā gan diemžēl bija jāatmet. Volgas mums nav, bet ar aizlienētu vāģi nekad nevar zināt, līdz kuram līkumam tiksi. Izrādās, ka puķu veikalos joprojām var atrast sarkanas neļķes, kurām agrāk nebiju pievērsusi uzmanību. Bet, kā sola ielūgums, pasākuma vietā mūs sagaida „uzrunas un apsveikumi, darba trieciennieku godināšana, dambretes turnīrs un sporta pasākumi”. Būs jautri.

Tematiskie karnevāla tipa pasākumi vienmēr izvēršas visjautrākie, laikam tāpēc, ka jocīgi saģērbušies cilvēki vieglāk atraisās un labprāt iejūtas lomās. Kādās tik ballītēs nav būts! Viena no manām mīļākajām bija astoņdesmito gadu disko, kuram par godu es humpalu bodē biju atradusi ģeniālu sarkanu kombinezonu ar polsterētiem pleciem un banānenēm, bet kājās man bija melnas lakādas striptīzdejotājas kurpes uz nenormālas platformas. Kā es ar tām, dejojot līdz rītam, nenolauzu kaklu, vēl šodien brīnos, tikai atceros, ka katru reizi, kad gribēju no tām atbrīvoties, visi džeki bija kategoriski pret. Tā vien izskatījās, ka viņi atgriezušies bērnībā, kad slepenībā bija iemīlējušies kādā no disko zvaigznēm – Sabrinā vai Sandrā, piemēram.

Brīnišķīga bijusi arī čigānu ballīte, kurā mani draugi izskatījās gluži kā no Kusturicas filmām izkāpuši – puķainos kreklos ar platām piedurknēm un ar alumīnija foliju aplīmētiem „zelta” zobiem. Toreiz vakara nagla viennozīmīgi bija džeki, jo neviena meitene ar puķi matos viņiem līdzās nestāvēja.

Bet vistrakākā bija mana 30.dzimšanas diena. Tā kā mums ar draudzeni dzimšanas dienas ir pavisam blakus, ballīti organizējām kopīgu ar nosaukumu – „Mums 60!”. Par abām kopā tā jau arī sanāca, bet viesiem likām ierasties vecuma grupai atbilstoši – kā pensionāriem. Toreiz mūsu skaistumkopšanas redaktore Nana man ieteica ģeniālu triku – dabiski sirmu matu un uzacu efektu var panākt ar zobu birstīti, kas pamērcēta baltā guašu krāsā, un efekts bija satriecošs (starp citu, tai bildē – tās esmu es). Arī ciemiņi pacentās saposties līdz nepazīšanai. Cienājām viņus ar frikadeļu zupu, pupiņu salātiem un biezpiena sacepumu, bet pēc tam sekoja dejas līdz rītam pie Paula platēm.

Kāds ir bijis tavs jautrākais tematiskais baļļuks?

Komentāri [14]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Baltais dress cods ir labs...Biju uz pasākumu, kas norisinājās senlaicīgā ēkā un skats, kad visi ballītes dalībnieki bija tērpušies baltā, bija lielisks! :-)
23.10.2007 01:44 | saite | Atbildēt

+0
Es esmu uzriikojusi 3 temapiskās ballites - lai jautrak un cilveki nakot ciemos padomatu mazlietin vairak neka vienkarsi jaunas štātītes uzstīvāt un tas ari viss!Vienu uzriikoju gerbjoties tikai zalas un dzeltenas drebes - tur bija ko redzet, kad dzeki bija ķemmejuši humpalas un saģēŗbušies šikak ka meitenes!Jaunajaga gada tradicionali majas apstakļos, jo par velu attapamies, ka Jaunais gads klat karnevals tia sarīkots un tresa bija 80 gadu stila jo dzimusas ar draudzeni bijam to sakuma nu traki glaunas drebes konstatējam var atrast leto abgerbu veikalos un lidz ar to ari parsmieties
22.10.2007 18:31 | saite | Atbildēt

+0
Ar tiem dreskodiem pa krāsām arī ir viltīgi, jo, piemēram, man nav nekā zila, nekā rozā vai balta. Nu ok, baltu vēl vienu džemperīti varētu izrakt vai zilas džinsas. Katram tak ir kaut kādas krāsas, ko nevalkā, un tad nu tā tizli sanāk, ja jāmeklē it kā normāli apģērbi krāsā, kas pašam riebjas. Bet tādi ar smieklīgu tēmu ir labie pasākumi - tur jau tiešām var uzvilkt krievu laiku zeķubikses, jo visi būs tizli saģērbušies:D
20.10.2007 23:04 | saite | Atbildēt

+0
Mana pieredze šajā jautājumā ir pavisam neliela, jo esmu bijusi tikai uz pāris tematiskajiem pasākumiem...To dress code bija balts un svītrains...Lai arī kāds būtu dress code pasākums būs labāks par tādu, uz kuru katrs nāk saģērbies kā grib :)
20.10.2007 22:45 | saite | Atbildēt

+0
Aha:D
Bet vispār tā ideja par sirmajiem matiem riktīgi laba. Ja būs vēl kādreiz kāds penžu pasākums, būs jāizprovē:D
19.10.2007 21:46 | saite | Atbildēt

+0
Man trūkst vārdu :-D
19.10.2007 21:38 | saite | Atbildēt

+0
Jā:D Tu labāk paskaties galeriju "pasaki, kas ir tavi draugi, un es pateikšu, kas esi tu pats." Tur jau točna kā tematiskajā ballītē izskatās, bet tā nav ballīte, tā ir īstenība:D
19.10.2007 21:31 | saite | Atbildēt

+0
Ne pa tēmu, bet apskatījos vēl dažas galerijas un pārsmējos par galeriju ar nosaukumu "Cilvēki, kurus nekad vairs negribētu satikt"( nu vai kaut kā tā). Nr10- klasisks urla :-D
19.10.2007 21:19 | saite | Atbildēt

+0
Ha ha, Kalniņš - ome:D
Man, personīgi, vislabāk patīk no vecmāmuļu naktskreklu balles cilvēks ar grebeni un zilā naktskreklā - Pidžinātājs:D
Pēc šitām ballēm nospriedām, ka vienmēr ir jātaisa tematiskās, citādi nav tas.
19.10.2007 21:12 | saite | Atbildēt

+0
Hah, tur vienā bildē ir džeks ar Cosmo žurnālu rokās :-D Slēptā reklāma Tavās galerijās ;-)
19.10.2007 21:06 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!