Par šopingu

07.11.2007, zane_nikodemusa

Esmu viena no tām, kura iepērkas garastāvokļa vadīta. Vakar, pēc nakts, kuru pavadīju rūpējoties par slimo suni, nopirku divus krekliņus, bez kuriem mierīgi varētu iztikt. Šodien tiešām nesaprotu, kāpēc man tos vajadzēja.

Savukārt pagājušajā nedēļā, kuru pavadīju Minhenē, lai novērtētu pasaulē smukāko dibenu konkursu, kuru rīkoja apakšveļas līnija Sloggi, un MTV Eiropas balvu pasniegšanu (par to visu varēsi lasīt decembra Cosmo), tik ļoti biju sajūsmā par tur sastaptajiem cilvēkiem un notikumiem man visapkārt, ka, staigājot pa daudzajiem veikaliem, acīs nekrita pilnīgi nekas. Tad, kad ir ļoti labi, man vienkārši neko nevajag.

Kaut kur lasīju, ka mūsdienu sievietei iepirkšanās ir izvērtusies par savdabīgu relaksācijas veidu. Pērk, pērk un tikai mājās pie spoguļa secina, ka iegādātā lieta ir absolūti nevajadzīga. Zinātnieki tam ir raduši savu skaidrojumu, proti, iepirkšanās laikā mūsu organismā izdaloties laimes hormons endorfīns, kas rada labsajūtu arī alkohola un narkotisko vielu lietošanas iespaidā. Tieši tāpēc psihologi iesaka neaizrauties ar pastāvīgu bodīšu ķemmēšanu, jo pārmērības var izraisīt atkarību. Zinātnieki jau esot novērojuši, ka īpaši labi situētas sievietes nespēj tukšām rokām iziet no iepirkumu centra. Taču, ko citu iesākt, ja tas ir viens no vieglākajiem veidiem kā vismaz uz mirkli var sajusties labāk?

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
jā, tas ir 21. gadsimts :)
iepirkšanās ir kā hobijs, enerģijas atjaunošana, bez tā vienkārši, manuprāt, neviena sieviete vispār nevar iztikt :)
11.11.2007 21:41 | saite | Atbildēt

+0
Ja dzīvotu Rīgā noteikti būtu tā pat! Un tā arī ir, kad esmu tur, bet pa cik manā pilsētā ir pieejams kautkāds tirgus, kurā ieeju 1.reizi pus gadā, domājot ka varbut kautkas būs..Un viens Rimi, kurā patīk viens veikals tikai.. tad nekā cita neatliek kā uzpīpēt un ar draudzenēm iedzet pa aliņam :-D (l)
11.11.2007 15:23 | saite | Atbildēt

+0
ar mani laikam kautkas nav riktiigi, jo vazaajoties pa LV veikaliem , NEKO neatrodu. Varu veselu dienu izteereet kemmeejot, bet taa arii neko nenopirkt. Tad cena neatbilst kvalitaatei, tad izmeers nav iistais, tad kraasa nepatiik,
tad paardeveeja nepatiik.Ja esmu ar maasu, tad ir jautraak. Mani uz kautko pierunaa utt. Aaa, bet ar aarzemju veiciishiem ir savaadaak. Tad shoppings iet uz urraa, nummurinjaa atgriezhos paarkraavusies kaa eezeliitis :D
07.11.2007 19:17 | saite | Atbildēt

+0
Man laikam šī atkarība atkrīt :-) Gluži otrādāk - 101 reizi apsveru vai man vajag to mantu vai ne. Šad un tad tas arī ir traucējoši, taču tāda nu reiz es esmu ;-)
07.11.2007 18:50 | saite | Atbildēt

+0
Pilnīgi mans gadījums. Man vislabāk patīk iepirkties vienai, kad ir skumji, bēdīgi vai vientuļi. Tad uz nebēdu izlaikojos un stiepju mājās kaudzi ar mantām un drēbēm. Vakar konstatēju, ka mani mīļākie ziemas zābaki ir nelietojami un šodien devos ekspedīcijā pa veikaliem. atradu vienu salīdzinoši lētu bodīti un no veikala izgāju ne tikai ar ziemas zābakiem, bet arī 2 pāriem rudens zābaku - ar papēdi un bez un 2 kurpju pāriem... it kā jau es varētu dzīvot bez visa tā ko pērku, jo reizēm gadās ka uz mēneša beigām īsti ēst ko nav, bet man patīk iepirkties un tas tiešām uzlabo garastāvokli. :)
07.11.2007 18:01 | saite | Atbildēt

+0
Es arī diezgan daudz pērku, bet man vajag visu to! Nekādus nevajadzīgus krāmus nepērku:) Visas nopirktās drēbes es velku. Un tad, kad es esmu iepirkusi tā pavairāk, tad nepērku. Kaut gan draugs saka, ka izlādēs man visu skapi ārā, un es pat nepamanīšot:D Bet tā nav, es velku visu, ko esmu nopirkusi.
07.11.2007 16:03 | saite | Atbildēt

+0
Ļoti pazīstama situācija :-D Tiklīdz kā mani kaut kas neapmierina vai jūtos slikti, eju iepirkties. Rezultātā - mans skapis un rotas lietu lādīte ir pārbāzti. bet reāli es izmantoju apmēram trešo daļu no tā visa :-/ Esmu atradusi veidu kā savu sirdsapziņu nomierināt, pēc šādiem tēriņiem. Lietas, kuras esmu nopirkusi mirkļa iegribas dēļ, atdodu vai pārdodu draudzenēm un paziņām. Vismaz tad mans skapis nav pilns ar novārtā pamestiem apģērba gabaliem.
07.11.2007 14:29 | saite | Atbildēt

+0
Cik pazīstama situācija...
Jā arī es kādreiz pirku lietas, kuras man nemaz nav vajadzīgas, bet pamazām esmu iemācījusies piebremzēt - uz veikaliem eju tikai tad, kad tiešām kaut ko vajag, es domāju funkcionāli vajag, nevis kompensēt k-ko.
Kā es no tā tiku vaļā... Mainījās pārvietošanās līdzeklis no sabiedriskā transporta uz mašīnu, nebija jānīkst stacijā līdz vilcienam, bet ko gaidot vilcienu lai dara... Tad vēl izvēlējos citu endorfīnu ieguves veidu - vingrošanu, nopirku pusgada abenementu un naudas lupatiņām, protams, ka vairs nebija. Nu jā, un tagad man ir jauna atkarība - cosmo.lv!
07.11.2007 13:14 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)