Manas šaubas

08.11.2007, elina_stengrevica

Man nevajadzētu rakstīt blogu ceturtdienās, jo tas ir uzreiz pēc Dombura "Kas notiek Latvijā?". Man pēc tam vienmēr ir, ko teikt. Bet šeit, manuprāt, to darīt nevajadzētu, jo man radies iespaids, ka piedalīšanās sabiedriski politiskajā dzīvē interesē ļoti nedaudzas cosmo.lv lasītājas.

Šī interneta lapa ir vieta, kur meitenēm un dāmām izrunāties un izlasīties par visu sievišķīgo, kas aktuāls dzīvē. Tradicionāli politika pie tā netiek pieskaitīta. Tāpēc arī žurnālā tu nekad par to nelasīsi. Taču es domāju, ka piedalīšanās sabiedriski politiskajā dzīvē vismaz informētības līmenī tomēr ir katras jaunas un domājošas sievietes aktualitāte.

Ja es par to neinteresētos, man nebūtu ne informācijas, ne viedokļa. Ja man nav informācijas, tad es nevaru zināt, kādas ir iespējas ir uzlabot savu dzīvi vai cīnīties pret tiem, kas mani apdraud - vai tas ir mans finanšu stāvoklis (inflācija), vai mana brīvība (demokrātiskie principi), vai vērtības (nemelot, negvelzt muļķības, izturēties pret cilvēkiem ar cieņu). Ja es nemāku uzlabot savu dzīvi vai cīnīties pret tās apdraudētājiem, tad es nevaru būt ar dzīvi apmierināta, jo man vienmēr kaut kas nepatiks.

Vakar Domburšovā kāds labi pateica - ka tauta ir pārāk toleranta, tāpēc jau tās kalpi var atļauties visu. Es vēl piebilstu, ka cilvēki tiešām necīnās par savām interesēm - gan baidās, gan ir piekusuši no sadzīves kreņķiem.

Nu labi, neizplūdīšu pārāk savās pārdomās. Es šoreiz esmu ļoti atklāta, tāpēc gribētu dzirdēt arī Tavas domas - vai sabiedriski politiskajai dzīvei ir nozīme tavā dzīvē? Vai tu vēlies tajā iedziļināties? Ja tu padalītos ar savu viedokli, man būtu vieglāk izlemt, vai šad un tad uzrakstīt vismaz kaut kādas pārdomas par notiekošo un padiskutēt ar Tevi, vai labāk tomēr pieslieties tradicionālajam viedoklim, ka jaunas sievietes un sabiedriski politiskā dzīve nav savienojamas?

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Es uzskatu, ka sad un tad tomer vajadzetu rakstus par politiku, jo raugoties uz politisko situaciju, kas notiek Latvija, tad ir mazliet skumji, ka mes no demkoratijas pamazam veidojamies par antidemokratisku rezimu (lai gan tas ir tikai teoretiski, ka patiesiba ir isteniba?) Mes visi kopigi veidojam musu nakotni, un mums ir japauz musu viedoklis, jo tikai ta mes spesim ko mainit!
esmu skolniece, tadel sajas Enu dienas tadel piedalisos konkursa, kur iespeja ir enot kadu Eiropas Parlamenta deputātu. Manuprat, sievietes politika spej tik pat daudz cik viriesi, mes spejam domat daudz racioalak un rast jaunus risinajumus, idejas. Tikai kopigi, mes ko spesim mainit!tadel, loti cer, ka bus kadi raksti par so "karsto"temu, jo tas man palidzetu ari manai turpmakajai karjerai, kas noteikti bus saistita ar politologiju!
mes sievietes spejam but labas politikes!
14.11.2007 21:46 | saite | Atbildēt

+0
Es arī piekrītu vairākumam meiteņu - nedzīvojam jau mucā, tāpēc politiskai dzīvei arī ir liela nozīme mūsu ikdienā. :-)
12.11.2007 14:34 | saite | Atbildēt

+0
7ņas!!! :-) nepiekrītu lishkjei, jo domāju, ka, ja būs raksti par politiskām norisēm, tos paskatīs, varbūt nelasīs, bet tie būs, bet, ja nav dota iespēja, tad nav nekā. es ieteiktu cosmo rakstīt, jo tā ir lieliska iespēja veicināt sabiedrību domāt par valsti kurā dzīvojam.
12.11.2007 14:02 | saite | Atbildēt

+0
Man ir skaidrs, ka, ja es uzrakstīšu blogu par sabiedriski politisku tēmu, vismaz 6 meitenes tos izlasīs :) Ļoti labi, paldies par atsaucību!
10.11.2007 20:50 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Politika noteikti ir tēma, kas interesē daudzas izglītotas sievietes. Pat ne obligāti izglītotas, bet dzīves zinātkāras - tās, kurām nav vienalga, kas notiek apkārt. Ja Cosmpolitan redakcija vēlas piesaistīt šādu sieviešu auditoriju, tai būtu ne vien pāris reižu jānodrukā dažas rindiņas sakarā ar politiku, bet gan jāpamaina viss žurnāla koncepts. Un tā kā tas, visticamāk, nekad nenotiks, domāju, ka ar pašreizējo žurnāla auditoriju pat pāris rindiņas par valdošo elites varu Latvijā būs liekas... Jo tās netiks nopietni lasītas.
09.11.2007 01:31 | saite | Atbildēt

+0
piekriitum Dolcezzai...
kaut gan man nepietiek laika,lai sekotu līdzi ziņām, taču vienmēr ieeju apollo vai tvnetā,lai izlasītu aktualiātes-tai skaitā mani interesē politika...atbalstu,lai arī cosmopolitan pievērstos vairāk arī politikai...jo cik tad var rakstīt par ,piem., gēla nagiem,frizūrām, slavenībām utt...brīziem rodas iespaids,ka žurnāls ir tikai "blondīnēm"....
08.11.2007 20:10 | saite | Atbildēt

+0
Cosmo ir sieviešu žurnāls. Bet arī mūs sievietes ietekmē politiskā situācija . Uzskatu, ka vajag rakstīt arī par politiku!
08.11.2007 18:56 | saite | Atbildēt

+0
Nu, var jau būt, ka ir jaunas sievietes, kam par politiku nospļauties. Pēc 30 gadiem tās būs tās, kas sēdēs uz soliņa un gaudīsies, cik valdība slikta. Tās, kas interesējas un dara, tās nemūžam nebūs tādas pasīvas čīkstētājas, jo būs iemācījušās iet un darīt. Vajag par politiku! Un nevis par to, ka Kalvītis ir cūka un Zatleram stulba frizūra, bet argumentētus faktus un pamatotus viedokļus.
08.11.2007 16:38 | saite | Atbildēt

+0
Vidusskolā politiskajām lietām ļoti aktīvi sekoju - gan avīzes lasīju, gan Domburšovu skatījos. Mūs, 3 draudzenes, reiz pat gandrīz izdzina no vēstures stundas, jo tās laikā mēs aktīvi (un mazliet par skaļu) diskutējām par Saeimas vēlēšanu rezultātiem, jo katra bija balsojusi par savu partiju) ;-)
Avīzes lasu joprojām, bet politiskās ziņas vairs man nav tā aktuālākā informācija. Protams, ka nozīmīgākās un skaļākās tēmas tāpat uzzinu. Vienkārši vairs neredzu jēgu "cepties" par lietām, kas tikai bojā nervus, bet tāpat tiks izlemtas neatkarīgi no manis (t) Bet vēlēšanās gan man patīk piedalīties.
08.11.2007 15:55 | saite | Atbildēt

+0
No politikas nebēgu, bet pārāk arī par to neinteresējos. Patīk, ka meitenes šeit reizēm papļāpā par politiku, jo tas parāda, ka nav vienalga, kas notiek.
Par to cīnīšanos par savām tiesībām... Esmu ļoti spītīga un man nepatīk, ja man kāpj uz galvas, bet cik ir sanācis par sevi cīnīties esmu sastapusies ar apbrīnojamu nenovēlību un morālu bombardēšanu, ko es tur ņemos, man jābūt melnai un maziņai utt Un diem''zel to man nesaka valdošā koalīcija vai kādi nu baigi austie beņķu deldētāji, bet cilvēki, kuriem blakus dzīvoju un ikdienā kontaktējos. Latvieši paši tos, kuri par kaut ko cīnās, samin un nolamā... un gaida vēl, kad kaut kas mainīsies uz labo pusi.
08.11.2007 12:14 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)