Personīga izrēķināšanās

13.11.2007, zane_nikodemusa

Johaidī! Nav brīnums, ka visatļautība valda mūsu augstākās varas gaiteņos, ja pat LNT mūzikas raidījuma Cīņas klubs tiesneši Artis Volfs un Toms Grēviņš sev netīkamus mūziķus mēdz noknābāt, neadekvāti ķiķinot. Tā vien šķiet, ka visvairāk viņi sajūsminās paši par sevi.

Šoreiz nevaru runāt par visiem līdz šim notikušajiem šoviem, jo tā pa īstam un līdz galam esmu redzējusi vien divus: to, kura finālā sacentās grupa Dzelzs Vilks ar Lauri Reiniku, un iepriekšējās nedēļas, kur beigās duelējās Elli U un Dons. Taču, ja Volfs un Grēviņš uzskata, ka ar šī raidījuma palīdzību viņi mūsu mūzikas pasauli attīrīs no pelavām (kas nemaz nav tik peļama ideja), es tomēr uzskatu, ka ir jāmaina veids, kādā viņi to dara. Piemēram, pagājušā nedēļa no viņiem es nedzirdēju gandrīz nevienu sakarīgu un profesionālu (!) komentāru par Elli U līdzšinējo karjeru un dziedāšanas manieri, jo vienīgais, ko abi tiesneši darīja, bija stulba ķiķināšana un frāzes no sērijas "ja mēs teiksim, ko domājam, sāksies puņķi un asaras." Manuprāt, nepatīkamas lietas var pateikt arī tā, lai nesaraudinātu. Un, šķiet, tieši tādēļ Volfs ar Grēviņu skaitās profesionāļi Latvijas mūzikas biznesā, lai tiem, kuriem nevajadzētu dziedāt, viņi to varētu pateikt bez personīgām piezīmēm un ķīķināšanas. Taču tagad abi vīrieši, kurus līdz šim vērtēju visai augstu, uzvedas kā tādi nenobrieduši tīņi, kuri pirmo reizi ir tikuši televīzijā.

Līdzīgi bija ar Laura Reinika vērtēšanu. Labi, dzied viņš saldas dziesmas, kuru vārdu virknējums reizēm ir absolūti neloģisks, taču tiesnešu komentāri atkal bija tikai "man patīk/nepatīk" robežās un ar visai riebīgām piezīmēm, kas tika veltītas Lauri pavadošajām dziedātājām. Lai arī Laura dueļa pretinieki grupa Dzelzs Vilks man pirms pāris gadiem bija viena no mīļākajām grupām, taču konkrētajā trešdienas vakarā es no visas sirds jutu līdzi Laurim. Kāpēc? Jo tiesnešu "man nepatīk" vērtējumam pievienojās skatītāji, kas atradās tribīnēs un kā tāds mežoņu bars mēģināja izrādīt visu, kas viņiem ir sakrājies pret Reiniku.

Vienu gan nevaru noliegt - raidījuma nosaukums sevi ir attaisnojis. Jo tik bezpalīdzīgus daudzus no populārākajiem mūziķiem vēl nebiju redzējusi. Kā tādi gladiatori arēnas vidū, kad aurojošs pūlis pieprasa asinis."Izdzīvo stiprākais," droši vien teiktu Volfs ar Grēviņu.

P.S. Rīt vari ievērtēt nākamo Cīņas klubu (LNT, plkst.21:50). 14.novembrī gaidāmajā šovā Double Faced Eels piedalīsies ar dziesmu Salda dzīve ievārījumā, Melo-M izpildīs grupas Boney M 70.gadu superhītu Daddy Cool, Goran Gora spēlēs Swim, Robert, swim, bet Jānis Stībelis dziedās dziesmu Glāze piena.

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
ja man ari besi ara ta vinju nodirshana-tad man parasti uzreiz prata paradas fraze-paskatieties tak uz sevi un pec tam kritizejiet citus!pasi baigi skaistie?nee!pasi mak vispar dziedat lielas auditorijas prieksa?nee ! :-/
15.11.2007 17:57 | saite | Atbildēt

+0
P.S. Paskatīsimies, kā šovakar būs :) Lai gan pret mūziķiem, kam paredzēts piedalīties, Volfam ar Grēviņu lielas antipātijas nevarētu būt.
14.11.2007 21:32 | saite | Atbildēt

+0
Zini, Zakji*, es pat esmu pārliecināta, ka viņiem pēc scenārija ir jābūt ļauniem, jo tikai tā var piedabūt skatītājus balsot, taču pat tādā gadījumā viņi ir slikti aktieri. Manuprāt, jebkurā biznesā īsti nav pieļaujams, ka tik nekulturāli izrādi savu personīgo attieksmi.
14.11.2007 21:29 | saite | Atbildēt

+0
Reizem tiri fonam iesledzu sho raidijumu -ideja jau ir neslikta, bet abi vaditaji pamanas nokaitinat ne vienu vien...Nu nez, man shkjiet, ka vinjiem pec scenarija ir paredzets but tik ljauniem! Ja visas tas replikas tiesham ir patiesas, tad man ari mainas domas par vinjiem ka par muzikas profiem!
14.11.2007 19:38 | saite | Atbildēt

+0
Pilnīgi piekrītu, ka nevarēja dzirdēt nevienu konstruktīvu spriedumu par Elli U, tikai teksti par to cik viņa jauna un, ka viss vēl priekšā, es kā skatītājs nejutos tik stulba, lai man nepātraukti atgādināti, ka Elli U ir tikai 16. 8-)
13.11.2007 19:48 | saite | Atbildēt

+0
nekad nav intereseejusi vai patikusi latvieshu muuzika, tapeec sho shovu vai raidiijumu neskatos un neskatiishos.
13.11.2007 18:15 | saite | Atbildēt

+0
Lidz šim šo raidījumu neesmu skatījusies, tagad laikam būs jānoskatās :-D
13.11.2007 12:33 | saite | Atbildēt

+0
Laika trūkuma dēļ neskatos šos raidījumus, taču ir sanācis dzirdēt līdzīgas atsauksmes... :-/
Sabiedrībai jau kļūst neinteresanti, ja šovi notiek mierīgā gaisotnē. Šis bizness ja ne gluži pieprasa kaut ko skandalozu, tad noteikti diktē savus noteikumus. Un, jāpiebilst, ka tie nav vieni no patīkamākiem... diemžēl... :-/
Tas, protams, nav piespiedu darbs, vari arī nepiedalīties, taču tad jārēķinās, ka nežēlīgā cīņā vispār vari kļūt mazs un melns un vispār nepamanāms... :-/
13.11.2007 12:30 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits