Rīgas sargi

30.11.2007, zane_nikodemusa

Tikko kāda LNT raidījuma pašreklāmā dzirdēju, ka filmu Rīgas sargi jau ir noskatījušies vairāk nekā 80 000 (!) skatītāju. Sievietes sižetā apgalvoja, ka filmas laikā pat vairākas reizes ir raudājušas. Es pagaidām nogaidu un neskrienu uz kinoteātri, jo...

Pirmkārt, jau trīs reizes centos noskatīties tās pašas komandas veidoto filmu Baiga vasara. Parasti vai nu aizmigu, vai arī tik ļoti nogarlaikojos, ka pārslēdzu citu TV kanālu.

Otrkārt, saistībā ar televīzijas digitalizācijas lietu Ēķis man nešķiet pats simpātiskākais cilvēks un man ar savu nopirkto biļeti negribas viņam nest peļņu.

Treškārt, esmu pārliecināta, ka Rīgas sargi nākamajā 18.novembrī tiks rādīti pa televizoru, un tad, ja pārstāšu dusmoties uz Ēķi, filmu šā vai tā noskatīšos.

Tajā pašā laikā daudzi mani draugi un paziņas filmas noskatīšanos ir pārvērtuši par ģimenes svētkiem. Viņi nopērk biļetes arī saviem vecākiem, un tad visi kopā dodas uz kino to noskatīties. Taču tad, kad prasu - kā patika, reti kurš spēj uz šo jautājumu atbildēt. Nesaprotu, kāpēc tā. Varbūt Tev ir nojausma, kāpēc daudziem ir tik grūti noformulēt viedokli par šo filmu? Ja esi redzējusi - kā pašai patika?

Lai jaukas brīvdienas!

Komentāri [19]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es saprotu arī Tavu nostāju, havaja, jo, piemēram, par spīti Šķēles mahinācijām turpinu patērēt Valmieras piena produktus. Ne jau visus, pret kuriem man ir pretenzijas, es boikotēju. Taču saistībā ar Ēķi man nepatīk, ka nu viņš ir pasludināts par latviešu kultūras glābēju.
04.12.2007 17:06 | saite | Atbildēt

+0
Ļoti gribu redzēt, tieši pirms filmas iznākšanas biju Cinevillā, un liekas, ka vajag noskatīties. Es laikam gaidīšu izrādi televīzijā.
03.12.2007 22:17 | saite | Atbildēt

+0
Mani arī satrauc, kas notiek sabiedrībā un ko dara ar valsts nadu, bet par to ir jārunā tad, kad par to runā! Ja tas būtu plašs boikots un aicinājums visiem pacelt lietu patr digitaliz';aciju un ēķi, tad jā, es arī neietu un tā izteiktu savas domas, bet viņām no tā ne silkts ne auksts, ka jūs neaizgājāt. Tāpēc šobrīd runa ir par to, ka filma ir interesanta un savējie- latvieši jāatbalsta, nevis jānoreij. Tāpēc man šāda attieksme liekas stulba.
03.12.2007 19:02 | saite | Atbildēt

+0
Paldies par atsauksmēm! Tiesa, manuprāt, nav īsti vietā manu attieksmi nosaukt par stulbu. Kuram tad ir jāseko līdzi tam, kas notiek valstī, ja ne arī pašai sabiedrībai? Un, ja ir veiktas mahinācijas ar valsts naudu, manuprāt, man ir par to tiesības būt nepamierinātai! Visvieglāk jau ir izliekties, ka nekas no tā, kas notiek "augšā" mūs neskar.
03.12.2007 12:52 | saite | Atbildēt

+0
stulaba attieksme! tikpat labi, es varētu neiet uz matemātikām, ateiktieslikt eskāmenu utt, jo mat. sk man nepatīk. Es ieteiktu noskatīties filmu, un nejau tiki viens ēķis viņu taisīja, bija liela cilvēku komanda, kurai pateikt paldies! Laik kādas ķļudas varētu atrast un piesieties, tik un tā Paldies viņiem! 1) bērniem rodas apziņa, kas ir Latvijas vēsture 2) Laba latviešu filma, ar latviešu aktieriem.
03.12.2007 01:05 | saite | Atbildēt

+0
Noskatījos filmas pirmizrādi Valmierā.
Tik pacilājošas, patriotiskas sajūtas vēl nekad nebiju izjutusi! Mani neinteresē ne skandāli, kas ir apvijuši Ēķi, ne arī veids kā tika iegūta nauda! Galvenais, ka beidzot pēc ilgiem laikiem mums ir tik laba un kvalitatīva filma!
Es arī gan smējos (Ješka Skrastiņa izpildījumā bija unikāls), gan arī apraudājos filmas laikā. Un galīgi nepiekrītu tam, ka aktieru tēlojums bija samākslots!
Man patika un es noteikti nepažēloju to naudu, ko izdevu biļetes iegādei :-)
02.12.2007 22:37 | saite | Atbildēt

+0
Biju šodien. Man arī vienalga, ko Ēķis dara ar digitālo TV (nemaz nezinu, ko dara). Filmai nebija ne vainas. Laba.
02.12.2007 21:57 | saite | Atbildēt

+0
man gan neienteresē kkāda ēķa digitalizācijas problēmas. 8-) Ne jau ēķis noteiks cik filma ir laba. To nosaka,galvenokārt aktieri :). Visu cieņu Jānim Reinim. man šī filam tiešām ļoti patika. un apkārt sev esmu dzirdējusi tikai divu veidu atsauksmes: "tiešām laba" vai "priekš Latvijas jau normāli". sliktas nē. kāpēc gan mēs nevarētu pa īsatm papriecāties par kādu labu notikumu. Un NEMEKLĒT to sliktumus,kurus war izvilkt no jebkā.
???
Nu jā-ja cilvēks ir pārskatījies "harijpoterweidiigaasunweel nezkaadispecefekti" filmas,tad šī filma tiešām var likt vilties. bet tas arī nava šīs filmas piedāvājums.
es gan priecājos un esmu lepan,ka latvijai ir kāda skaista filma,ko skatīsies mani bērni,kā tagad es-limuziinu wai wella kalpus. (l)
02.12.2007 01:11 | saite | Atbildēt

+0
Satriecoša filma, man jau ļoti patika! Un kāds tur Ēķis vai ne Ēķis, prieks, ka latvieši beidzot ir izveidojuši tiešām kolosālu filmu! Metiet pie malas savus aizvainojumus un noskatieties filmu, manuprāt, mūsu sabiedrībā pietrūkst tā patriotisma.
01.12.2007 23:11 | saite | Atbildēt

+0
Mans pārdomas:Man nepatīk latviešu filmas, vēstures stundas mani garlaiko..BET..biju uz filmu un ESMU patiesi SAJŪSMĀ!Filma vnk kolosāla :)..Šajā filmā ir no visa pa druskai..Var gan pasmieties, gan paraudāt, gan pamatīgi izbīties (l) ..Tiešām dažas vietas ir tik traģiskas..asaras sejā sariesās..Un joki labie :D It īpaši, kur zvanīja friči un viens viņus nosauca par d*rsasbērniem :D..Kā arī tā vieta par tām šprotēm :D..Ilgi par to smējos :D..Noskatoties filmu, sajutos tā pacilāti!Filma ir ļoti uzmundrinoša, patriotiska, latviska :)..Vēl tikai pietrūka mūsu tautas himna beigās ;-) ..Iesaku visiem noskatīties, kaut arī nepatīk vēsture :D
01.12.2007 18:59 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits