Dzīve pēc pieraksta

13.12.2007, elina_stengrevica

Zane vakar rakstīja par laimes sajūtu, un mans šodienas ieraksts ir cieši saistīts ar laimi. Es jau pagājušajā sestdienā biju noformulējusi bloga ieraksta pirmo teikumu: "Sestdien man gadījās baigā laime." Un nevarēju sagaidīt, kad pienāks mana kārta rakstīt blogu. Nu lūk, sestdien man gadījās baigā laime.

Es pamodos no rīta un bija pilnīgi skaidrs: vajag frizieri. Tev nekad nav gadījies tā, ka pilnīgi no zila gaisa tu pēkšņi zini, ka tev vajag to, par ko vakar pat iedomāties nevarēji? Vēl ļaunāk. Tu zini, ka tas, ko vēlies, ir gandrīz neiespējami... bet neiespējamība nemazina vēlēšanos.

Neiespējami tāpēc, ka vispār visa mana dzīve ir pēc pieraksta. Zobārsts: mēnesi uz priekšu, kosmetoloģe - no nedēļas līdz mēnesim, manikīre divas trīs dienas, ginekoloģe divus mēnešus, ģimenes ārste (atkarībā no nepieciešamības pakāpes) no divām stundām līdz nedēļai. Tapešu līmētājs - mēnesis, elektriķis - nedēļa, utt. Visā manā iepriekšpierakstītajā dzīvē vienīgi galdnieks pirms diviem mēnešiem teica: "Nu labi, brauciet kaut vai tagad." Visa pārējā sadzīve notiek pēc pieraksta. Kur es sestdienas rītā izraktu kādu, kas normāli nogrieztu matus?

Man ir brīnišķīga draudzene, kura strādā par frizieri. Pāris reižu viņa bija veidojusi man matus, bet ne griezusi. Tajā sestdienas rītā biju gatava riskēt par visiem 100%. Galu galā - sliktākajā gadījumā mati ataugs. Un es viņai zvanīju, kaut man nebija cerību ne uz to, ka viņa tajā dienā strādā, ne uz to, ka, ja viņa strādā, viņai varētu būt brīvs brīdis. Taču viņa teica: "Nu brauc! Man ir divas stundas brīvaa laika." Meitenes, kā tas skanēja! Kas tie bija par maģiskiem vārdiem tajā brīdī! Bez pieraksta. Tad, kad gribās, nevis tad, kad vajag. Kāds vieglums un kāda brīvība!

Man nogrieza ne tikai matus. Nogrieza iepriekšējo pierakstu. Un šī spontanitāte manā dzīvē bija... pēdējā reize, kad es jutos laimīga, Zane.

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Esmu no tiem cilvēkiem, kas pierakstās laicīgi, jo tieku tikai pēc darba vakaros un parasti šo laiku vajag daudziem. Bet nenoliegšu, ka ir bijuši gadījumi, ka tieku pie savas frizieres tajā pašā dienā.
Patiesībā pēc pieraks'ta dzīvot nepatīk, jo jātērē laiks un nervi jau tam vien, lai pierakstītos uz kaut kurieni - pie friziera, manikīra utt
14.12.2007 14:26 | saite | Atbildēt

+0
:)
14.12.2007 13:34 | saite | Atbildēt

+0
Pirms gadiem 10, kad es pēdējo reizi biju frizētavā, tur bija tā, ka aiziet, apsēžas un griež! Kāds vēl pieraksts? :D Pirms gadiem 6, kad man bija gari mati, es pati tos galus griezu nost. Njā, īstenībā nesaprotu, priekš kam jāiet pie friziera? Nu, es saprotu, ka tad, ja grib kaut kādu īpašo griezumus, kur aizmugure jāredz, lai to uztaisītu, bet, ja cilvēks pierakstās mēnesi iepriekš, lai apgrieztu galus, tas man liekas smieklīgi:D
13.12.2007 16:57 | saite | Atbildēt

+0
Es arī uz frizētavu parasti pāris stundas pirms iešanas pierakstos. Sliktākajā gadījumā esmu dienu vēlāk aizgājusi. Patiesībā nesaprotu cilvēkus, kas savus matus uztic tikai vienai frizētavai, ja to pašu var izdarīt daudzi un daudzreiz ātrāk un pat lētāk. Esmu tērējusi gan lielas summas dārgajās frizētavās, gan mazas summas rajonu frizētavās. Atšķirību neesmu manījusi ne es, ne kāds cits.
13.12.2007 15:56 | saite | Atbildēt

+0
Man tik traki nav, līdz zobārstam mazāk kā nedēļu gaidīju, uz superkrutām frizētavām neeju, tāpēc man nogriež uzreiz, kad vajag, pie ginekologa arī mazāk par nedēļu jāgaida. Laikam man ir veicies :)
13.12.2007 11:29 | saite | Atbildēt

+0
Es pie zobārsta pierakstos jau mēnesi iepriekš :-D . Bet tā jau ir , ka viss dzīvē notiek "pēc pieraksta". Atceros pasenu gadījumu, kad kādā 6dienā 8:00 no rīta bija pierakstījusies kosmētiskajā salonā, lai man uzliktu make-up, jo devos uz radinieces kāzām. Bet aizejot uz turieni, nosēžot jau kādu laiku, uzzināju, ka meistare neatnāks, jo "saslimusi". Biju nikna. Kur lai 6dienā rauju citu make-up licēju? (e) Laika, lai azbrauktu uz māju arī nav. Iztiku bez. Gribēju rakstīt sūdzību, bet neuzrasktīju, jo tāpat jutos labi un skaisti arī bez kosmētikas uz sejas, kāzas bija foršas un arī jutos mazliet laimīga tajā atmosfērā. (l)
13.12.2007 11:21 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)