Brīnumainās pārvērtības

23.01.2008, erika_berzina

Bērnībā man tētis stāstīja par savu mammu, t.i. manu vecmāmiņu (starp citu, viņu arī sauca Ērika Bērziņa, bet es viņu diemžēl nekad neesmu satikusi), kurai esot ļoti paticis laiku pa laikam pašas spēkiem pārveidot dzīvokļa dizainu vai, precīzāk, iekārtojumu. Kamēr neviena neesot bijis mājās, viņa dzīvoklī pārbīdījusi mēbeles un visu pārkārtojusi. Un visiem ir bijis liels pārsteigums, ka atkal kaut kas ir mainījies. Arī man patīk tā darīt. Šo īpašību laikam esmu mantojusi no savas vecmāmiņas.

Kad vēl dzīvoju pie vecākiem, tad vismaz reizi mēnesī (nu labi, dažreiz pat reizi divās nedēļas) pārbīdīju savā istabā mēbeles. Istaba bija maziņa, bet es biju atradusi vismaz kādas četras piecas kombinācijas, kā un kur novietot gultu, grāmatu plauktu, rakstāmgaldu utt. Vecāki jau bija pie tā pieraduši, par kaimiņiem gan nezinu, jo parasti mēbeles pārbīdīju vēlu vakarā. Un tad, kad biju pārkārtojusi savu istabu, mani vienmēr pārņēma daudz, daudz pozitīvu emociju. Tas, ka bija mainījusies apkārtējā vide, mani piepildīja ar enerģiju un spēku. Un tādu sajūsmu, kāda ir, pārvācoties uz jaunu dzīvokli.

Tagad šādus eksperimentus veicu retāk. Tomēr arī tagadējais dzīvoklis ir piedzīvojis vismaz trīs kardinālas pārvērtības. Vakar, kad mums negaidot (pusotru mēnesi ātrāk, nekā bija solīts) piegādāja jaunu gultu, nācās ļoti operatīvi pārkārtot visu istabu. Tagad mūsu mazajā dzīvoklītī ir gan milzīga gulta, gan vecais dīvāns, no kura vēl neesam atbrīvojušies. Skats jau visai amizants, bet, galvenais, ka es atkal varēju kaut ko pārmainīt!

P.S. Vai arī tev patīk darīt kaut ko līdzīgu?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man ari vienmer parnjem pozitivas emocijas kad izmainu vidi ap sevi-parbidu mebeles :)) uzreiz viss ta citadak skiet,ne tik pierasts :)
28.01.2008 00:35 | saite | Atbildēt

+0
.. nu gluzi kaa es ... vecaaka buudama pat pamaniiijos graamatplauktu izjaukt pa sastaavdaljaam un saskruuveet no jauna citaa formaaa.... :-D tikai mantojusi gan neeesmu shadas iipasiiibas ... daudzi domaa ka esmu kaiminju beerns :D
27.01.2008 22:28 | saite | Atbildēt

+0
Man patik remonts un iekartoshanas, bet kad viss smuki sataisits un izvelets optimalais mebelju izvietojums, tad gan vairs neairaujos ar parveidoshanam... :-)
24.01.2008 13:40 | saite | Atbildēt

+0
Man gan nepatīk.... Man arī remonti nepatīk, es tad aiztinos prom un ļauju citiem darīties. Nē, nē, pārkārtošana nav man:)
23.01.2008 22:10 | saite | Atbildēt

+0
jā, šī lieta mantojas. Mana mamma arī ir no pārkārtotājiem, tāpat māsa, atceros, kad bijām pavisam maziņas - man 4, viņai 6, tad arī vīņa tik komandēja, kur kas jāliek! :D esmu tā radikāli pārkārtojusi vienreiz sau dzīvokli, jo pirms tam tur bija dzīvojusi un iekārtojusi mamma, bet es galīgi nevarēju iedzīvoties, tad pēc trīs mēnešu mokām, vienu vakaru visu sataisīju kā vajag un bija labi. Pat mammai patika un pārējie bija sajūsmā. šobrīd dzīvoklis ir piedzīvojis kapitālo remontu un es biju tik priecīga ņemties un domāt, kas, kur, kā, ļoti patīk interjera iekārtošana, bet nejūtu nepieciešamību ikdienā pārbīdīt mēbeles, ja nu vienīgi nejūtos ērti.:)
23.01.2008 19:46 | saite | Atbildēt

+0
Kad vēl dzīvoju pie vecākiem man tas bija kā hobijs! :-D Vismaz reizi trīs mēnešos istaba bija jāpārkārto!Es arī laikam to esmu mantojusi no mammas,vienmēr kad braucu ciemos kaut kas ir pārbīdīts,kaut kas ir pazudis,kaut kas jauns arī parādījies!
23.01.2008 19:35 | saite | Atbildēt

+0
Man liekas, ka šī "īpašība" mūsu ģimenē ir mantota - jo pārkārtot istabas patīk gan man, gan mammai, gan vecmāmiņai :-)(l) kaut gan kad biju mazāka, man pat brīžam nepatika, ka mamma atkal izdomājusi kko kārtot, bet kad pašai ir sava dzīvesvieta - oi, kā patīk! un dažreiz pat neko daudz nevajag pārbīdīt, bet sajūta pēc tam tik laba ;-)
23.01.2008 16:56 | saite | Atbildēt

+0
Mana gan istaba pārmaiņas reti piedzīvoja :-D
Nezin kāpēc, vienmēr biju aizņemta ar citām idejām un to īstenošanu! :-P
23.01.2008 14:39 | saite | Atbildēt

+0
uj, jaa... tagad gan retaak, bet kad biju mazinja, vienmeer kkaa mazs beerns atradu speeku lai pati paarbiidiiti rakstaamgaldu, gultu, kreeslus utt.. un kaadus variantus tik neizdomaaju.. :) un taads prieks pashai peec kaarteejaam paarmainjaam!
23.01.2008 14:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits