Vai vīrieši prot slimot?

24.01.2008, baiba_gabranova

Vakar redakcijā pārspriedām šo tēmu un nonācām pie secinājuma, ka daudzas sievietes frāzi „es jūtos slima” lieto daudz pamatotāk nekā vīrieši, kuri nereti tēlo mirējus, jau saķerot nelielas iesnas.

Manuprāt, lielos vilcienos vīriešus var iedalīt divās kategorijās. Pie pirmās pieder tie, kuri jau pie vieglas saaukstēšanās atgriežas bērnībā un sāk niķoties. Viņi atsakās celties no gultas, atsakās no tavām gādīgi pagatavotajām zāļu tējām, par tabletēm vai ārsta izsaukšanu nemaz nerunājot. Viņi uzmet lūpu, pagriežas pret sienu un pieprasa, lai liek viņus mierā, bet istabā gaiss no sasprindzinājuma un ciešanām kā pirms negaisa... Kādai manai paziņai vīrs bija sacēlis traci, atsakoties mērīt temperatūru ar parasto dzīvsudraba termometru, jo viņš nespējot noticēt, ka 21.gadsimtā joprojām jāizmanto tik arhaiski medicīnas piederumi.

Otra vīriešu kategorija jebkuru slimības pazīmi stoiski pacieš un neatzīsies sāpēs pat uz moku sola. To, ka viņam ir iekaisis pleca nervs, tu pamani tikai tad, ka viņš vairs lāgā nevar pakustināt vienu roku. Pat šādi pieķerts, viņš turpina liegties un uz visiem mēģinājumiem izdibināt patiesību atbild: „Nē, mīļā, man nekas nekaiš.” Šis vīriešu tips, manuprāt, ir pat vēl bīstamāks par pirmo, jo vēsā mierā var ielaist nopietnu kaiti līdz neārstējamai stadijai – jo neies jau čīkstēt! Vecāki taču mācīja, ka zēni neraud.

Arī starp sievietēm, protams, sastopamas spartietes un hipohondriķes, tomēr kopumā mēs savu veselības stāvokli spējam novērtēt daudz objektīvāk. Varbūt arī te mums jāpateicas intuīcijai un dabas dotai spējai ieklausīties savā organismā?

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Manā skatījumā, vairāk sastopama 2. kategorija. Vismaz manā paziņu lokā...
Ek, vīrieši, vīrieši, mūsu stiprais (gribētos gan!) dzimums! :-D :-D :-D
24.01.2008 18:42 | saite | Atbildēt

+0
Ir arī abu tipu apvienojums - pie sīkākās kaitītes ir uz miršanas gultas, jo jūtas slikti, bet nopietnas lietas (visādus ievainojumus un iekaisumus) neārstē, jo tas skaitās vīrišķīgi:D
24.01.2008 18:27 | saite | Atbildēt

+0
Ja es slimoju, tad tāpēc, ka patiešām esmu slima un lietoju zāles, nevis bezjēdzīgi lietoju medikamentus un bojāju savu veselību. Mans vīrietis pieder pie pirmā varianta :( Uzzināt vai viņš tēlo vai ir patiešām slims, ir ļoti vienkārši- piedāvā lietot zāles, ja jau patiešām ir tik ļoti slims kā izliekas...Ja saka, ka iztiks bez zālēm un būs OK, tad es zinu, ka tā ir tikai izlikšanās un viņš vnk grib, lai viņu pačubina ;)
24.01.2008 15:11 | saite | Atbildēt

+0
Labi, ka mans vīrietis nav nevien no minētajiem variantiem. Tomēr, ja runājam par sastopamību, biežāk šķiet, ka ir tas čīkstīgais hipoondriskais variants, kas diemžēl ir sekas audzināšanai, kad māmiņa aptekalē dēliņu, savukārt dēliņš nepakam negrib saprast, ka sieva ap viņu šitā neskraidīs.
24.01.2008 15:05 | saite | Atbildēt

+0
Es gan nekad neesmu satikusi vīrieti,kurš gaustos par katru sīkumu!Tieši otrādi-cietīs sāpes līdz pēdējam,bet pie ārsta tā arī neaizies!Tevis pieminēto pirmo tipu es pat nesauktu par īstiem vīriešiem!(Vismaz sev tādu blakus noteikti negribētu!)
24.01.2008 14:23 | saite | Atbildēt

+0
man laikam vairāk ir nācies sastapties ar pirmo kategoriju... kad no mušas tiek uzpūst zilonis! un tā niķošanās oj, oj, oj... :)
24.01.2008 14:03 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)