Kad piepildi Lielu Sapni

25.01.2008, zane_nikodemusa

Kļūst mazliet baisi, jo šonedēļ piepildīju savas Jaungada apņemšanās. Pirmkārt, atradu jaunu tenisa treneri, jo iepriekšējā gaida bērniņu, un tagad no treniņiem atkal neizsprukšu. Otrkārt, iestājos maģistrantūrā. Kāpēc es "cepos" par to visu? Tāpēc, ka vismaz šobrīd man vairs nav Lielo Vēlmju, kuras piepildīt.

Vistrakāk ir ar to maģistrantūru. Jau pamatskolas laikā, pārskatījusies filmas par Dienvidamerikas ciltīm, sapņoju reiz dzīvot kādā puertorikāņu ciemā un pētīt vietējo vēsturi un kultūru, taču līdz šim Latvijā nebija iespēju studēt antropoloģiju. Savukārt šogad Stradiņa universitātē tika atklāta sociālās antropoloģijas maģistrantūras programma, un, protams, šādu iespēju es nevarēju palaist garām. Eseja, pārrunas un vakar uzzināju, ka esmu uzņemta. Un ko es daru? Staigāju apkārt ar nekādu sejas izteiksmi, savukārt pašsajūta tāda it kā būtu dzērusi trīs dienas no vietas. Šķiet, vēl nespēju pieņemt to, ka var piepildīties lieta, kuru esmu vēlējusies vismaz desmit gadus. Mani pat tracina tas, ka šis sapnis ir zudis.

Kā Tu uzvedies, kad piepildās kaut kas šķietami neticams?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
MySelf-a - tā noteikti reiz būs :) Un, guru, tiksimies gan!
Savukārt, Jolly, par tām tālākajām mācībām - bakalauru ieguvu pirms četriem gadiem, taču aizrāvos ar darbu un arī īsti neviena maģistrantūras programma mani neuzrunāja, tāpēc mācību ziņā līdz šim gandrīz neko nedarīju (vien aizbraucu uz žurnālistikas kursiem ārzemēs). Ar to visu gribēju teikt, ka man šķiet, ka ir vērts mācīties tālāk tikai tad, ja ir spēcīgāki argumenti par vienkārši diploma nepieciešamību vai "tā visi dara." Bez kaut nelielas aizrautības maģistrantūrā varētu klāties visai grūti.
28.01.2008 12:37 | saite | Atbildēt

+0
Apsveicu!Tas ir diezgan liels panākums,iestājoties maģistrantūrā.Es gan vairs nevaru atrast tos spēkus tālāk mācīties,taču,protams,tas ir jādara,jo tas viss dzīvē noderēs.Man ir ļoti daudzi vēl nepiepildīti sapņi,taču tikpat daudzi ir arī piepildīti.Protams,ir diezgan pietiekami tādu piepildītu sapņu,kas man iepriekš licies,ka tas ir nereāli un nekad nekas tāds nevarētu piepildīties,taču,kad tas piepildās man ir liels gandarījums par sevi,un es noticu sapņiem,es ticu,ka piepildīties var viss,ko vēlas,protams,sapnim pretī ir arī jātiecas,lai to ātrāk realizētu! :-)
27.01.2008 17:05 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
nu ko! Tiksimies studijās! 8-)
26.01.2008 16:40 | saite | Atbildēt

+0
Mans sapnis ir kļut par mammu. pat iedomāties nespēju, cik laimīga (un uztraukusies) būšu, kad grūtniecības tests kādu dienu parādīs pozitīvu rezultātu. (l)
25.01.2008 22:38 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Apsveicu! ;-) Es pati lēnām tiecos uz sapņu piepildīšanu. Gan par studijām, darbu, privāto dzīvi... Vēl tik daudz kas jāizdara un tik garš ceļš līdz sapņu relizēšanas.
25.01.2008 22:14 | saite | Atbildēt

+0
Paldies, Mazā :) Un, essnee, Tev taisnība - neesmu vēl tai ciemā (un vēl jau man jāsaņemas un jāpabeidz tās studijas). Izskatās, ka man pat bail no tā, ka, ja ļoti saņemšos, tad kaut kad tur arī nokļūšu.
25.01.2008 17:16 | saite | Atbildēt

+0
Ooo, šī sajūta ir vienreizēja! (l)
Kādreiz, pamatskolas laikos, izlasīju grāmatu par Fatimu un 3 ganiņiem.Šī grāmata mani tik ļoti iespaidoja, ka vēlējos kādreiz aizbraukt uz turieni un savām acīm redzēt to. Biju jau aizmirsusi par šo sapni, un te, izturēju konkursu un nokļuvu Portugālē kā Erasmus studente. Kādā nedēļas nogalē kursabiedrene pienāk un piedāvā aizbraukt uz Fatimu. Kāda sajūsma un emocionālas sajūtas tās bija!!!! Pat tagad atceroties, mani pārņem fantastikas emocijas!! (l)
25.01.2008 17:13 | saite | Atbildēt

+0
Nu ko, vēl jau neesi tajā ciemā:) Kad mani sapņi piepildās, es stāvus gaisā lecu, jo bērnībā man bija tik daudz sapņu, tik daudz! Un likās, ka neviens nepiepildīsies. Piepildās. Viens pēc otra un piepildās:)
25.01.2008 17:01 | saite | Atbildēt

+0
O, apsveicu! Sociālā antropoloģija manā universitātē ir īsts bubulis ( mācos jau minētajā RSU ). Visu cieņu par šādu izvēli :)
Runājot par piepildītiem sapņiem... man to ir tik daudz, ka visi tie noteikti nespēj piepildīties. Ja notiek kaut kas viens, ko velējos, paliek vēl neskaitāmas citas vēlēšanās. Tāpēc visu dzīvi ir pēc kā tiekties.
25.01.2008 16:37 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits