Kāds ir stilīgs cilvēks?

31.01.2008, zane_nikodemusa

Man bija tas gods pārstāvēt Cosmopolitan žūrijā, kas lēma par to, kuriem cilvēkiem pasniegt Latvijas Stila un Modes balvas 2007. Esmu izdarījusi savu izvēli, taču vēl nezinu, kuri 6. februārī taps nosaukti par Stilīgāko aktieri, Gada top-modeli vai Gada modes mākslinieku. Bet vismaz šīs vērtēšanas rezultātā esmu sev noformulējusi, ko es saprotu ar jēdzienu "stilīgs". Un tas nav maz :)

Patiesībā vēl nesen smīkņāju par stilīguma piesaukšanu pa labi un pa kreisi, jo biju pārliecināta, ka nevar uz vienas kārts likt, piemēram, Deividu Bekhemu (tas ir, smukpuisīti ar perfektu matu griezumu) un Pītu Dohertiju (džeku, kuram allaž izskats ir kā paģiru rītā). Taču, vērtējot mūsu populāros cilvēkus, atklāju, ka pati bez minstināšanās Agnesei Zeltiņai lieku blakus Ingu Alsiņu un Mārim Verpakovskim - Mārtiņu Rubeni, tas ir, cilvēkus, kuri bieži tērpjas slavenāko Itālijas zīmolu drēbēs, nešķiroju no tādiem, kuri neizvēlas šīs kategorijas apģērbu. Man vienlīdz labi patīk tie, kuri padusē ir iežmieguši Valentino somiņu, un tie, kuri pār plecu ir pārmetuši indiešu tārbu. 

Un tad es sev noformulēju, ka, protams, stilīgumu bieži vien var piedēvēt tiem cilvēkiem, kuriem ir ķēriens un gaume(!) sakombinēt slavenu dizaineru darinājumus vai padodas eleganta sekošana jaunākajai modei, taču uz mani lielāku iespaidu atstāj tas, ja cilvēks godam spēj "nest" savu ārējo tēlu un ir ar to harmonijā. Nu ir taču cilvēki, kuri, lai vai kādās Dolčēs un Gabbanās staigātu, izskatās neveikli un samocīti - lūk, viņi, manuprāt, nespēj iznest apģērbu, kuru ir uzvilkuši mugurā.

Savukārt populārajiem cilvēkiem es esmu izvirzījusi vēl vienu prasību - lai viņi ne tikai svētku reizēs atceras, ka noteikts stāvoklis sabiedrībā un nodarbošanās pieprasa arī zināmu dresskodu pat nakts vidū (tieši tāpēc neciešu, ka daudzi mūziķi uz skatuves kāpj kā no brīvdabas piknika atnākuši. Johaidī, skatuve pieprasa pārdomātu tēlu!). Manuprāt, tieši šī noteikuma ignorēšana ir iemesls tam, ka katru gadu par stilīgajiem Latvijā tiek nosaukti gandrīz vieni un tie paši cilvēki (Andris Bulis, Renārs Kaupers, Maija Silova utt.). Jo pārējie vienkārši savam stilam nepievērš uzmanību un ģērbjas kā pagadās. 

Kā domā Tu?

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Viennozīmīgi, cilvēku no sākuma vērtē pēc izskata, un viennozīmīgi nesakoptība nerada labu iespaidu. Tomēr, manuprāt ir viena lieta, kas ir vienlīdz vai pat vēl sliktāka par nesaposošos, nekārtīgu utm. cilvēku, tas ir pārāk uzposies cilvēciņš. Spīdumi, špiļkas, kosmētika sienas apmetuma biezumā darbadienas rītā man personīgi izraisa ne tās labākās emocijas... Lai skaisti un sievišķīgi izskatītos nav katru dienu jāpošās kā uz balli... P.S. Latvijas atšķirība no pārejām valstīm, man liekas, ir tā, ka mūsu zvaigznes lielākoties neizjūt nepieciešamību (nevar atļauties?) pievienot stilistus sev nozīmīgāko cilvēku listei, atšķirībā no ārzemju slavenībām. Ne tik daudziem ir dota iedzimta gaumes un stila izjūta...
04.02.2008 02:44 | saite | Atbildēt

+0
nezinu, manuprāt, lielā maikā un izstaipītyās treniškās ar astē saņemtiem matie arī var iznest sacvu stilu. Ir man viena draudzene, kura ikdien staigā moderni un stilīgi, bet, redzot viņu mājas apģerbā, esmu lielākā sajūsmā, jo tad viņai ri tāda aura..., ka skties un brīnies, cik viņa stilīga. arī jaunākajās tendencēs viņa neizskatās slikti, bet brīzām trūkst personiskuma.
es cilvēku nosaukt par stilgīgu varu tad, ja viņš apģērbam nepiešķir primāro lomu, bet uzskata, ak labi izskatīties ar cieņa pret sabiedrību.
03.02.2008 20:07 | saite | Atbildēt

+0
chanley, līdzīgi taču ir ar visām šovbiznesa balvām. Tur vienmēr vairāk uzmanības tiks pievērsts tiem cilvēkiem, kuri biežāk ir mediju un sabiedrības acu priekša. Savukārt par Zeltiņu - balvu nominantu sarakstam daudzās kategorijās pievienoju vēl pāris vārdus (tos, kuri tik bieži neparādās dzeltenajā presē), taču beigās pašai bija jāatzīst, ka Agnese un vēl pāris atpazīstami cilvēki, kuri šķiet jau apnikuši, šajā jautājumā ir cienīgi atrasties līderu vidū.
01.02.2008 13:30 | saite | Atbildēt

+0
Jā, Zeltiņu gan, lūdzu, nelieciet tajā topā, tas jau butu kauns. :-O Manuprāt, Lv ir daudz stilīgu cilvēku, bet šis te pasākums "Modes un stila balvas"... Tur saliek tikai populārākos, kas gada laikā visvairāk pa dzelteno presi ir mētājušies, ne jau tos stilīgākos. Pati esmu strādājusi Baltjas modes federācijā, zinu tās aizkulises.
01.02.2008 12:57 | saite | Atbildēt

+0
Es stilīgumu mēru pēc tā, kā cilvēks jūtas savā tēlā. Viņš var būt arī noplukušā džemperī, bet, ja arī attieksme ir tāda pati un vēl tāds šķelmīgs smaidiņš, tad viss ir ok. Bet, ja tā pati Zeltiņa iespraucas pēc pēdējās modes šūtā kleitā un stulbi blisina acis, tad nu... Piedodiet, atvainojiet, nedzīvu lelli es par stilīgu nenosaukšu.
31.01.2008 17:14 | saite | Atbildēt

+0
Man patik saposties ari pashai prieksh sevis, lai prieks paskatities spoguli un tas nenozime tonnu kosmetikas, bet vnk sakoptu telu! :-) Par tiem, kurus atzist par gada stiligakajiem, varu piebilst,ka ljoti daudz ko izsaka ari personas harizma..Jo ta ir taisniba, ka viena var uzvilkt D&G no galvas lidz kajam un izskatities nekaa, bet cita pat kartupelju maisa izskatisies sharmanti! ;-)
31.01.2008 14:27 | saite | Atbildēt

+0
Nu itkā mājas ir tā vieta kur tevi neviens neredz un vari atļauties staigāt kā vien sirds kāro,ja vien dzīvo viena :) Ja es dzīvotu kopā ar vīru/draugu tad tādas lietas gan atļauties nevarētu . Tad tiešām jāpiedomā pie daudz maz skaista''mājas tērpa'' :D
31.01.2008 14:05 | saite | Atbildēt

+0
Cilvēkam visu laiku ir jātur sevi formā ne tikai sabiedrībā, bet arī mājās. Nevaru sevi iedomāties nomītās čībās un izstaipītās trenuškās + bezizmēra maikā. tomēr ir jaunas sievietes, kas tā ģērbjas.
31.01.2008 14:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits