Mīlētāju diena

14.02.2008, baiba_gabranova

Šorīt ieslēdzu radio un, dzirdot pieminam mīlētāju dienu katrā otrajā teikumā, aizdomājos par iemesliem, kāpēc es personīgi to nekad neesmu svinējusi. Laikam galvenokārt tāpēc, ka šie svētki Latvijā ieviesās laikā, kad jau biju pietiekami apzinīgā vecumā, lai man pietiktu drosmes atzīties mīlestībā arī jebkurā citā dienā.

Kad vēl mācījos pamatskolā, tad gan 8.marts (kas tolaik lieliski pildīja visas Valentīndienas koķetās funkcijas) bija diena kalendārā, kuru neprātīgi gaidīju un no kuras arī šausmīgi baidījos. Tai rītā, ejot uz skolu, sirds dauzījās kā negudra. Es zināju, ka klases zēni būs nolikuši uz meiteņu galdiem nīkulīgas sarkanas tulpītes un romantiskas apsveikumu kartiņas. No tā, cik parakstu būs tajā kartiņā, bija atkarīgs mans pašvērtējums. Tātad mani mīl tik un tik zēni.

Pāris nedēļas pirms tam – Armijas dienā, mēs, meitenes, bijām sagatavojušas aptuveni līdzvērtīgu „pārsteigumu”. Šī spēlīte gadu no gada atkārtojās kā tāds rituāls. Mainījās tikai spēlētāju kombinācijas. Abās šajās dienās bija oficiāli pasludināta atļauja paust simpātijas pret pretējo dzimumu. Jebkurā citā dienā tas būtu bijis pārāk riskants pasākums.

Tagad esmu pieaugusi un priecājos, ka varu izrādīt savas jūtas 365 dienas gadā. Sauciet to par snobismu, tomēr es nevaru sevi piespiest kolektīvā vienotībā ar vēl dažiem simtiem tūkstošu citu romantiķu patētiski atzīties mīlestībā cilvēkam, kurš man nozīmē daudz vairāk par Valentīndienas šokolādes sirsniņu balagānu.

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man liekas, ka visi skeptiķi paši neko jauku nav saņēmuši V-dienā, tāpēc arī to noliedz. Man gan šī diena patīk, tā cilvēkiem liek sasparoties un būt priecīgiem (l) . Tā jau pietiek ar mūsu piemiņu dienām, par kuram neviens nepukst. Jāmīl katru dienu, bet kas slikts, ja ir "oficiāla" diena? :-) Nekas. Man īstenībā krīt uz nerviem šie mūžigie pukstētāji- nepatīk, nesvini, bet nē, tas visiem skaļi jāpasaka un jācenšas citiem sabojāt omu. Piekrītu, ka tā ir īstena komercija, bet tik un tā skaisti. :-D (l)
15.02.2008 10:54 | saite | Atbildēt

+0
Nu jā...man Valentīna diena bija svarīga skolas laikā.... tad gan tas bija tik satraucoši - amora pasts, disenes...eh... Bet tagad tā ir zaudējusi to savu nevainīgo pievilcību...
Šodien pat iegāju Stokmannā vakarā iepirkties...Mī un žē - atpēstījiet mani. Viss kino fioajē piebāzts ar ļautiņiem, pie puķu stenda rinda kā pēc desām...cilvēki kaut ko ķer un grābj (kā Ziemssvētku drudzī)... Tajā visā veroties tu saproti, ka jebkāda intimitāte ir zudusi...un palikusi tikai komercija
14.02.2008 22:59 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
jā, droši vien jau piekritīšu tam, ka Valentīna diena nav manu svinamo dienu sarakstā. iespējams, tas tāpēc, ka kārtēejo reizi šos svētkus sagaidu viena vai ar draugiem, ne ar mīļoto cilvēku. Patiesība, domāju, ka ja mīl - tad katru dienu, nevis vienreiz gadā atceramies, ka jāpasaka: priecīgu valentīna dienu, es tevi mīlu!
manuprāt, muļķīgi, bet lai jau sirdsāķīsi papriecājas! ;)
atpūsties un pasvinēt šodien gan nekas neliegs :)
14.02.2008 19:51 | saite | Atbildēt

+0
Kā ta nedarīs vienkāršā dienā ko jauku? Man ir darīts, un tas ir miljons reižu foršāk nekā tad, ja kalendārā ir speciāli atgādināts, ka tā ir jādara:)
14.02.2008 19:11 | saite | Atbildēt

+0
Es arī neesmu fanātiska Valentīndienas atbalstītāja, tomēr man patīk tā noskaņa - dekorācijas, dziesmas... :)
Piemēram, šorīt, neko ļaunu nedomādama, atnācu uz darbu uz sava galda ieraudzīju kolēģu sagatavotu pārsteigumu - mazu želejkūciņu sirsniņas formā un kartiņu. Tik patīkami! (l) Jebkurā vienkāršā dienā neviens tā nedarīs:)
Protams, Valentīndiena ir komercializēta un arī man, kā jau daudzām citām, nav vajadzīga īpašā diena gadā, kad sarīkot romantisku vakaru ar savu mīļoto, tomēr ir forša tā svētku noskaņa:)
14.02.2008 15:55 | saite | Atbildēt

+0
Es arī šito dienu savu mūžu neesmu svinējusi. Nu labi, pamatskolā jā - tad bija tas Valentīndienas pasts, kurā varēja sarakstīt vēstules sev, lai visa klase domā, ka tās no pielūdzējiem:D
Bet vispār tiem, kuri mīl, nav vajadzīga speciāla diena, bet tiem, kuri ir vieni, var vēl nelāgas domas uznākt, kā to varam novērot ik gadu. Es savu jauko varu samīļot jebkurā citā dienā, mani ar varu neviens nepiespiedīs kādu mīlēt tieši un tikai 14.februārī.
Visi rozā, visi sarkani, ar vienādiem sarkaniem baloniem, vienādām rozēm un konfekšu kastēm. Paldies, nē, es atļaušos justies īpaša ārpus šī datuma robežām:)
14.02.2008 14:48 | saite | Atbildēt

+0
Nu kāpēc uzreiz tā? :-/
Es uzskatu, ka svētku nekad nav par daudz - tos var svinēt un atzīties mīlestība visas 365 dienas gadā, bet tādu pikantumiņu - īpašajās dienās - iepazīšanās dienas, kāzu diena, dzimšanas diena, Valentīndiena utt. (l)
Kāpēc uzreiz šokolādes sirsniņu balagāns? :-| Nesaprotu! BVet kartam no mums ir sava taisniība - kā jūtamies, tā uztveram...
Skaistu dienu pārvēršam par šokolādes sirsniņu balag;anu un ar to liedzam sev un citiem to īpašo svētku sajūtu.. :-/
14.02.2008 14:38 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits