Vai var uzticēties?

12.03.2008, erika_berzina

Pēdējā laikā arvien biežāk var dzirdēt dažādus šausmu stāstus par mediķu nolaidību vai nevēlēšanos pildīt savus tiešos darba pienākumus. Man tas šķiet biedējoši. Pat ļoti. Es saprotu, ka katrs gadījums prasa individuālu pieeju, un ne vienmēr pārmetumi, kas vērsti pret mediķiem, ir pamatoti, bet tomēr...  Ātrā palīdzība atsakās braukt uz izsaukumu un tādēļ mirst cilvēks, slimnīcā netiek uzņemta sieviete, kurai tūlīt sāksies dzemdības utt. Par laimi, personīgi mani tas nav skāris, bet man tuvus cilvēkus gan.

Visšokējošākais atgadījums notika pirms pāris gadiem, kad divas manas draudzenes cieta smagā autoavārijā. Jā, var jau teikt, ka pašas pie visa bija vainīgas - jo viņas bija lietojušas alkoholu, un arī puisis, kas vadīja mašīnu, bija dzēris. Tas ir nenoliedzams fakts. Un pie tam viss notika naktī uz slidena ceļa. Par laimi, toreiz ātrā palīdzība uz notikuma vietu tomēr atbrauca, bet pēc virspusējas apskates slimnīcā abas meitenes palaida uz mājām.

Un tikai nākamajā dienā atklājās, ka vienai no viņām ir lauzts ne tikai deguns, bet arī roka, bet otrai meitenei palika tik ļoti slikti, ka jau pēc pāris stundām viņa nokļuva uz operācijas galda (izrādās ārsti nebija ievērojuši, ka viņai ir iekšēja asiņošana). Par laimi, viss beidzās labi, un nu jau ir pagājuši vairāki gadi kopš šī briesmīgā notikuma. Bet iznākums varēja būt arī ne tik pozitīvs. Daudz kas tajā reizē bija atkarīgs no cilvēkiem, kas abām meitenēm bija blakus, un tie nebija ārsti (profesionāļi, kuriem būtu zibenīgi jāreaģē, lai glābtu cilvēka dzīvību!), bet gan labi draugi, kuri kritiskā situācijā bija gatavi palīdzēt.

P.S. Vai arī tu esi nokļuvusi situācijā, kad mediķi rīkojas nolaidīgi un pavirši?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
njaa, taa tieshaam ir ar muusdienu aarstiem!!! jaa, ir arii normalai aartsi, kas pilniibaa veic apskati un ja kas noticis, nekaveejoties paliidz, bet lielaakaa dalja ir galiigi pavirshi un vienaldziigi... nesen zinjaas ar teica, ka sieviete sauc aatro paliidziibu, jo berninjs applauceejies, bet vinjai pasaka, ka slimniicai ir tik 2 masiinas un abas ir aiznjemtas... tas tak nav normaali.... beerns maajaas mokaas bet nevienu tas nauztrauc... man pashai nekas taads nav bijis, bet kaiminju meiteniitei gan... pavasaris, aaraa itkaa labs laiks, beerni kaa jau berni, skraida, atpuushaas un meiteniite saauksteejaas - temperatuura, klepus, iesnas... vecaaki vinju aizved pie gimenes aarstes uz apskati, aarsts pasaka - man tagad nav laika, felsheriit, izraksti vinjai antibiotikas un buus labi...(vinja uz meiteniiti (2 vai 3 gadinji) pat nebija apsatiijusies) vecaaki, gribeedami, lai meitinja izveseljojaas, zaales nopeerk, bet peec paaris dienaas situaacija nevis uzlabojas, bet paliek sliktaaka.... vecaaki meitu bez gimenes aarstes zinjas nogaadaa slimniicaa (6dienaa), kur galveno aarstu nemaz nav, jo ir tacu briivdiena.. medmaasinjas dod tik visaadas zaaliites, itkaa aarstee meiteniiti un tad 7dienas naktii meiteniite nomirst... (s) skumji... un tas viss tikai taapeec, ka gimenes aarstei nebija laika un slimniicaas aarsti ir tik KRUTI, ka vinjiem pienaakas briivdienas... (s)
15.03.2008 06:25 | saite | Atbildēt

+0
Protams, ka tas netiek attiecināts uz VISIEM ārstiem! Ir arī daudz pozitīvu piemēru. Kā jau minēju, katrs gadījums prasa individuālu pieeju!
14.03.2008 16:29 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
bet varbūt tas ir tāpēc,ka nestāstīs par katru lietu,ko ārsts izārstē. jo visi ārsti nav vienādi
tāpēc nav jārunā par ārstu nolaidību, bet gan par DAĻU ārstu,kas ir nolaidīggi .
13.03.2008 21:00 | saite | Atbildēt

+0
Kkad nesen raidiijums pa tv3 bija par aarstu nolaidiibu Krievijaa.Un kaadi tik tur shausmu staasti nebija-cilveeki gaja pie acu aarsta taisiit laikam laazeroperaaciju-rezultataa visi palika akli,jo skjiidumaa ko vinjiem ievadiija bija infekcija.Puisim ievadiita narkoze un par vinju aizmirsa-nosmaka. Nu un shitaadi visaadi... :-(
12.03.2008 19:21 | saite | Atbildēt

+0
Pašai nav nācies piedzīvot - tpfu, tpfu, tpfu...
Taču lasītais un dzirdētais gan šausmina... :-/
12.03.2008 17:41 | saite | Atbildēt

+0
Un pēc tam dakteri brīnās, kāpēc cilvēki laikus negriežas pēc palīdzības. Un vēl pārmet masu medijiem, ka viņi ceļ ārstiem neslavu (e) . Zinu pāris cilvēkus, kuri ir tā jau dabūjuši izjust "ārsta profesionālismu", ka ar ugunu uz slimnīcu neaizdzīs. Pašai ir nācies sakarties, ka pret mani izturas vienaldzīgi un izmeklēšana notiek neuzmanīgi, jo nemaksāju skaidrā naudā, bet biju ar nosūtījumu :-/
12.03.2008 17:16 | saite | Atbildēt

+0
Manai ģimenei ir pāris šitādu šausmu stāstiņu... Bet nu nepubliskošu. Galvenais, ka fakts kā tāds - ir, ir traki.
12.03.2008 15:10 | saite | Atbildēt

+0
tieshi pēc šādiem atgadījumiem ir ļoti bail braukt uz slimnīcu, kaut vai ir ļōti slikti. Tādēļ es ļoti uztraucos par sevi un sev tuvajiem, ja viņi dodas uz slimnīcu, bail, ka kāds ne tik profesionāls ārsts pieļaus kļūdu. Un šādi ārsti NE profesionāļi ir tādēļ, ka tikai trūkst ārstu, kas strādātu! Bet protams ir arī labi ārsti, tik tiešām ļōti saprotoši un dara savu darbu ļoti labi. No slimnīcām un ārstiem baidos un arī baidās mana ģimene, jo ir pamats baidīties. Un ātrās palīdzības ārsti kas izbrauc - daži no tiem ir briesmīgi. (t) nu nevar šādi cilvēki aprūpēt citus, bez emocijām, akmens ģīmis un tik uz priekšu un tonis ar labs. It kā mēs izvēlamies saslimt un esam vainīgi. :-/
12.03.2008 15:00 | saite | Atbildēt

+0
Tfu tfu tfu...nav nacies! Bet biju shoka,lasot rakstu Tvnetaa par atgadijumu Liepaja, kad medikji neatbrauca uz izsaukumu pie viesnicas Amrita... :-/
12.03.2008 14:59 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!