Sarkanā spēks

13.03.2008, baiba_gabranova

Nu, re – allaž rosīgie britu zinātnieki atklājuši arī to, ka futbola komandām, kuru spēlētāji ir sarkanās formās tērpti, ir lielākas izredzes uzvarēt. Krāsa pievelkot vairāk fanu, pašiem sportistiem vairo enerģiju un entuziasmu, bet pretinieku komandu – atbaida. Ka tikai tagad nesanāk tā, ka visas pasaules futbola komandas nomaina savas formas uz sarkanām – tad britu zinātniekiem nāksies veikt jaunus pētījumus. (Kā man patīk šis jēdziens – „britu zinātnieki”! Nu jau tas iegājis folklorā gluži kā „franču skūpsts” vai „japāņu tūristi”.)

Lai gan par sarkanās krāsas ietekmi uz sportiskajām aktivitātēm jau sen bija zināms. Ne velti bullim gar degunu vicina sarkanu lupatu – bullim no tās krāsas ne silts, ne auksts, viņš tāpat visu redz melnbaltu, toties līdzjutēji tribīnēs trako un matadors jūtas kā varonis.

Bet, ja nopietni, arī pavisam ikdienišķām fiziskām aktivitātēm psihologi iesaka izvēlēties sarkanu atribūtiku. Šī krāsa tiešām vairojot motivāciju un palīdzot justies sportiskākai. Tāpēc, ja tev ir grūtības motivēt sevi atsākt vingrot vai skriet, varbūt pamēģini iegādāties jaunu – šoreiz sarkanu – sporta tērpu.

Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Uij, vienu pailgu momentu man laikam viss bija sarkans:D Tagad zaļā krāsa nāk iekšā, un tā jau arī ir forša:)
13.03.2008 23:52 | saite | Atbildēt

+0
Sarkanā gan nav mana krāsa. Kad uzvelku ko sarkanu, tad tieši otrādi, nejūtos pašpārliecināta, jūtos neomulīgi. Man labāk patīk dzeltens vai zaļš, arī zils :-)
13.03.2008 19:03 | saite | Atbildēt

+0
Pēdējā laikā manā drēbju skapī var manīt arvien vairāk sarkanās krāsas!Tā patiešām liek justies drošāk,pārliecinātāk un arī apkārtējo acis tā piesaista vairāk! :-)
13.03.2008 14:03 | saite | Atbildēt

+0
He, kopš neseniem laikiem arī es esmu iemīļojusi sarkanu krāsu. :-) Britu (un ne tikai) zinātnieki atklāj arvien ko jaunu, taču te iederas vecais labais teiciens - "ko pats atklāsi, to ievērosi". ;-)
Daži krāsai nepievērš lielu uzmanību un jūtas laimīgi, daži pievērš ļoti lielu uzmanību krāsu nozīmei utt. Cik cilvēku, tik viedokļu! :-)
13.03.2008 13:38 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits