Vai “pārbaudes laiks” darbojas?

26.03.2008, erika_berzina

Kādai manai draudzenei, kura ir precējusies jau vairāk nekā desmit gadus, vīrs mīl dažreiz iedzert tā pavairāk un jūtu karstumā arī palaist rokas. Tas nenotiek bieži, un viņš to nekādā ziņā nedara aiz ļauna prāta - vienkārši pēc dabas padevies tāds karstasinīgs. Var jau sevi šādi mierināt un mānīt gadiem ilgi, cerot, ka līdzīgas situācijas vairs neatkārtosies. Bet reālā dzīve apliecina pretējo... Par laimi, mana draudzene beidzot vīram ir uzstādījusi ultimātu - devusi t.s. pārbaudes laiku, ja viņš sešu mēnešu laikā nelabosies, tad viņa šķirsies.

Atmosfēra ģimenē gan pašlaik ir ļoti saspīlēta, draudzenes vīrs pat citu cilvēku klātbūtnē nespēj atturēties no dzēlīgām piezīmēm par šķiršanos un tml. Bet es ļoti lepojos ar savu draudzeni, ka viņa beidzot kaut ko ir darījusi lietas labā, nevis kā parasti klusām pasūdzējusies sev tuviem cilvēkiem un tik dzīvojusi tālāk, it kā nekas tāds nebūtu noticis. No sērijas - kāds vīrs pie sāniem, ar tādu jāsadzīvo.

Es nezinu, vai šādi "pārbaudes laiki" reāli darbojas, jo nekad pati neesmu izmantojusi šādu metodi attiecību risināšanā. Es laikam pēc dabas esmu tā karstasinīgā, jo runāju uzreiz un nemaz nedomāju samierināties ar situācijām, kurās mani kaut kas neapmierina. Pats svarīgākais jau ir rīkoties - vienalga, agrāk vai vēlāk, bet kaut ko darīt lietas labā.

P.s. Vai tu esi savam mīļotajam cilvēkam kādreiz devusi pārbaudes laiku?

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es neticu, ka cilvēks spēj mainīties.... OK, iespējams, uz kādu brīdi, bet ilgtoši-nē.. Ju nu vienīgi neaizbrauc uz Tibetu meklēt sevi :-D
27.03.2008 12:18 | saite | Atbildēt

+0
Piekrītu lieneliene, ka varbūt tos 6 mēn. noturēsies, bet kas būs pēc tam? :-/ Bet pašai, protams, mums tādas attiecības ar draugu- karstasinīgas :-D Sākām pat dzīvot kopā ar domu, paskatīsimies, vai vispār mums sanāks, tāds kā pārbaudes laiks :-D Saprāta robežās, ja otrs nav neko traku noziedzies, tad tie pārbaudes laiki der (l)
26.03.2008 19:03 | saite | Atbildēt

+0
man gan šķiet, ka tas nav problēmas risinājums, jo ja viens otru mīl ir jāmeklē izeja kā palikt kopā. ne tas ka dzer&sit ir normāli, ne šādu idiotisku pārbaudes laiku uzstādīšana ir normāla. Normāli būtu, ja pāris kopā aizietu pie ģimenes konsultanta, vīrs viens pats vai kopā ar sievu pie narkaloga un atrisinātu dzeršanas problēmas. mana prognoze - varbūt 6 mēnešus šis arī noturēsies, bet kas liegs šim 7tajā piedzerties? :-(
26.03.2008 18:26 | saite | Atbildēt

+0
Pupu mizas, šitie nelabojas. Tā sieviete jau ir ar deformētu domāšanu, ja nedod šitādam ar kāju pa pakaļu un nesviež pa durvīm ārā!
26.03.2008 17:18 | saite | Atbildēt

+0
Par laimi, tāds pārbaudes laiks nav bijis jādod. :-)
Maz ticami, ka tāds vajadzīgs. Ja pats cilvēks tiešām izprot savu problēmu un vēlas to atrisināt, tad jā, bet savādāk tādiem pārbaudes laikiem neredzu jēgu... :-/
26.03.2008 16:03 | saite | Atbildēt

+0
Kaut ko līdzīgu beztermiņa pārbaudes laikam esmu gan devusi. Viņš neizturēja, un labi, ka tā:D
26.03.2008 15:45 | saite | Atbildēt

+0
Nu man, par laimi, attiecībās nav bijušas un es ceru, ka arī nebūs tādas problēmas, lai mīļotajam dotu pārbaudes laiku.
Bet mana mamma manam īstajam tētim tādu laiku bija devusi neskaitāmas reizes. Un vienmēr viņš ir solījis zvaigznes no debesīm un pilnīgu laimi, un vienmēr tie visi ir bijuši tikai tukši solījumi. Pudele viņam bija mīļāka par mums abām. Paldies Dievam, pēc 13 gadiem, kuri bija pilni ar pārdzīvojumiem un pārbaudes laikiem, mamma atrada sevī spēku un izšķīra laulību.
Nu jau ir pagājuši gandrīz 10 gadi un to visu atceramies kā ļaunu murgu.
Domāju, ka pārbaudes laikam nav nekādas vērtības. tas taču nespēs izmainīt cilvēka ieradumus, ko viņš piekopj jau gadiem.
26.03.2008 15:24 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!