Šika dzīve

27.03.2008, elina_stengrevica

Aprīļa numuram mēs sagatavojām pāris rakstu par šiku dzīvi - par dzīvesstilu, kas zvaigznēm un bagātniekiem ir ikdiena. Manolo Blahnik kurpes (atceries no Seksa un lielpilsētas), ceļojums uz Lasvegasu, šampanietis no Šampaņas provinces uut. Pielāgojot šīs fīčas Latvijas situācijai, mēs piemeklējām variantus, kā superšikas dzīves elementus ieviest arī latviešu dzīvē.

Mēs ar baigo azartu strādājām pie šī raksta, jo izrādās, ka ja labi zināms, ko tieši šiku tu savā dzīvē vēlies, nav nemaz tik neiespējami to iegūt. Protams, ka jākrāj nauda un jāatrod iespēja piepelnīties, kā arī vienas ekstras vārdā ir varbūt jāatsakās no kaut kā cita, bet vispār viss ir iespējams.

Un šī raksta tapšanas gaitā es domāju par to, kas man saistās ar šiku dzīvi, un ko es vēlētos par visu vairāk. Zini, ko izsecināju? Man laikam visvairāk ir nepieciešamība ceļot. Es zinu, ka nespētu ilgstoši dzīvot ārpus Latvijas (vismaz ne pagaidām) - esmu mēģinājusi, bet nav sanācis. Tāpēc man ar šiku dzīvi saistās iespēja ceļot kur un kad vien vēlos. Šodien uz Lasvegasu (palasi rakstā, tur ir tādas viesnīcas, kas pat sapņos nerādās!), rīt uz austrumiem palīdzēt mūkiem vākt meža bišu medu, parīt uz ziemeļu taigu, lai pabūtu neeiropeizētā vidē. Jo tieši dzīves dažādība man sniedz baudu.

Tā ir man. Bet mani ļoti interesē, kas citiem saistās ar šiku dzīvi, un vai vēlies to sasniegt? 

Komentāri [12]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Šika dzīve - nav jāslimo, mani mīļie neslimo un nemirst, nav jāskaita nauda, lai līdz algai pietiktu, dzīvoklī vai mājā viss ir pieticīgs, bet ērts, nav strīdu ar ģimeni un dzīve sagāda vien baudu un prieku :) Ir gan darbiņš, gan atpūta ar mīļajiem, gan studēšana, gan ceļošana... taa ir super dzīve :-)
09.04.2008 02:50 | saite | Atbildēt

+0
Nav nekādas starpības, vai tusiņā sēdi ar draugiem dzīvoklī un dzer lētu šņabi, vai atrodies kaut kāda kluba VIP zālē. Emocijas ir tās, kas nosaka, vai pasākums ir izdevies, un tām ir diezgan mazs sakars ar to, cik maksā dzēriens tavā glāzē ;-)
30.03.2008 16:02 | saite | Atbildēt

+0
man šika dzīve asociējas ar tādu kā visatļautību, tādā nozīmē, ka varu darīt to, ko man gribas likuma ietvaros, kad vien iegribas un kā vien iegribas.
30.03.2008 04:37 | saite | Atbildēt

+0
Paldies, meitenes, kuras atsaucās! Man jau liekas, ka vēlme padzīvot šiki pati par sevi nav nekas peļams. Kā motivācija kaut ko sasniegt - kāpēc ne. Pimēram, lai pašai nebūtu pavasros logi jāmazgā... Protams, ka lai mēs nebūtu atkarīgas no citiem, pašām tas viss jānopelna, un strādāt taču nav sliktākais, ko cilvēks dzīvē var darīt.
28.03.2008 12:03 | saite | Atbildēt

+0
Njā. Kuram gan nepatiktu šika dzīve! bet nevar visi jau atļauties. Nezinu vai man šika dzīve vai nē.. Šiki varam darīt daudz ko, BET. Tas atkarīgs no pašiem mums. Kā jūtamies, tāpat kā ar drēbēm - kā mēs tās iznesam uz pasauli. Man šiki dzīvot, jā gribas un cenšos arī (nu cik sanāk,protams) nākotnē gribu tā, lai man ir šika dzīve uz pilnu atdevi. Visa diena ieplānota un viss aizņemts. lai nav tā tukšuma, kas šobrīd valda! Bet nejau šikajā dzīvē tā odziņa, bet mūsos pašos! :)
28.03.2008 03:04 | saite | Atbildēt

+0
Nu kas kuram skaitās tusiņš. Vienam tusiņš ir sēdēšana ar draugiem dzīvoklī un lēta šņabja dzeršana, bet citam - dejošana kluba VIP zālē, dzerot dārgu šampi.
28.03.2008 00:25 | saite | Atbildēt

+0
Tusiņi skaitās šiki? Tad jau es arī šiki dzīvoju pat tai laikā, kad naudas līdzekļi man bija gandrīz līdzvērtīgi nullei:D
28.03.2008 00:22 | saite | Atbildēt

+0
Dievinu šiku dzīvi! Skaistumkopšanas saloni, iepirkšanās, ceļojumi, tusiņi...
Protams, ar to visu komplektā nāk arī darbs, kurš palīdz šādu dzīvi iegūt. bet tas ir tā vērts. man patīk justies īpašai, patīk sēdēt restorānā un dzert dārgu vīnu, patīk iet uz fotosesiju un ļaut, lai mani apčubina kā Holivudas zvaigzni. Nezinu, vai to var uzskatīt par mērķi, bet dzīvot bez tā visa būtu grūti.
27.03.2008 23:57 | saite | Atbildēt

+0
Būtu forši, ja būtu savs auto, katru mēnesi uz kosmētikas salonu, jaunas drēbītes, ceļot katru gadu pa ārzemēm bet... :-P esmu diezgan slinka, negribas rauties melnās miesās, lai to visu sasniegtu. Vispār ir labi kā ir :-) (vienīgi tie nolādēties kredīti neļauj dzīvot (e) ), dažreiz gan uznāk cemme, staigājot pa Rīgu, redzot to "šiko dzīvi".
27.03.2008 19:45 | saite | Atbildēt

+0
Šika dzīve? Nezinu... Es nemaz tādu negribu, man ir labi šitā, kā ir:) Vakaros gulētejot un no rīta pamostoties, es smaidu. Ko tad vairāk man vēl vajag? :) Nujā, forši jau būtu atkal ar auto vizināties, beidzot savā miteklī mitināties (te es ilgi domāju vēl trešo piemēru, bet nevarēju izdomāt), bet nu šobrīd tak man to nemaz tā īsti nevajag.
27.03.2008 16:48 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!