Dzīvokļu zagļiem besis

03.04.2008, elina_stengrevica

Vakar man nācās pārliecināties, cik ļoti svarīgi tomēr ir rūpīgi domāt par savu drošību. Tikmēr, kamēr pati nebiju saskārusies ar dzīvokļu zagļiem, man likās, ka tas diez vai uz mani attiecas - gan tāpēc, ka dzīvoju normālā rajonā, gan tāpēc, ka apkārt ir daudz uzkrītošāku cilvēku. Un man vispār grūti aizdomāties līdz tam, ka manu dzīvi kāds varētu izsekot, lai mēģinātu pēc tam apzagt. Bet redz, ka var, un vakardien, ierodoties pie sava dzīvokļa durvīm, atklāju, ka zagļi bija tās lauzuši.

Apakšējā atslēga bija pārlauzta uz pusēm. Tas bija visai viegli (10 minūšu darbs), jo atslēga bija pieskrūvēta ar parastajām skrūvēm (nevis plakanajām). Es varu iztēloties, ar kādu gandarījumu viņi to pārlauza, saožot, ka laupījums jau ir rokas stiepiena attālumā. Augšējā izskatījās drusku sarežģītāka, bet, ņemot vērā veiksmi ar apakšējo, pie darba viņi ķērās klāt optimistiski.

Skrūves tur bija plakanas, kuras iespējams izskrūvēt tikai no iekšpuses, bet tas viņus nebiedēja. Kādu brīdi ar visu spēku mēģināja izkasīt ar nazi. Nesanāk. Mazliet sasistas skrūves, bet ne vairāk. Tad to nazi pabāza apakšā zem metāla apļa, kas ieskauj serdeni, bet tik ilgi ķimerējās, kamēr - johaidī! - nazis nolūza. Zagļiem nu jau iestājas besis. Turklāt jābūt klusiem, nevar baigi trobelēties, lai kaimiņus nepamodinātu. Tagad jau ar kaltu mēģina čakarēt gan pašas koka durvis, gan stenderi, cerībā aizrakties līdz mēlītei un mēģināt to atbīdīt. Bet tā ir CISA atslēga, un pret tādiem gājieniem tā ir izturīga. Tad mēģināja vēl dziļāk to koku klopēt, un tagad jau ar dusmām, ka vienas atslēgas dēļ šitāds čakars. Nu neiznāk. Mēlīte nu jau ir salocīta un vispār iestrēgusi. Baigais besis (man, bloga autorei, šķiet, ka arī kārtējā deva prasījās).

Bet iet prom ar tukšām rokām arī kaut kā pazemojoši. Noskrūvēs vismaz misiņa rokturi. "Latgalītē" par to var dabūt desmit latu.

Ar nolauztu nazi un misiņa rokturi kabatā viņiem nācās atkāpties.

Galvenais, ka uz durvīm ir skaidri un gaiši uzrakstīts, ka objekts tiek apsargāts, bet pat tas viņus nebiedēja. Līdzko viņi būtu izkustinājuši durvis, tā apsargi būtu klāt.

Šoreiz izglāba fantastiska atslēga un tas brīnišķīgais atslēgu pārdevējs, kurš ieteica likt gludās skrūves. Bet skaidrs ir viens - nekad nedrīkst aizmirst, ka sevi tomēr jāsargā. Nevajag dzīvot ar baigo domu, ka tagad nāks zagļi, un kas nu būs. Bet, ja jāizvēlas starp lētāku ķīniešu atslēgu vai dārgāku un pārdomātu, tad labāk jau otrais variants. Tagad, stāvot pie totāli sabojātām koka druvīm, man ir ne tikai mierinājums par to, ka es netiku apzagta. Man ir liels gandarījums, iedomājoties, kādā besī viņi saprata, ka te iekšā tomēr netiks.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man pagājušo gadu bija tā, ka pamanīju tikai nākamajā dienā, ka esmu apzagta, (t) jo zaglis bija atvēris un aizvēris durvis! Pirmajā dienā nākot mājās likās jocīgi, ka durvis bija aizvērtas uz vienu slēdzi,jo parasti uz diviem..Bija paņemta tikai nauda un zelta ķēdīte, pārējais nebija aiztikts..Ir aizdomas uz bijušo kolēģi,kas bija aizrāvies ar azartspēlēm un tad pēkšņi nozuda..Bija laikam uztaisījis manu atslēgu dublikātu...bet to jau nepierādīsi!:( Pat policija pateica, ka nav jēgas rakstīt iesniegumu,jo pat,ja viņu atradīs nevarēs pierādīt,ka tas bija viņš..
04.04.2008 11:49 | saite | Atbildēt

+0
Man agrāk likās, ka ar mani jau tā nenotiks, bet.. Vasarā, vēlu naktī, kad visa ģimene saldi gulējām, kāds nelietis sāka lauzties iekšā ar urbi mēģinot izurbt vajadzīgajās vietās pakešu logā caurumus, lai pēc tam varētu tikt vēsi iekšā. Labi, ka mamma sadzirdēja troksni un uztaisīja trādi rīdi! Redzējām vien to, kā tumsā šis pāri sētai pārleca un prom bija. Pats labākais tas, ka tas zaglis laikam bija iekritis azartā un nekauņa nākamajā naktī atgriezās- bet ak Tu skāde, mēs atkal bijām nomodā un šim nekas neizdevās!Visu vasaru nevarēju mierīgi gulēt. Tā sajūta, kad kāds ir lauzies iekšā Tavā it kā visdrošākajā vietā vārdā "mājas", ir tik nepatīkama un briesmīga.. Par laimi mums tagad ir signalizācija un zagļi vairs nav tuvojušies!
04.04.2008 00:17 | saite | Atbildēt

+0
Man tāds naivs optimisms, ka manu rajonu vēl ilgi neviens necentīsies apzagt. :-P Abas apakšējās durvis ar kodu (nevis standarta kombinācijām "389" vai "478", bet katra poga atsevišķi spiežama un nestandarta kombinācijā) + kameras uz visiem stūriem un savas kāpņu telpas kaimiņi visi zināmi, kā arī visa rajona cilvēki daudz maz ievēroti un līdzīgi viens otram :-D - tādi zaglēni noteikti izceltos. Vismaz es tā ceru... :-) Un par to signalizāciju - man krustmātei nesen skaistumkopšanas salonu apzaga. saspērās komētiku (šampūnus, maskas, utt.),solārija krēmus un naudu no kases. apsargi ieradās pēc 6min, bet no zaglēniem jau vairs nebija ne vēsts. :-/
04.04.2008 00:03 | saite | Atbildēt

+0
Bū, esmu arī apzagta. Kamēr gulēju, galvenais, ka neko nedzirdēju :'-( Bija kaut kādi narkomāni, jo paķēra tikai somiņu, bet somā man bija visi vajadzīgie dokumenti- pase un vad.apl., nācās atjaunot. Jābūt ļoti uzmanīgiem, jo tagad nenormāli zog :-(
03.04.2008 18:48 | saite | Atbildēt

+0
Mūsu mājās , par laimi, tā īsti pat iekšā nevar tikt-mājas ārējās durvis ir slēdzamas ar atslēgu. Ja arī izdodas tikt iekšā, tad ne pārāk tālu-izkāpjot no liftiem un ejot uz dzīvokļiem katrā stāvā ir nākamās slēdzamās durvis :-)
03.04.2008 16:18 | saite | Atbildēt

+0
Ir arī sīkie zaglēni, kas pārbauda, vai durvis nav vaļā, un aptīra koridorus. Apakšējai kaimiņienei gadījās - uz 5 min ieskrēja pie kaimiņiem un atstāja durvis vaļā. Viņas meita bija mājā, dzirdēja, ka durvis atkal atveras, domāja, ka māte nāk atpakaļ. Nejauši gāja uz virtuvi un ieraudzīja koridorā puišeli. No šoka sastinga, a tas vēl paķer no koridora somiņu un prom ir - ķer nu vēju! Un par šitādiem gadījumiem daudz dzirdēts. Un tik tiešām var ik pa laikam dzirdēt, ka kāds parausta ārdurvis. Gan jau zaglēni skatās, vai nav vaļā atstātas.
03.04.2008 15:50 | saite | Atbildēt

+0
A man gadiijaas kautkas neticams. Vienmer ir taadas muljkjiigas bailes ka varu aizmirst atsleegas maajaas, taapeec pirms veru riktiigi cieshi durvis ciet paarbaudu savu sominju vai atsleegas tieshaam ir somaa. Paarbaudiiju, ir. A durvis aizmirsu aizcirst, taadejaadi taas palika valjaa, bet par laimi nekas nenotika. Taadu es luuk guvu maaciibu. Brr bail pat iedomaaties kas buutu vareejis notikt (t).
03.04.2008 14:10 | saite | Atbildēt

+0
Hmmm...man arī jāsāk domāt par dzīvokļa drošību... :'-(
03.04.2008 14:06 | saite | Atbildēt

+0
:'-( no šīs nebūšanas neviens nav glābts! Nezinu pat kā to nosaukt, daudziem manām paziņām palīdzējusi nejaušība - zagļi sadzirdējuši ka'dus soļus utt. Prieks par tevi! :-)
Varī justies laimes krekliņā piedzimusi :-)
Tagad galvenais neiespringt (nedomāt par atkārtotu zādzības mēģinājumu), protams, jāuzmanās utt. , taču galvenais psiholoģiski neiespringt... :-)
03.04.2008 12:36 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)