Negodīgs darījums

30.05.2008, baiba_gabranova

Nesen atkal dzirdēju stāstu par kādu sievieti, kuras ģimene ir uz izjukšanas robežas, jo vīrs izrādījies egoists, dzērājs un vispār briesmonis, turklāt visas šīs īpašības viņā atklājušās tikai pēc kāzām – kā uz burvju mājiena. Viss krievu raidījums Bijušo sievu klubs balstīts uz šādiem pat stāstiem: „Viss bija tik skaisti, mēs apprecējāmies, bet drīz pēc tam sākās īsta elle...”

Es neesmu precējusies, tāpēc pēc savas pieredzes spriest nevaru, un tomēr baigi interesanti – vai tiešām laulības daudziem ir kā tāds viltīgs darījums, kuru steigšus noslēdz, neatklājot līguma partnerim darījuma ēnas puses, un pēc tam, kad atsedzas patiesā aina, abi jūtas piekrāpti? Jo jebkurš psihologs pateiks, ka cilvēks nevar izmainīties vienā dienā, tātad viņš vienkārši līdz šim ir slēpis savu patieso būtību, izliekoties par kādu citu.

Ir jau tā, ka mums visiem romantiskajā iepazīšanās periodā piemīt vēlme izrādīties savam iekāres objektam noslēpumainākiem, gudrākiem, interesantākiem, azartiskākiem un drosmīgākiem, nekā mēs patiesībā esam. Laikam jau tie ir dabiskie instinkti – bužināt spalvas un izplest pāva asti, lai iekarotu sava vēlmju objekta sirdi. Taču šāda teātra spēlēšana ir īstas lamatas, ja vēlamies nopietnas attiecības, nevis tikai sugas turpinājumu (atvainojiet par tiešo analoģiju no dzīvnieku pasaules). Lomu spēles uzbur ilūziju, un, ja no tās laicīgi neatbrīvojas, arī sakot jāvārdu šim cilvēkam pie altāra, tu „nopērc” ilūziju. Rezultātā abi ir nelaimīgi, jo no kopdzīves katrs gaidījis pavisam ko citu. Piemēram, tu – izpalīdzīgu partneri, kurš atvieglos tavas ikdienas rūpes, viņš – allaž skaisti sapostu lelli, kura pienes viņam čības. Skaidrs, ka tur nekas nevar sanākt, jo līgums noslēgts negodīgi.

Man jau liekas, ka nekas nevar būt aizraujošāks par tava mīļotā cilvēka iepazīšanu, sākot no pirmās satikšanās dienas. Jo rozā briļļu laiks, protams, ir laba lieta, bet lielos vilcienos lakstošanās periodi līdzinās viens otram kā divas ūdens lāses – ja ļaujam viens otram aizmālēt acis. Viņi visi taču dāvina ziedus, un jūs kopā pastaigājaties gar jūru... Tas, kas attiecības dara unikālas, ir viņš, šis konkrētais vīrietis ar visām viņa labajām un sliktajām īpašībām, uz kurām nevajag pievērt acis! Foršāk ir tās ieraudzīt, iepazīt un iemīlēt. Man šķiet, tad arī nākamajā dienā pēc kāzām būs daudz mazāks risks pamosties laulības gultā kopā ar briesmoni.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
es domāju ka tur apakšā ir tas sindroms, ka kamer vēl nav riņķis pirkstā jāuzmanās, lai neaizbēg :) bet kad gredzens uzvilkts, tad kur tu nu vairs muksi...
tas, ka sākumā izrādam lielāku centību ir tīri normāli, tikai lieta tāda ka vīriesi pie ta ātri pierod :) uztaisīsi vienu nedēļu brokas tis no rītiem un pēc tam jau viņs pats vairs necelsies, bīdīs tevi ar kājām no gultas āra un lūgšus lūgsies lai uztaisi kafiju... un kad tas nestrādā, tad nāk kārta tekstiem - nu jaaaaa.... tu jau man vairs netaisi kafijuiņu... :( .....
ne tikai sievietes ir viltnieces, vīriesi māk manipulēt tieši tapat :)
20.06.2008 22:26 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Nu, kas liek tik agri precēties. Padzīvojiet pāris gadus kopā un, ja viss OK tad precaties. Mēs ar vīru apprecējāmies pēc 7 kopdzīves gadiem un nu nekas pārmērīgs neatklājās! :-D
02.06.2008 17:30 | saite | Atbildēt

+0
Tieshi taa, daudzi nevis neredz vai teelo,bet negrib redzet to slikto, jo vairums latvieshu sievieshu ir tik izmisusas ka gatavas jeb ko izturet un pievert acis,lai tiktu apprecetas...dziives piemers, mans bralens ir liels dzerajs un meitu miletajs, bet vienalga atrodas sievietes kas ar vinu satiekas un grib bernus,kaazas un parejo...nav jau labi teikt par radinieku taa, bet nu nesaprotu ko sieviete var redzet tada virieti, ja vins ir bez naudas,dzer,nekadas pieklajibas un dziivo pie maminas...vins mums gimene ir melna avs un tikai tapec ka atrodas ar vien jaunas izmisushas un pec kaazaam karas meitenes,vins turpina vinas izmantot...
02.06.2008 13:02 | saite | Atbildēt

+0
Grūti saprotams tāds moments, kamdēļ šī izlikšanās ir vajadzīga? :-| Ja jau pats/i apzinās, ka tagad attiecībās pietēlo... skaidrs, ka jo tālāk, jo smagāk... :-/
Kamdēļ dzīve jābojā gan sev, gan tuvākam? :-O
02.06.2008 11:57 | saite | Atbildēt

+0
Ja labi grib, potenciālā partnera aktiermeistarības demonstrējumus var redzēt un tēlojums izskatās patiesi neīsts. Esmu ar šādiem cilvēkiem saskārusies un labi zinu, kā tas no maLAS IZSKATāS.
31.05.2008 20:09 | saite | Atbildēt

+0
Es arī par Intu Fogeli uzreiz iedomājos. "Ievas stāstos" lasīju interviju ar to džeku, un, netikusi vēl līdz raksta beigām, kur bij rakstīts, ka I. Fogele paziņojusi šmuci, secināju, ka "tīras" jau nu šādas kāzas nav...
31.05.2008 12:53 | saite | Atbildēt

+0
Nē, Fogeles kundze šoreiz man nebija prātā, bet vispār arī droši vien piemērs par tēmu :)
30.05.2008 19:38 | saite | Atbildēt

+0
runaajam par Intu Fogeli? :-D
30.05.2008 19:34 | saite | Atbildēt

+0
Varbūt liela loma ir tam, ka daudzi nemaz negrib redzēt partneri tādu, kāds viņš ir. Un otra lieta, ka dzīvojam jau pēc tāda modeļa, kāds mums ir bijis bērnībā(piem., visa saimniecība uz mammas pleciem, tāpēc jaunais vīrs gaida to pašu no jaunās sieviņas).
30.05.2008 19:09 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!