Negaidītais kompliments

04.06.2008, erika_berzina

Es esmu no tiem cilvēkiem, kam vieglāk komplimentus ir dot, nevis saņemt. Jo, kad man kāds izsaka komplimentu, es mulstu un īsti nezinu, kā reaģēt. Ir gan viens izņēmums - komplimenti, ko izsaka mans vīrs, mani nemulsina, bet tikai un vienīgi iepriecina. Bet šoreiz stāsts būs par kādu negaidītu komplimentu, ko saņēmu pagājušajā nedēļā.

Tas bija visai grūtas darbadienas vakars, jutos piekususi, īgna, un man šausmīgi gribējās ēst. Nu galīgi nebiju savā labākajā formā. Pēdējiem spēkiem vilkos uz lielveikalu, lai nopirktu kaut ko vakariņām. Pie veikala diezgan ilgu laiku vēl runājos pa mobilo telefonu. Netīšām ievēroju, ka uz mani skatās kāds solīts kungs. Skatās un smaida. Padomāju, ka viņš laikam ir dzirdējis, kā runāju pa telefonu, un tāpēc smaida.

Lielveikalā atkal uzradās tas pats solīdais kungs un uzrunāja mani - tīrā itāļu valodā. Protams, nesapratu ne vārda. Tad viņš pārgāja uz angļu valodu un sāka man stāstīt, ka es esot ļoti skaista sieviete un aicināja mani uz tasi kafijas. Angļu valodā izteiktos komplimentus papildināja daiļskanīgi izteicieni itāļu valodā (kurus es, protams, atkal nesapratu). Tad, kad laipnā balsī pastāstīju, ka esmu precējusies un parādīju savu laulību gredzenu, kungs atvainojās un, bučojot man rokas, atvadījās.

Varbūt kādā citā reizē man tas viss šķistu kā parasta ārzemnieku uzmācība, bet toreiz man šis negaidīti izteiktais kompliments tik ļoti uzlaboja garastāvokli, ka aizmirsu par visu savu īgnumu un smaidot devos iepirkties.

P.s. Un kā ir ar tevi? Vai tev patīk saņemt komplimentus no pavisam svešiem cilvēkiem?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man nepatīk saņemt komplimentus!!!N e,nu varbūt man arī patiktu,ja vien es tiem ticētu...Es neuzticos nevienam izņemot sevi,tāpēc neticu arī komplimentiem :-( Vienīgi no vīra man patiktu dzirdēt kaut ko izņemot to cik mīļa es esmu,laba utt...gribētos dzirdēt,ka esmu skaista,slaida...nu kaut ko tādu!Laikam man ir kompleksi (s) :'-(
05.06.2008 01:43 | saite | Atbildēt

+0
Jā, man patīk saņemt komplimnetus. Visbiežāk gan tie izskan no vīriešiem,bet ir patīkami arī, kad sievietes izsakās par apģērbu vai ko tml.:) Mans draugs ļoti bieži saka komplimentus.
04.06.2008 23:17 | saite | Atbildēt

+0
lai arī bieži pārprotu sev adresētus komplimentus kā jokus...
tomēr ir patīkami, ja pavisam svešs puisis ar ko tikko esi iepazinusies pasaka - tu baigi labi smaržo... tas skan dīvaini, bet forši!!!!
04.06.2008 21:17 | saite | Atbildēt

+0
Man gan nepatīk īpaši saņemt komplimentus no svešiem cilvēkiem vai darba kolēģiem, mulstu un nezinu kā uzvesties. Protams, pasaku paldies, bet tik un tā neērti. Man patīk, ja mīļotais cilvēks izsaka komplimentus, un viņš to dara bieži (l)
04.06.2008 19:30 | saite | Atbildēt

+0
ā, atcerējos, visjautrākais kompliments, ko kolēģis man veltīja-Tev acis ir kā iebalzamētam kaķim :-D :-D :-D
04.06.2008 18:01 | saite | Atbildēt

+0
Nu, kā kuru reizi. Mīļotais man dikti dīvainus komplimentus saka - tur ir trīsreiz jāpadomā, lai izlobītu, ka tas bij labi domāts:D Bet man patīk:) No citiem man vairs nevajag nekādus komplimentus:D
04.06.2008 16:37 | saite | Atbildēt

+0
Man ir paveicies ar kolēģiem darbā-no viņiem komplimentus dzirdu regulāri, gan no sievietēm, gan vīriešiem, tāpēc gribas biežāk smaidīt viņus ieraugot, līdz ar to attiecības veidojas ļoti labas :) Agrāk pati izteicu komplimentus ļooooooooti reti, bet iemācījos teikt tos biežāk- iepatīkās iepriecināt cilvēkus -nekas taču nav skaistāks par smaidīgu un apmierinātu cilvēku :)
04.06.2008 16:21 | saite | Atbildēt

+0
Kuram tad nepatik komplimenti,vienigos komplimentus kurus nepienemu ir tie kas versti uz manu raksturu :) piemerm ir bijis ka cilveks saka: "tu esi tik mila un jauka" nu tas man loti nepatik jo labi zinu ka tada neesmu,ka neesmu ne mila ne jauka,ka medzu but furija, nu sos komplimentus nu nekadi nespeju pienemt un tas biskin saboja garstavokli,ja kads ko saka par manu izskatu,apgerbu vienmer pasmaidu saku paldies un priecajos ka kads manu centibu izskatities labi noverte
04.06.2008 15:29 | saite | Atbildēt

+0
:-)Domāju, ka katrai no mums patīk saņemt komplimentus, tas taču ir jauki, liek justies tev īpaši, uzlabo garastāvokli utt. :-) :-) :-)
Tādā ziņā, patīk man būt dienvidu zemēs - ej pa ielu, pretī nāk vīrietis, pasaka tev komplimentu, novēl jauku dienu, tu viņam arī novēlu jauku dienu, smaids sejā, pozitīvisms un katrs aiziet savas dienas gaitās :-)
Vēl kas svarīgi- lai komplimenti nāk no sirds, bez visādiem zemtekstiem uz kādu ātro seksu utt. Tad šiem komplimentiem zūd jēga...
04.06.2008 14:38 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits