Apsēstība

08.01.2009, baiba_gabranova

Tas, ka Stefānijas Meieres vampīru stāsta fenomens ir aptvēris visu pasauli, beidzot ir jūtams arī pie mums. Grāmatu Krēsla izdod papildmetienā, kinoseansi pārpildīti, un visi, kas inficējušies ar vampīru indi, drebošām rokām gaida romāna turpinājumu. Tomēr līdz amerikāņu apsēstībai ar Krēslu mums vēl tālu…

Te būs vien daži piemēri fanu neprātam:

1. Britu aktierim Robertam Petinsonam (Edvarda Kalena lomas atveidotājam) pusaudzes fanes autogrāfus nāk prasīt, ar nagiem uzplēsušas sev kakla asinsvadus. Dažas no viņām lūgušas nodot savam elkam ziņu, ka jau saņēmušas no mammām atļauju precēties ar viņu, tiklīdz sasniegs pilngadību. Bet ar prasību "Bite me!" pie viņa vērsusies pat kāda septiņgadīga meitenīte.

2. Interneta vietnes ir pārblīvētas ar fanu piedāvātajām versijām, kurām Holivudas zvaigznēm būtu jāspēlē Itālijas vampīru Volturi klans. Ja notiktu pēc viņu prāta, filma Jauns mēness pulcētu vai visu Holivudas A klases kliķi - ar Džoniju Depu, Bredu Pitu un Tomu Krūzu priekšgalā.

3. Kad paklīda baumas, ka filmas Krēsla gaidāmā turpinājuma producenti apsver iespēju meklēt citu kandidātu Džeikoba lomai, jo aktieris Teilors Lotners būtu tālākajai notikumu attīstībai neatbilstoši zēnisks un pārāk mazs augumā, viņa fani piedraudēja filmu boikotēt. Pēc pēdējām ziņām fanu parakstītā petīcija ir panākusi savu - Teilors Lotners ir apstiprināts Džeikoba lomai arī Jaunajā mēnesī. Par spīti tam, ka 16 gadīgā Lotnera auguma garums ir tikai 1,75 m, bet Stefānijas Meieres Krēslas sērijas otrajā daļā Džeikobs strauji izaug līdz 2 metru augumam un izskatās vismaz 25 gadus vecs. Šķiet, ka masu psihozē tiešām ir spēks.

4. Ne velti MTV savu gadskārtējo balvu "Gada sieviete" piešķīrusi nevis Britnijai Spīrsai vai Bejonsī, bet gan visām Krēslas fanēm. Pilnīgi nopietni.

Komentāri [19]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Filma ļoti patika,patika vairāk abu varoņu aizliegtās attiecības :-) Stāsts manuprāt ir labs ,bet fanot tā,kā citi to dara,neredzu tam jēgu. :-D Kā aktieri ,man galvenie varoņi ļoti patika :-)
26.08.2009 12:44 | saite | Atbildēt

+0
Atzīstu, ka laba filma un interesanta grāmata, bet tiešām Roberts tikai attēlo Edvardu Kalenu. :-/ bet es labprāt gribētu satikt tādu vampīriņu. :-P
19.01.2009 01:34 | saite | Atbildēt

+0
godīgi pateikšu!
mani ļoti tracina tie cilvēki, kuri paši nav ne redzējuši, ne lasījuši, bet saka, ka tur nekā nav.
Nu IR! noskaties filmu. vislabāk vienatnē, ievēro galvenā varoņa acu skatienu un varbūt arī Tu nodrebēsi, jo dzīvē neko tādu nenākas piedzīvot. varbūt reizēm vajag vnk baudīt mirkli, baudīt filmu, nedomāt par to cik tā banāla, bet par to cik tur viss ir skaists. :)
es pati esmu redzējusi filmu, noteikti nosktīšos vēl, mājās, vienatnē. un noteikti izlasīšu arī grāmatas, jo beidzot ir kkas tāds kas spēj aizraut. pozitīvi, nevis tikai krīze un grautiņi. +++
16.01.2009 14:11 | saite | Atbildēt

+0
Rukxeniite, stipri šaubos, vai var piespiest izlasīt grāmatu.
Toties ieintriģēt gan var. ;)
10.01.2009 23:05 | saite | Atbildēt

+0
Friide, visas četras grāmatas oriģinālvalodā var nopirkt Jāņa Rozes Grāmatnīcās. Var gan nākties apvaicāties pārdevējām, jo viņas izpērk milzu tempos - kad vēl latviski nebija iztulkots, plauktā varēja atrast, tagad ar galiem, nav. Un ja ir, tad nākamajā dienā nav atkal. :D Pirmā grāmata maksā nepilnus piecus latus, pēdējā - astoņus, otrā un trešā svārstās cenās kaut kur pa vidam. ^^
09.01.2009 03:04 | saite | Atbildēt

+0
Mani interesē tikai grāmata-orģināl valodā! Esot laba, bet man ir jautājums. Kur un Vai LV var nopirkt grāmatu angļu val.?
09.01.2009 02:44 | saite | Atbildēt

+0
Man patika, varu atzīties :-D Es arī no sākuma biju nedaudz izbrīnīta par šīs grāmatas/filmas milzīgo popularitāti! Taču, tiklīdz Krēsla nonāca manās rokās, es pati saslimu ar šo romānu. Viegls, juteklisks un baudāms darbs, esmu sajūsmā :-)
09.01.2009 00:36 | saite | Atbildēt

+0
Ruxeniit, jā, tad jau tā ir apsēstība.
Tomēr tik ilgi, kamēr tas ir rāmjos - kas tur slikts?
Par to 'piespiež izlasīt' - es par to grāmatu tarkšķēju klasesbiedrenēm tik aizrautīig, ka pēc tam bija rinda uz manu grāmatu - ieinteresēju.
Es pateicu arī citiem draugiem - jums vajag izlasīt. Paklausīja, nenožēloja.
Nav jau tā, ka piespiež reāli ar varu, nu tā brutāli un sadistiski. :D Bet nu, katram savs viedoklis un būtu bezjēdzīgi kasīties par to, par ko nemaz nav vērts kasīties. :P
09.01.2009 00:18 | saite | Atbildēt

+0
Noskatījos filmu, bet man diemžēl tas stāsts neaizrāva. Pilnīgi bez emocijām. Var jau būt, ka grāmata ir sakarīgāka.
08.01.2009 23:39 | saite | Atbildēt

+0
eneil - izlast ir viens, bet pēc tam piespiež citus lasīt, aizvelk līdz. Maybe tomēr ir daži, kas zin robežas, bet ir tādi, kas jūk prātā - runā tikai par to vienu grāmatu/filmu, visi sapņi tikai par to, cenšas attēlot epizodes un aiziet galējībās - tas viss iespaido cilvēku psihi, rīcību utt. P.S. nesaucu par stulbām grāmatām, bet gan norādu uz to, ka atsevišķas personas ir pārņemtas ar grāmatu varoņu tēla īstenošanu savā dzīvē vai arī pārāk safanojas par konkrēto tēlu.
P.P.S. Atzīstos, ka man ir gandrīz visas Koelju grāmatas, bet tik tāpēc, ka tā ir laba lasāmviela; tāpēc, ka man tā ir palīdzējusi saprast pāris situācijas dzīvē un Koelju ir uzrakstījis to, ko es nespēju izteikt vārdos. Bet(!) tāpēc es visus nespiežu lasīt Koelju vai nesaku, ka.piemēram, Veronika tur to un to, viņa darīja tā un kaut dzīvē visi tā darītu...
08.01.2009 22:56 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits