Meiteņu un puiku lietas

17.09.2009, Anda Bīriņa

Šorīt, biroja virtuvē taisot kafiju, mans kolēģis Kaspars izteicās par tematu "sieviete pie stūres". Viņa stāstāmajā un secinājumos gan nebija nekas nedzirdēts, taču tas man lika aizdomāties par to, ka tiešām pastāv meiteņu un puiku lietas. Tā taču ir - eksistē ne viena vien lieta, ko mēs vīriešos tā līdz galam nekad neizpratīsim, kā arī ir vēl vairāk lietas, ko vīrieši nesapratīs meitenēs.

Salīdzinoši nesen Cosmopolitan interneta lapas lietotāja ar segvārdu Nobody savā rakstītajā Cosmo blogā arī bija aizskārusi šo tēmu. Viņas bloga ierakstu vari izlasīt šeit.  Pēc viņas rakstītā izlasīšanas secināju, ka tā ir pilnīga taisnība - telpās, kurās nav vietas vīriešiem, norisinās lietas, ko viņi nemūžam nesaprastu.

Līdzīgi ir ar mūžseno teicienu "man nav, ko vilkt mugurā". Vakar no rīta stāvēju pie sava kurpju skapja un, galvu saķērusi, domāju, kādus apavus izvēlēties. Mans puisis, jau sen sataisījies un gatavs iet ārā no mājas, nevarēja vien nobrīnīties, kā es, skatoties uz to lielo kurpju kaudzi, spēju ievaidēties: "man nav, ko vilkt kājās..."

Tomēr ir arī lietas, ko es nemūžam nesapratīšu vīriešos. Nu, piemēram, kāpēc gan vienas un tās pašas sporta ziņas jāklausās trīs reizes dienā? It kā pastāvētu kaut mazākā iespēja, ka Panorāmas ziņās tiks ziņots par Rīgas Dinamo uzvaru, ja pirms divdesmit minūtēm LNT teica, ka šie zaudējuši.. :)

Interesanti, kādas ir tās lietas, ko jūs nesaprotat savos vīriešos un ko viņi nesaprot jūsu rīcībā?

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es vienu brīdi stūrgalvīgi gribēju pierādīt, ka stereotipiskais "sieviete pie stūres" nav taisnība. Kā rezultātā sāku mācīties braukt ar mašīnu. Un tā patiešām ir - visus nevajag bāzt vienā maisā - ir sievietes, kuras vada mašīnu perfekti un pat labāk, jo ir piesardzīgākas (it kā mātišķā instinkta iespaidā), bet es noteikti neierindojos pie tām, jo esmu katastrofa uz ceļa - pilnīgi neizjūtu auto korpusu un nespēju ilgi koncentrēties - gribas papētīt plakātus un putniņus kokos, kā rezultātā instruktors nosvīda, kad gandrīz vienam suņukam piebraucu ķepas ;-)(instruktors nobremzēja laikā - nekas slikts nenotika).
06.10.2009 22:23 | saite | Atbildēt

+0
Nu 1) priecājos par savu netipisko vīrieti 2) skumstu,jo tieši tā-man pārsvarā nav ko vilkt :-D Bet nu tā,kā man klāt pāris kg, visas drēbes izskatās savādāk,kad uzvilktas, un uz laiku problēma ir atrisināta :-D
21.09.2009 01:38 | saite | Atbildēt

+0
eh,Es ljoti daudz ko nesaprotu no viirieshu praata:)..bet iesaku visaam noskatiities "Alu cilveeks" ..ljooti labi paraada attieciibas un domas no viirieshu skata punkta un sievieshu ar..un tagad,kad kaarteejo reizi gribas dusmoties par nomestajaam zekjeem vai ko citu-atceros izraadi un viiriesha domas:D
18.09.2009 14:55 | saite | Atbildēt

+0
Grāmatā „ vīrieši no Marsa – sievietes no Venēras” par sievietes un vīrieša atšķirīgo viedokli.. Piem. ja sieviete sievietei izklāsta informāciju to dēvējam – pa viedokļa ,domu apmaiņu .. nemaz negaidot pretim kaut kādu gala rezultātu.. vienk. dalāmies domās, informācijā. Bet vīrietis ar vīrieti apmainoties ar informāciju parasti no otra gaida kaut kādu kopsavilkumu.. gala rezultātu, slēdzienu. Doma tāda.. , ja mēs kaut ko stāstam vīrietim.. viņš var padomāt, ka mēs no viņa gaidām kaut kādu gala rezultātu/slēdzienu, kaut gan tanī mirklī mēs vēlamies vienk. padalīties savos piedzīvojumos.. un vīrietis var justies ne savā ādā, ja viņš domā, ka mēs vēlamies no viņa sagaidīt kaut kādu slēdzienu. Un vēl daudz interesantas lietas ir aprakstītas šai grāmatā.. Izlasot to , es mazliet vairāk saprotu vīriešu pasauli. Par to mīnusiņu otrā cilvēkā... Man ne visai saprotami ir vīriešu tie saucamie jociņi .. ir daži jociņi, kurus es uztveru aizskaroši .. Kaut puisis to pasakot puisim.. pasmietos un uzsistu pa plecu .. Kā man draugs teica , lai dažas lietas ņemu vienk. „īzī” (vienkāršāk). :-) :-) :-) :-) :-) :-)
18.09.2009 14:49 | saite | Atbildēt

+0
Vienreiz draudzene uz meiteņu pasēdēšanu bija paņēmusi līdzi savu vīrieti. Viņš sēdēja un cītīgi klausījās mūsu skuķu sarunās, līdz vienā brīdī jautāja: "Ar kādu mērķi jūs runājat par tādām lietām? Tā kā mācaties viena no otras kļūdām, dalaties pieredzē vai kā?". Un šitas teksts mūs tā izsita no sliedēm... Vīrietis iejaucās un ar kritisku intonāciju uzdeva šitādus jautājumus. Atbildējām, ka nemācamies no citu kļūdām, jo mēs taču nekad nekļūdamies. Vnk apmainamies ar informāciju. Nu vot, ar to gribēju teikt, ka vīriešiem nav jābāž deguns sieviešu pasaulē, tāpat viņi to nesapratīs.
18.09.2009 12:27 | saite | Atbildēt

+0
Jo vairāk šitādus rakstus lasu, jo vairāk saprotu, ka es tomēr laikam esmu vīrietis:D Goda vārds, es nesaprotu ļoti daudzas "meiteņu" lietas.
18.09.2009 11:07 | saite | Atbildēt

+0
Par to ziņu klausīšanos gan nepiekritīšu! Es arī bieži klausos vienas un tās pašas ziņas vēlreiz (arī sporta), bet ne jau tāpēc, ka gaidu, ka tur pateiks ko pretēju tam, ko jau pateica citur, bet gan gaidu, ka pateiks sīkāku informāciju, kādu komentāru no speciālists, viedokli, skatupunktu no malas, interviju sakarā ar šo lietu, utt. Tas nebūt nav dīvaini!!! (ja konkrēti par sportu, tad žēl, ka dažām sievietēm sporta spēle beidzas tikai ar faktu - uzvarēja vai zaudēja.)
Bet runājot par to, ka sievietes no vīriešiem un otrādāk atšķiras - bez šaubām! Bet ja viņi būtu identiski mums (kā viens pret vienu) - vai ar viņiem vispār būtu interesanti? Vai viņi vispār mums patiktu? Jo visbiežāk taču tiek secināts, ka mums cilvēkos nepatīk kaut kas tikai tāpēc, ka tas nepatīk mums mūsos pašos.. :)
Ar vārdu sakot - iemācieties mīlēt to, ko jūs nesaprotat savos vīriešos un viņi jums būs par to pateicīgi! ;)
17.09.2009 17:58 | saite | Atbildēt

+0
Labs raksts! varu tev pilnībā pievienoties! es nesaprotu, kā var visu vakaru un pat pusi nop nakts nosēdēt pie datora un nobakstīties, skatoties gan jokus, gan kārtojot darba lietas. manuprāt, sievietēm vairāk raksturīga vēlme izgulēties, nevis pavadīt nakti pie datora, kā to nereti dara džeki.
17.09.2009 17:45 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!