Sievietes un alkohols

21.01.2010, erika_berzina

Atzīšos,ka es ar alkoholu neesmu uz "Jūs". Man patīk dažreiz iedzert glāzi sausa sarkanvīna vai laba šampanieša. Tomēr man nepavisam vairs nepatīk tā reibuma sajūta, kad prāts kļūst pavisam jautrs un aizmirstas par visām bremzēm. Kaut gan vēl salīdzinoši nesen glāze sarkanvīna (parasti gan ne viena vien) bija jaukļuvusi par manu ikvakara rituālu un, tusējoties ar draudzenēm (un kopā iedzerot vīnu), mēs bieži vien mēdzām diskutēt par tēmu - vai mums gadījumā jau nesākas problēmas ar alkoholu? Laikam jau nav tik traki, tomēr...  mēdz gadīties visādi.

Izrādās, ka sievietēm atkarība no alkohola var būt pat daudz smagāka nekā vīriešiem. Jo viņas prot daudz labāk noslēpt, ka vispār pastāv šāda problēma, un bieži vien viņām ir arī daudz grūtāk vērsties pēc palīdzības (nu kaut vai tādēļ, ka ir bail no sabiedrības nosodījuma). Un arī ar pēcballītes sekām sievietēm ir daudz grūtāk cīnīties, jo mums ir lēnāka vielmaiņa, tāpēc organisms no indes attīrās ilgāk nekā vīriešiem.

Tā kā pēdējo divu gadu laikā ballītēs alkoholu lietoju minimāli vai vispār nemaz, tad diezgan bieži pamanu, ka dažām manam paziņām grādīgie dzērieni nu ļoti iet pie sirds... un skats nevienmēr ir tas pievilcīgakais. Negribu nevienu nosodīt, jo tā var gadīties ikvienam, bet, ja tas jau ir kļuvis par ieradumu (ka uz mājām var aiziet tikai ar citu palīdzību), tad... laikam labāk vajadzētu piebremzēt, nevis šaut pār svītru.

Un kā ir ar tevi? Vai tu bieži lieto alkoholu? Un vai dzēruma dēļ esi sastrādājusi arī kādas muļķības?

Komentāri [22]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es ar lietoju,ne katru vakaru ,protams.Bet tajos vakaros kad paredzēta ballite,vai pasēžam ar draudzeni lai atslabinatos - paklačotos :-D uzreiz ta liekas ka atbrīvojies,gribas ko nerātnu.Muļķības jā ir dažas bijušas.jo tad jau drosme ir klāt un kautrīgums attstāts mājās zem spilvena 8-)
18.02.2010 22:48 | saite | Atbildēt

+0
Man arī jāatzīst, ka kādreiz man ar draudzenēm arī bija tādi 5dienu rituāli, [nav 5dienas bez kārtējās ballītes]... bet nu kad atskārdām ka tas tiešām jau ir par traku mazliet piebremzējām un ballītes rīkojām tikai tad kad tiešām bija tāds noskaņojums. Laikm es sapratu to tikai tad kad ballišu laikā sastrādāju dažādas muļķības alkoholo reibumā :-D Laikam jau katrei meitenei/sievietei pienāk tāds brīdis kad saprot savas kļūdas. tagad tik tiešām ir mans dzīves skatījums mainijies[tik traki nebalējoties] man ir jaunas intereses, kuras man saistijās tikai ar 5dienas vakaru ballliiiiiteeēē :-D :-) Neieteiktu nevienai meitenei īpaši aizrauties ar šo kaidīgo ieradumu, jo kā gan tu no malas izskaties un domāju ka vīriešiem šādas sievietes, kas pārlieku uzdzīvo arī nejiet pie sirds :-)
03.02.2010 12:18 | saite | Atbildēt

+0
Nu nepatīk jau, bet mazums - katram var gadīties... Un man ar patīk iedzert, bet 3x dzīvē tikai esmu bijusi stāvoklī, kad bijis grūti sevi kontrolēt...
01.02.2010 01:48 | saite | Atbildēt

+0
man vispār negaršo tiešām..varbūt reizii pusgadā varu iedzert kādu kokteilīti malibu, mohito, bet tas arī viss..negaršo un nav nemaz vēlme lietot.. :-)
31.01.2010 22:17 | saite | Atbildēt

+0
alkohols? mūsidienas tas vairs nav nekas. viss ir kaitīgs, ar ko sastopamies.
Katrs dzer cik grib, katram sava norma, robeža, u.c.
31.01.2010 17:38 | saite | Atbildēt

+0
Man gan alkohols nepavisam neiet pie sirds...dzert pavisam negribās, dažreiz pat svētkos pie viena galda kopā ar radiem negribas pat glāzi iedzert...savās dzimenēs pat nekad tā īsti nebiju piedzērusies... :-/ bet tagad, kad noliku tiesības, vispār aizmirsu kas tas tāds... :-| droši vien tas ir labi, bet varbūt arī nepārāk... :-/
31.01.2010 16:34 | saite | Atbildēt

+0
alkoholu lietoju visās ballītēs. katru reizi nosolos,ka dzeršu tikai pazliet. kādu glāzīti vai 2,piem., kokteili. diemžēl ,kad izdzeru 1glāzi, neredzu vairs robežas. pārtraucudzert tikai tad ,kad kāds mani ved apguldīt ,jo pati vaisr nevaru nostāvēt.
nespēju cīnīties pati ar sevi..
31.01.2010 14:08 | saite | Atbildēt

+0
Es tiešām piekrītu, par to , ka sieviete labāk prot noslēpt savu alkoholismu, jo pati reiz katru dien dzērupa pāris viskija glāzēm, lai aizmirstu sāpīgas šķiršanās( no puiša un drauga , kurš man aizstāja visas draudzenes) tas bija ļoti smags laiks man tapēc arī to visu vieglāku padarīja alkohols, bet tiešām ir tā, ka alkoholisms piezogas nepamanot, un taja brīdī es nedomāju, ka esmu k-kādā veidā no tā atkarīga, bet tad pēc kāda laika viena draudzene pamanīja, ja neesmu neko iedzērusi vairs nesmaidu un nerunāju , un tad viņa man k-ka psiholoģiski palīdzēja un tiku no tā isa ārā. K-vai arī tagad laiku pa laikam iedzeru, bet neko stiprāku par vīna glāzi. :)
28.01.2010 23:00 | saite | Atbildēt

+0
Es Tenerifē tā normāli kodu :D. bet Latvijā man nekad, tiešām nekad nav paticis baigi piedzerties, tad jau labāk kaut ko citu lietot, no kā nav pohas nākamajā dienā :D
+ sievietēm alkoholiķēm ātrāk seja uzpamst nekā vīriešiem, un viņas tomēr izskatās pretīgāk!! ai nu alkāns paliek alkāns, kāda jēga šķirot :D
26.01.2010 16:47 | saite | Atbildēt

+0
Man patīk šad, tad iedzert atnākot mājās pēc smagas darba dienas, tā vienkārši gribas glāzi vīna, vai kokčiku. Pasākumos ar draugiem, kolēģiem esmu ieturēta, jā iedzeršu, bet nekad nepārdzeros, nekad - tāds princips, ka jātur savs tēls. Ver būt muļķīgi izklausas, bet tā nu tas ir :) Arī ar tuvākajiiem draugiem/draudzenēm mēdzu iedzert, bet tieši tas pats princisps - nekādas pārdzeršanās. Nav nekādu problēmu, ka cilvēki iedzer, nepatīk tas, ka cilvēki nezina savu mēru un piedzeras tik traki, ka neko neatceras un sastrāda muļķības. Man svarīgi saglabāt kaut kādu skaidrību galvā, jeb kurā situācijā :-)
26.01.2010 12:58 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits