Kaazas

Reitings 336
Reģ: 29.01.2009

Par teemu man lika aizdomaties konkreta situacija. Viens draugs teica, ka aicinas uz kaazaam un beigaas es sanjemu ielugumu uz..baznicu. Kaut ari kaazas notiek ar visu svineshanu un kuplu pulku pec tam smuka viesnica.

Es negribu iet un baznicu, teret savu brivdienu, lai klausitos garlaicigas runas un skatitos ka vinjus salaulaas, tapec tagad meginu izdomat atrunu, kaapec neieshu, lai vinsh neapvainotos.

Tacu patiesiba mans viedoklis ir taads: Vai nu aicini uz kaazam (uz visam daljam) vai nu neaicini nemaz. Vismaz es taa darishu savaas kaazaas (ja man kadu dienu tadas buss), jo manuprat ir nepieklaji shita darit, tb davanas un sveicejus gribas, bet tereet tam naudu nee. Man kaazaas patiik tieshi taa balleshanas pec tam un pati ceremonija interese tikai ar ljoti tuviem draugiem vai radiem.

Kadas jusu domas?

23.08.2011 20:16 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Taapeec visforshaak, ja nedaavina bezjeedziigas daavanas, bet naudu aploksnee :)
24.08.2011 00:47 |

Reitings 187
Tiesi tā es vienmēr esmu bijusi par naudu!! Pašai drīz būs dzimšanas diena un vēlos lai man dāvina naudu jo es pati labāk zināšu kur to pielietot!
24.08.2011 00:49 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man tieši tā ceramonija šķiet skaistākā kāzu daļa.
Es būtu priecīga,ja būtu ielūgta uz ceramoniju,jo man šķiet skaisti,kā līgava dodas pie altāra un viss pārējais. :) Īpaši,ja cilvēks man būtu tikai kkāds paziņa(nevis tuvs draugs),ko es darītu tajā tusā,kur lielākā daļa viesu man noteikti nebūtu pazīstami.
24.08.2011 01:01 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man patika ,ka man domata ieluguma bija minets loti taktiski- pura lade ir pilna un paris veletos dalinu no celojuma!Man loti patika ,ka bija pateikts! :-) Es nedomaju ,ka jaunie atpelnija tos izdevumus ,ko bija izlikusi kazu rikosana,bet domaju ,ka ta tomer ir palidziba mazliet atgut ...! :-)
24.08.2011 09:15 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Vai tad kāds tā rīko kāzas, dzimšanas dienas vai jebkādus citus svētkus, lai atpelnītu visus izdevumus? Tad jau baigā jēga un daudz labāk uzreiz pašam būtu par atvēlēto naudu sapirkt sev dāvanas, nevis priecāties par gultasveļas komplektiem, kas neder segas izmēriem, šķīvjiem, kas nesader ar pārējiem traukiem utt. :D Tāpēc, manuprāt, dāvanu salīdzināšana ar izdevumiem ir pilnīgi nevietā.
24.08.2011 10:44 |

Reitings 772
Par tām dāvanām runājot... Nezinu, varbūt kāda man nepiekristu, bet, kas man likās tā "ne visai patīkami", kad pāris nedēļas atpakaļ gāju uz dāvanu iesaiņojamo materiālu veikalu pēc lentēm, bantēm, papīriem priekš dāvanu saiņošanas (man ĻOTI patīk pašai saiņot dāvanas), tad reizē tajā veikalā ienāca tantuks, kas bija kaut kāda paziņa vienai no pārdevējām, un lūdza, lai viņai kāzām iesaiņojot dāvanu - traukus. Protams, pārdevēja piekrita, un palēnām tantuks sāka nest traukus iekšā... Tad, kamēr meklēju sev piemērotākos papīrus un lentas, ieraudzīju, ka tantuks ir vienkārši iztīrijusi savu bufeti un nes traukus, tā teikt vēl no tālajiem krievu laikiem (nu, tādus ar "zelta" maliņām, puķēm u.tml.)... Nu, lūk, par šādu dāvanu es laikam tomēr nebūtu priecīga...
Piebildīšu, ka tantuks vizuāli absolūti neizskatījās, ka būtu pēdējie santīmi pie dvēseles...
24.08.2011 16:56 |

Reitings 1202
buxiic, tu tak nezini to jauno pāri, varbūt viņi ir starā par antīkām lietām. Zin, kā, tagad visiem vintage topā:D Tas pāris varbūt viebtos par tādiem traukiem, kādi patīk tev.

Es vienmēr smejos par savu cacīgo draudzeni, kad viņa viebjas par to, ka man kāds uzdāvinājis zirņus, bruģakmeni vai zagtu volejbola bumbu. Viņa nesaprot, kā es varu priecāties par tādām dāvanām:D
24.08.2011 17:08 |

Reitings 772
Protams, es iedomājos arī tādu iespēju... :D
Vienkārši tie trauki, man pašai šermuļus uzdzen... :D
24.08.2011 17:14 |

Reitings 2494
lai pēc tam nebūtu šādas diskusijas - labākais variants ir kāzu ceremonija baznīcā (vai zagsā) + jaunā pāra svinīgā sveikšana pēc tam + kādas uzkodas un šampānieša glāze pēc tam ar visiem... esmu bijusi vairākās savu draugu kāzās (kur netiku aicināta uz pēc-pasākumu) un mani pilnībā apmierināja šāds variants - pēc tam tas tusiņš tad jaunajiem ar pašiem tuvākajiem... Protams, nevar noliegt, ka ir patīkami, kad esi to tuvāko statusā (l)
24.08.2011 17:21 |

Reitings 137
Reģ: 05.08.2009
Afrodite, domaju, ka neka "tragiska" un aizvainojosa Tevis izklastitaja situacija nav. Pati esmu ar sadu situaciju saskarusies un man tas skita OK. Pateiksu kapec..

Mana bijusi kolege precejas un tiesi sada formata no vinas sanemu ielugumu uz ceremoniju baznica un sampi pec tam(ielugums bija elektrinisks). Tas viss bija laikus un pieklajigi utt., tacu mes nesen bijam sakusas stradat kopa (nepazinu vinu ipasi tuvi, lai gan attiecibas bija labas ka jau kolegem). Vinas kazu diena, ta laikam bija 6diena, man bija jau sen planots gimenes pasakums, ta ka laipni pateicos par ielugumu, apveicu un paskaidroju, ka man ir gimenes pasakums.

Domaju, ka vari savam draugam aizsutit tikpat formalu apsveikumu, velams pa pastu :)Un viss bus OK.

Pie tam, ja esi lugta uz baznicu Tev nav "pienakums" nest davanu.

Neesmu kazu tradiciju parzinataja, tacu man skiet, ka si tendence LV ir jauna, drosi vien aizguta no arzemem, kadreiz laikam vairak praktizeja to, ka visus, ko aicina uz ceremoniju, aicina ari uz balli.

Domaju neuztver to personigi, ja esat labi pazinas/draugi, tad tur nebutu iemesls saspringt..
24.08.2011 19:26 |

Reitings 1632
Reģ: 26.04.2010
Es Tavā vietā priecātos,ka draugs grib Tavu klātbūtni tik svarīgā viņa dzīves brīdī. Skaidrs,ka kāzas ir dārgs pasākums un jo vairāk viesu,jo dārgāks. Ja neesat tik tuvi,tad neredzu iemeslu,par ko Tev dusmoties. Un kas tieši Te liek domāt,ka aicina Tevi,lai būtu vēl viens sveicējs un dāvana? Kādēļ uzreiz tik negatīvi? Varbūt esmu pavisam naiva,bet ja nu tik tiešām viņš grib,lai Tu tur esi, bet nevar atļauties visus uzaicināt uz neoficiālo daļu un Tu taču neesi no vistuvākajiem.
24.08.2011 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits