Mana darbavieta no dzīvesvietas atrodas nosacīti patālu,kas nozīmē daudz laika pavadīt ceļā, taču mainīt neko negrasos. Darbavieta atrodas pie lidostas, dzīvesvieta - Teikā.
Uz augstskolu - 30 līdz 40 min. Atkarīgs vai paspēju uz autubosu, kas pieved pie skolas, bet nāk reti. Ja nepaspēju, nākas iet uz pavisam otru rajona pusi 10min, tad pabraukt 10min, un tad atkal iet ar kājām 20 min (tas tajos rītos ir īsts moku gabals) :D
Uz darbu - kopā ~40min. 10min kājām, 15-20min busā, 10min kājām.
Bet tas izšķiestais laiks man vienkārši riebjas. Kad iestrādāšos, ceru sākt dzīvot atsevišķi un tuvumā skolai, lai vismaz uz to var kādu 10-15min laikā aiziet kājām.
Universitāte atrodas pašā Rīgas centrā, darba vieta turpat netālu. Brauciens aizņem aptuveni 30 minūtes. Sastrēgumu stundās ir gadījies ceļā pavadīt arī stundu.
Atbildot uz otro jautājumu, ņemtu vērā, kāds attālums diendienā ir mērojams un kādu summu veido ceļa izdevumi. Ja gan materiāli, gan laika ziņā daudz izdevīgāk būtu dzīvot tuvu darba vietai, izvēlētos šo variantu.
Skola ar sabiedrisko apm 35min. Darbavieta ļoti tuvu.
Bet esmu arī uz skolu braukājusi tālu (no viena Rīgas gala uz otru), attiecīgi ar sabiedrisko 1h un mašīnu kaut kur 30min.
Savu attalumu lidz darbam es uzskatu par idealu - man patik ta pusstunda, ko pavadu pastaiga uz un no darba. Kamer eju, tikmer pamostos un ir ari kada aktivitate, njemot vera,ka man ir sedosh darbs. Un tagad vasara, braucot ar velo, vispar ideali! :)
Man arī pašreiz ļoti tuvu - 20 min ar kājām, bet īrēju istabu, sirdī gribas pārvākties uz īstajām mājām, bet tas prasīs vismaz 1,5h turp un tikpat atpakaļ.
Aii, man atkal ir tā, ka esmu tā pieradusi dzīvot savā mājā, dzīvot diezgan zaļā, klusā vidē,ka pat darba dēļ nevaru iedomāties, ka varētu savu mieru mainīt pret dzīvesvietu tuvāk darbām. Niii...
Man 40 min ar riteni, tikpat ar sabiedrisko (sastrēgumu stundās pat līdz 1 h). Man nešķiet droši mainīt dzīvesvietu tikai tāpēc, lai būtu tuvāk darbām, jo darba vieta taču var mainīties no manis neatkarīgu apstākļu dēļ. Var arī darbu pēkšņi mainīt. Bet ja dzīvoklis ir mans, tad es nevaru tā vienkārši nomainīt dzīvesvietu.
Esmu pieradusi pie pārvietošanās pa Rīgu, savulaik augstskola arī atradās 30 min braucienā (tad gan braucu ar auto), darbs savulaik bija 15 min braucienā ar mašīnu, 40 min braucienā ar sabiedrisko, bet tagad viss ir mainījies.
līdz darbam kādas 10-15min ar sabiedrisko, bet līdz skolai kādas 25min ar sabiedrisko. man labi, ka no skolas līdz darbam ir 10min :D
bet es laikam dzīvotu mīļajās mājiņās. vidusskolā labāk izvēlējos stundu braukt ar autobusu un dzīvot mājās, nekā dzīvot kojās