Šī tēma atkal un atkal ir tēma ar diviem viedokļiem.
Manas domas - vegānisms, veģetārisms, tāpat kā netradicionalā orientācija man netraucē, ja man to neuzbāž un nesāk stāstīt cik es slikti dzīvoju, ja ēdu gaļu. Es dzīvoju vienreiz, man garšo gaļa, manam organismam ta ir nepieciešama.
Ja gadus 20 atpakaļ kāds atļautos kaut ko šitādu runāt - fui, es neēdu gaļu, viņu man liekas pašu izceptu sulīga karbonādē, jo mēs esam ziemeļu tauta, un mūsu mentalitāte un organisms ir radīts tā, ka nespējam normāli funkcionēt bez gaļas, ja neēdam gaļu, to ir jāaizvieto ar produktiem, kas nodrošina līdzvērtīgu sastāvdaļu uzņemšanu.
Ja pie manis nāk ciemos cilvēks, kas neēd gaļu, man ir pilnīgi vienalga par to, jo tā pēc maniem uzskatiem ir viņu problēma, ne manējā ;)
Bet ja tā pavisam godīgi - tad veģetārieši man šķiet tādi nedaudz smieklīgi modes pakaļskrējēji (it sevišķi jaunieši), kas neēd gaļu tikai tāpēc, ka tas ir stilīgi un modīgi.
Reiz sanāca ikdiena kontakteties ar cilvēkiem, kas ir izteikti veģetārieši jau daudzus gadus - un vienīgais varu pateikt, ka viņu veselība ir par 50% sliktāka, nekā man, imunitāte vispār 0, tieši tāpat kā viņu berniem - slimoja visu laiku. Labi, ka vismaz nāca pie prāta un atļāva bērniem pašiem izvēlēties, ko viņi grib ēst.