Iesaku nhesatraukties par cukuriem arbūzos. Ņemot vērā, ka 100 gramos arbūza ir aptuveni 40 kcal, cukurs tur vienkārši nevar būt šausmiiiigi daudz, kā dažas biedē un lūk, kādu slavinošu tekstu atradu-
"Arbūza mīkstums satur 90% ūdens, 6% cukura (galvenokārt fruktozi), līdz 0.7% olbaltumvielu, 0.1% tauku, līdz 0.5% šķiedrvielu, pektīnvielas, vitamīnus C, A, B1, B2, PP. Tajā ir daudz folijskābes, kālija un magnija sāļu, kalcija, dzelzs, mangāna. Augļa nogatavošanās periodā mīkstumā veidojas fruktoze. Tā ir 2 reizes saldāka par parasto cukuru un zarnu traktā uzsūcas daudz lēnāk nekā saharoze."