nestandarta jautājums..

Reitings 2279
Reģ: 29.01.2009

Mēģināšu noformulēt, ko es no Jums gribu. Divas situācijas:

1) Jums Tuvs cilvēks ir slims un uzskata, ka ilgi nedzīvos (tas gan nav zināms, jo tā var būt gan diena, gan nedēļa, gan gads un Jūs arī to labi apzinieties). Viņš Jums katru dienu zvana, lai atvadītos, lai pateiktu pēdējos vārdus. Jums sāp, Jums līst asaras, Jūs pārdzīvojat, nervozējat, utt. Un tā tas turpinās kādu laiku...

2) Jums tuvs cilvēks ir slims un Jūs zinat, ka viņš ilgi vairs nedzīvos. Jūs piezvanat, apjautājieties, kā viņš jūtas. Viņš apgalvo, ka viss ir kā parasti, ne labāk, ne sliktāk.. Un tad pēkšņi Jums pienāk ziņa, ka viņš ir nomiris...

Kuru situāciju Jūs labāk sev izvēlētos? Lēnas, mokošas, emocionālas atvadas vai pēkšņu (cik nu pēkšņu, ja jūs zemapziņā to jau nojaušat) ziņu par Jums tuva cilvēka aiziešanu?

04.07.2011 13:14 |

Reitings 126
Vienu dienu man pateica - Viņa ir mirusi. Es zināju, ka Viņa mirs, jo cīnījās ar vēzi, diemžēl - nesekmīgi. Es tomēr tagad nožēloju, ka ik pāris dienas pie viņas neaizgāju, neparunājos, bet tikai tā caur paziņām- kā viņai iet? ō, viss labi, forši!
Tās tomēr ir cilvēka pēdējās dienas, mēneši, kaut vai daži gadi šajā pusē. Vai par daudz prasīts veltīt dažas stundas dienā cilvēkam, kas Tev ir tuvs?
Pēdējā laikā man īpašs liekas citāts
:"Es augsti vērtēju draugus, kas man atrod laiku, bet es visaugstāk vērtēju tos draugus, kas manis dēļ laiku neskaita..."
04.07.2011 16:49 |

Reitings 318
Reģ: 19.01.2010
tā šobrīd eju cauri 1. , viennozīmīgi ->2. :-(
04.07.2011 16:52 |

Reitings 229
izvēlētos pirmo, jo apmēram pusgada laikā zaudēju māsu, 3 labus draugus, abus vecvecākus, kuri mani uzaudzināja, ja man katru dienu viņi zvanītu un žēlojoties atvadītos, iespējams vismaz daļu sāpi jau būtu izraudājusi pirms viņi aiziet pavisam un būtu kaut pa gramu vieglāk
04.07.2011 17:12 |

Reitings 204
Reģ: 11.06.2011
Sunce tas ir smagi...
bet es izveletos 2variantu jo jadzivo ta ka katra diena ir pedejaaaaaaa, jo dzive viss var notikties
04.07.2011 18:55 |

Reitings 104
Reģ: 16.11.2010
Pirmais.
Manai māsai atklāja smadzeņu audzēju pie neārstēta meningīta. Jau mēnešus divus atpakaļ, bet tas ir labāk, jo viņa cīnās un sākumā tiešām likās, ka nav vairs ārstējams, bet pagaidām vēl jūtas ok.
07.07.2011 03:51 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
cosonicash :-O
Cik drausmīgi... kas ir ar tiem audzējiem (t) Turu visus īkšķus, lai Tava māsa izķepurotos!
07.07.2011 03:53 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
izvēlētos 2.

bet tā kā es to visu tagad redzu no "otras" puses- cilvēki kuri izvēlas katru dienu zvanīt un atvadīties- grib lai viņus žēlo, tie ir vāji cilvēki, kas nespēj samierināties un cīnīties,
2. variants - jā, tas ir normāli, bet ir vēl 3. variants- cilvēks ir slims, un neviens par to nezina, neviens nejūt līdzi un nežēlo. savā situācijā es izvēlos šo 3. variantu, bet kā jau teicu, esmu citā situācijā. ja man tuvs cilvēks būtu slims, laikam es gribētu zināt
07.07.2011 04:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits