Asins nodošana

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011

Čau, noteikti starp Jums ir meitenes, kuras ir pēdējā laikānodevušas asinis, vai tās nodod regulāri. Tādēļ, gribētu zināt kā ir, nav taču nekas traks, vai ne? Domāju aiziet nodot, jo gribu uzzināt, vai hemoglobīna līmenis labs, un arī palīdzēt, kam tas nepieciešams. Tagad nestāv centrā tie autobusiņi? Esmu pavasarī manījusi pie Dailes teātra, bet gan jau tagad nebūs. Zinu, ka vēl var nodot P.Stradiņa slimnīcā, bet nav kāda vieta tuvāk centram? varbūt kāda zin 8-)

30.06.2011 01:18 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
bai-bai, es šodien PDz lasīju, ka Zanei Dombrovskai tas pats, pārsvarā tas ir iedzimts, tās vēnas arī var "palielināt" bet tad jādarbojas fiziski un ir laikietilpīgs pasākums.
30.06.2011 02:49 |

Reitings 1457
Reģ: 18.03.2009
par to, vai iedzimts, es gan nemācēšu teikt, bet visādi jau var gadīties!
man tā māsiņa paskaidroja ka visticamāk vasaras mēnešos es varu nodot asinis, jo tad vēnas lielākoties cilvēkiem paplašinās, kā ari, teica ka nākamo 4-5gadu laikā viņas varētu "augt", uz ko es arī ceru! mani vecāki nodod asinis un man arī vienmēr ir licies ka, ja ar asinīm viss ir ok, tad ir jānodod, citiem jāpalīdz! :-)
30.06.2011 03:01 |

Reitings 1223
Reģ: 23.04.2010
mana nostāja ir savādāka, proti, katrā no mums rit tieši tik daudz asiņu, cik organismam nepieciešams..vispār nesaprotu kāpēc ārsti šo atzīst?organismam ir jāglabā asins rezerve, ja gadījumā ar tevi notiek kāds nelaimes gadījums...
nu tas ir tīri mans viedoklis..es vienīgais ļautu no sevīm asinis ņemt, ja kādam tuvam cilvēkam vajadzētu...
30.06.2011 03:49 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Bet asinis taču atjaunojas. Neizsūc jau viņi nez ko laukā. Pie tam tas ir labi, ka organismu atbrīvo no it kā vecajām asinīm, jo vietā jaunas rodas un nekā slikta tur nav! Un es nesaskatu neko nosodāmu tajā, ka cilvēki labprātīgi piekrīt ziedot asinis, jo ir diemžēl cilvēki, kuriem asins pārliešana ir vienīgā iespēja izdzīvot. Un,piemēram, avārijā cietušam cilvēkam,kurš zaudējis daudz asiņu nepietiek ar tiem 450 ml asiņu no viena cilvēka...
30.06.2011 04:38 |

Reitings 102
Esmu kādas 3 reizes nodevusi asinis. Slikti pēc tam nebija un sajūta forša, ka esmu kādam palīdzējusi. Nekad jau nevar zināt vai kādreiz asinis nevajadzēs arī man pašai vai maniem tuviniekiem.
30.06.2011 04:44 |

10 gadi
Reitings 418
Reģ: 07.08.2010
Gadu kā esmu pilngadīga un esmu nodevusi jau 2x asinis. Man ļoti patīk procedūra, kuru vel patīkamāku padara apziņa, ka kādam palīdzu un arī personāla attieksme, īpaši patīkami bija, kad nodevu asinis pirmo reiz, jo pilnīgi visas medmāsas ik pa pāris sekundēm nāca apjautāties kā jūtos un vai nav slikti, tādas patīkamas rūpes un atbildība no viņu puses.:)
Par sāpēm - neko nejutu, bet tas, iespējams, tādēļ, ka man ir ļoti augsts sāpju slieksnis. Un pašsajūta pēc tam ideāla - tāds pacilājums, bet tā droši vien ir eiforija! :D
30.06.2011 06:29 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Vēl līdz Stradiņiem vari aizbraukt ar 5. trolejbusu,
25. un 55. autobusu.(pietura Tukuma iela - un apmēram 50m uz priekšu jāpaiet).
30.06.2011 11:53 |

Reitings 1468
Reģ: 04.04.2011
atceros,ka pēc asins nodošanas riktīgi dīvainas sajūtas bija, tā kā smadzenēm gaiss trūka, tāds šausmīgs dullums :D un man uznāca tāāāda smieklu lēkme, smējos par visu un ilgi :D kamēr citas tur ģībonī bezmazvai krita un bālas, es vnk nevarēju nerēkt :D
30.06.2011 12:01 |

Reitings 84
Reģ: 11.02.2010
Konkrēti es esmu nodevusi ar kādas 4-5x ..man katru reizi patikās.vnm esu gājusi uz to busiņu.Vnm jaukas māsiņas,parunājas,apjautājas.Ūdens ja kas ir uzreiz blakām... :) ehz...man tikai tās pozitīvākās atsauksmes un emocijas.Pec tam ar izeju ar smaidu uz lūpām !!...jo tā ir laba sajūta.ir neliels nogurumiņš,jo kā nekā Tev nolietas asintiņas....bet sadzeries daudz ūdens,sulas saēdies riekstus un galvenais Bez straujā kustībām !!!!
Pamģini :)
Lai veicas :)
30.06.2011 13:48 |

Reitings 219
Es arī cenšos nodod pēc iespējas tik daudz cik var :) ir dažādie ierobežojumi, piem., ja esi bijusi izbraukusi pie. uz Ēģipti, tad gadu nedrīkst nodot, kā arī hem. līmenis un citi veselības apsvērumi. Es parasti dodos uz tiem autubusiņiem, izčekoju VAD mājas lapā, vai arī dodos uz Gaiļezeru, tur katru darba dienu no 8-15 var nodot asinis :) Skatos, ka man nu jau 4 mēn pagājuši un varu atkal doties :)
Man procedūra šķiet nesāpīga, tik kā kura māsiņa to adatu iedur, bet citādi viss labi, var būt nedaudz nogurums tajā dienā, bet citādi pacilājoši fantastiska sajūta :)
30.06.2011 13:54 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)