Sveikas. Esmu nolēmusi doties Au-pair programmā uz USA, tikai man nav nekādas nojausmas ar ko sākt! Varbūt kāda var ieteikt uzticamu aģentūru, caur kuru kārtot papīrus un meklēt host ģimenes utt. Tā, lai viss ir droši! :-)
Tās skaitās kā aģentūras ? :-P Man šķita, ka jāiet uz kādu offisu un tad LV cilvēki sazinās ar to galu..
caur šīm lapām sanāk kontaktēt pa taisno ar ģimeni? :)
ChiCaBOm - varbūt vari izstāstīt kāds tas princips, kas tajā lapā jādara.. nu, kā rīkojies tu? :)
Man ir darbs un nekur neplānoju braukt, bet iegāju tajā aupair-world.net .. palasīju info par dažām ģimenēm un tā vien gribētos kravāt koferus un braukt pie viņiem :)
ā, nu par tādām aģentūrām ofisos LV es nezinu neko (t)
es maija sākumā sāku sarakstīties ar vienu ģimenīti no Londonas. viņi man piedāvāja labu darbiņu, ar labu samaksu.
man patīk tas, ka visu vasaru varu dzīvoties lielpilsētā, un nemaksāt pilnīgi ne par ko (l)
pēc pusotra mēneša sarakstes nopirku biļeti, un aizlidoju.
lai varētu viņiem pilnīgi uzticēties, es jautaju viņiem , lai man atsūta savu adresi, bildes. kā arī mēs sazvanījāmies. tā kā varēju gandrīz pilnīgi uzticēties šai ģimenei (l)
novēlu tev atrast savējo 8-)
Varbūt kādai ir bijusi pieredze vai vienkārši zin..
Par Eiropu viss skaidrs. Sazinies ar ģimeni un brauc. Bet kā ir ar ASV vai Austrāliju (valstīm, kur mums nepieciešamas vīzas). Kā to visu kārto utt? Jo parasti takš tāpat vīzu nedod..
iesaku tev no sākuma tur reģistrēties, uzrakstīt aprakstu par sevi, un vari pati meklēt tur ģimenes, no kuras valsts vien vēlies. ;) obligati ielād arī savu foto ;)
Es braucu caur Mecenatu, bet tas gan bija diezgan sen. Viniem offiss Kongresu namaa, ta ka nav pasam gimene jamekle.
Pec aizbrauksanas uz vietas bija au pair iepazisanas vakari + noderiga info. Tiesam bija drosa sajuta braukt un but uz vietas.
Ja kaut kas neapmierinaja, bija iespejams gimeni uz vietas samainit. Man gan to nevajadzeja :)
Biju Londona, bet vini uz ASV ari karto dokumentus ;)
Reno, šis vienmēr ir bijis mans nepiepildītais sapnis, ceru, ka beidzot izdosies to realizēt, tā esot fantastiska ģimene. Un jā, arī es mēdzu tās ģimenes paskatīties, tik jauki, ka tiešām gribās jau lekt lidmašīnā un doties :D
Nu jā, man Eiropa šķiet par tuvu, gribās tālāk (t) .. tāpēc domāju, ka ar Austrāliju un USA varētu būt lielākas problēmas :)
http://www.draugiem.lv/group/16017407/au-pair/ [AU-PAIR]
http://www.draugiem.lv/group/16029213/au-pair-in-america/ [AU-PAIR IN AMERICA ]
--
Tajās domubiedru grupās ir diezgan izsmeļoša info.
Ai,esmu dilemmas priekšā - vispirms braukt Au-pair vai brīvprātīgajā darbā. ;//